Philosophia
Trådstartare
Trots att så många är vegetarianer idag så är kock ofta skrämmande dåliga på att komma på vettiga vegetariska menyer.
Jag fick nyligen ett menyförslag till en konferens- och jubileumsmiddag där vegetarianerna föreslogs få fetaost med couscous, grillade grönsaker och tomatsås. Personligen tycker jag inte att fetaost och couscous är festmat och tomatsås går inte strålande ihop med rödvin som de skulle servera till. Det var mycket svårt att övertyga kocken om en annan meny till vegetarianerna eftersom han envist hävdade att den vegetariska rätten var "delicious".
Nu har inte jag varit vegetarian på rätt många år men jag minns ju hur det var när man åt ute och man blev serverad en trist råkosttallrik. Då önskade jag att kockarna hade vågat prova sig fram lite mer istället för att satsa på trygg och säker vardagsmat. Ni som är vegetarianer nu förtiden, nöjer ni er med vällagad vardagsmat på en finare middag när andra sitter med festmat? Hade ni själva tyckt att det hade varit okej med couscous, grönsaker och fetaost när det finns så mycket god vegetarisk mat?
Jag fick nyligen ett menyförslag till en konferens- och jubileumsmiddag där vegetarianerna föreslogs få fetaost med couscous, grillade grönsaker och tomatsås. Personligen tycker jag inte att fetaost och couscous är festmat och tomatsås går inte strålande ihop med rödvin som de skulle servera till. Det var mycket svårt att övertyga kocken om en annan meny till vegetarianerna eftersom han envist hävdade att den vegetariska rätten var "delicious".
Nu har inte jag varit vegetarian på rätt många år men jag minns ju hur det var när man åt ute och man blev serverad en trist råkosttallrik. Då önskade jag att kockarna hade vågat prova sig fram lite mer istället för att satsa på trygg och säker vardagsmat. Ni som är vegetarianer nu förtiden, nöjer ni er med vällagad vardagsmat på en finare middag när andra sitter med festmat? Hade ni själva tyckt att det hade varit okej med couscous, grönsaker och fetaost när det finns så mycket god vegetarisk mat?