Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Köpa gammal häst???

I

__Ida__

Har haft stora funderingar på att köpa en 20 årig häst. Finns det andra som har gjort det som vill berätta hur det gått till. För visst kan man använda sig av hästen fast den är vid 20 års ålder. Är det något speciellt som man ska tänka på innan köpet eller kolla upp extra :confused: ;)?? Tacksam för svar.
 
D

Domaren

Funder fösrt på vad du ska ha den till, vill rida lite i skogen och ev lite lättare träningar så kan du mycket väl köpa en 20-åring, det du ska vara noga med att att hästen är försäkrad för ny försäkring kan du inte teckna.
 
Kolla att den är frisk och att tänderna fungerar bra på den. Som ovanstående sa, att den är försäkrad. Räkna inte med att kunna ut och tävla och så, utan det blir nog en promenadkompis, men det är kanske vad du har tänkt?
Annars är det ju inget fel. Har själv en 18-åring som är pigg & glad - men promenadhäst.
 
S

__Stilett__

tävlade tom LA dressyr på min 20 åring. gick tom MSV hemma.
hur pigg som helst!
Hoppade dock inte med henne, då jag tyckte det var onödigt o göra för mkt. men dressyren och skogen gick bra. red 6 dagar/vecka.

Veterinär sa att en äldre häst bör gå ca 1 timmes ridpass, och mkt i form.
 
Jag kopte en gammal Grand Prix hast....21 ar gammal. Vi hade mycket roligt nar vi hoppade hemma med denna hasten. Jag tavlade aven 1 meter med honom ett par ganger...felfritt!! :) Lite fusk kanske med en hast som gatt 1.60m hoppning!! :cool:

Jag salde honom igen, efter typ 2 manader till en tjej som ville ha en laromastare. Han var verkligen perfekt for det.
 
En gammal häst mår bäst av att hålla igång. Alltså ställ inte av hästen någon längre tidsperiod! Fö håller jag med om det som skrivits redan.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6465 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Jag börjar leka lite med tanke på att skaffa häst så småningom. Men hur gör om man aldrig haft egen häst förut? Jag har inte ridit...
Svar
14
· Visningar
1 407
Hästvård Hjälp! Är intresserad av en 14-årig fin D-ponny som är välrirden och i god form. Provridning av min dotter i helgen och det kändes bra...
Svar
3
· Visningar
734
Hästmänniskan Jag har en häst jag haft i 9 år. Hon blir 17 år i år. Hon var perfekt för mig de första åren då jag föredrog att rida i skogen och rida...
Svar
6
· Visningar
1 121
Hästmänniskan Hejsan! Vet inte direkt vad jag vill med denna tråd mer än ventilera och få skriva hur jag känner just nu. Jag kommer låta som...
2
Svar
27
· Visningar
3 454

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Betäckningar 2021
  • OS-laget

Omröstningar

Upp