Bukefalos 26 år!

Knä skada..

B

**BORTTAGEN**

Hej!
Jag undrar lite hur en knäledsinflammation uppkommer, om det är överbelastningfram, vrickning m.m som kan orsaka det?!Hästen är varken framtung och har väldigt fina rena gångarter. Det syntes inget på röntgen.
Hästen har också varit halt på samma sida bak, haft kotledsinflammation där. Kan dessa 2 hänga ihop eller det bara slumpen som vet. vill utrycka sig?! Funderar på att hästen kanske är väldigt olika i sidorna, kanske överbelastar ena sidan för den är svagare i den andra?. :confused:
Någon teori när hästen bara blir halt på fram och bak på samma sida?..vill höra era åsikter!

//Gildra
 
B

**BORTTAGEN**

(skriver pa amerikansk data)
Ingen som har haft en hast med knaledsinflammation?? som kan ge mig lite tips?!

Hals. Gildra
 
M

majja22

Har ni kollat ryggen ordentligt? Många hältor uppkommer ju pga ryggont, har hästen ont i ryggen överbelastar den ofta benen med ledinflammationer som följd.
Min häst blev behandlad för knäledsinflammation i slutet av juli, nu har hältan flyttat sig längre ner i benet. Veterinärerna fattar ingenting. I hennes fall KAN det bero på Erlichios,hon är inne för behandling nu, men det kan också bero på någonting annat,veterinärerna hittar ingenting direkt, så nästa steg blir scintigrafi(om nu inte erl. behandlingen gör susen).
Jag har inga bra tips att ge dig, är ingen hältexpert (men kommer nog att bli snart med tanke på alla utredningar jag o hästen far runt på), men ett tips ar ju att ta ut en veterinär som går igenom HELA hästen, grundproblemet kan sitta någon HELT annanstans än i benen, och det är ju grunden till det onda man måste försöka få bukt med. :)
 
S

solomato

tycker det låter som om du ska ta ut en kiropraktor som känner igenom hästen att den inte är sned/skev. En kiropraktor kan göra underverk där veterinären går bet ibland.
- Veterinären BOTAR hältan .
- Kiropraktorn hittar ANLEDNINGEN till hältan och ger råd så att den EJ kommer tillbaka. :)
 

Liknande trådar

Hästvård Nu måste jag dryfta lite med någon annan. Blir liksom inte riktigt klok på vad som är fel på vår ponny. För något är det, det känner jag...
2 3
Svar
45
· Visningar
6 437
· prallan
Hästvård Står med en oklar, svag hälta i en hov och vet inte om jag ska köra på is i magen och vänta (som veterinären förordar) eller försöka få...
Svar
9
· Visningar
1 173
Kropp & Själ Kan vi människor får knäledsinflammation som hästar? Hur känns det? Hur känns det att ha problem med menisken? Är återigen hemma från...
2
Svar
20
· Visningar
1 602
Hästvård Hej! Önskar era tankar ang en hälta som vi inte får bukt på. Nästa steg är MRI och vet inte hur jag ska resonera i detta läge. För...
2 3
Svar
48
· Visningar
6 203

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Husköpstråden del 3
  • Vad gör vi CLIX
  • Valtråden 2022

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hund i hundgård 100 %
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Feber och bölder - vad är det?

Omröstningar

Upp