KRAFT - HIPPO, proteinskillnad

M

merman

Fick från en vännina i går höra att hon hört(det blir rörigt detta :smirk:) från en anställd på granngårdar att kraft har en annan proteinsammansättning än hippo. Det hade någ att göra med framställningen av fodret och att kraft var bättre än hippo. Tydligen hade vissa hästar reagerat på hippo med proteinknölar.
Vill någon hjälpa mej att reda ut detta :bow:

merman
 
Vad jag tror du/din vän menade var att proteinkällan är olika i krafft och hippo. Det finns ju en rad olika källor från protein, och vissa hästar reagerar på vissa men inte andra. Det är alltså inte proteinmängden i sig, utan VARIFRÅN proteinet kommer som är avgörande.

Huruvida detta stämmer eller ej vet jag inte, men det är ju "bara" att kolla innehållet i krafft resp hippo och jämföra?
 
M

Magdalena

Ingen aning, men kan mycket väl stämma. I alla fall har Krafft Protein en bas av potatisprotein som är skonsamt för hästen att äta.

Det enda fodret från Hippo med högre protein är vad jag vet Alfa, det är väl lusernbaserat?
 
M

merman

Nu ringde jag till Hippo och frågade dem.

Enligt henne jag pratade med så används i de flesta färdigfoder ungefär samma spannmål och även sättet att producera pellets på trodde inte hon skilde sig åt - det går ju inte att göra pellets på så många skilda sätt. Varken kraft eller hippo deklarerar ju vilka spannmål som ingår med detta måste man tydligen börja göra fom 1 nov i år så då får vi veta.
Att hävda att hästar fått proteinknölar menade hon nog mera berodde på hästägares bristande kunskap dvs. ingen analys på hö kombinerat med mycket kraftfoder.

Verkar troligt eller hur?

merman
 
Nej, inte logiskt =) Hästar får INTE proteinknölar pga överskott av protein, utan på att de inte TÅL någon av ingredienserna i fodret i den giva det får.

Så det borde knappast bero på att hästen fick för mycket protein, utan att hästen reagerade "allergiskt" på någon beståndsdel i fodret.
 
M

merman

Antagligen en av anledningarna till att man ska börja med tydligare innehållsförteckning, eller hur?

Bra tycker jag att få veta vad man ger exakt.

Tack för informationen om proteinknölar, varje dag ger nya lärdomar.

merman
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Hur pratar man med vårdcentralsläkare så att man faktiskt får hjälp? Jag har inte sökt vård på VC på många år nu eftersom de aldrig...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
6 438
Senast: tornblomma
·
Relationer Eftersom många engagerade sig i min förra tråd som låstes ville jag bara uppdatera er vad som hände med mig. Då jag inte fick nån annan...
23 24 25
Svar
495
· Visningar
32 693
Hundhälsa Hej! TLDR: Är det någon som har erfarenheter av bakbensvaghet som bieffekt av en medicin? Hur lång tid tog det att lösa sig, om det...
Svar
2
· Visningar
606
Senast: Icfafn
·
  • Artikel
Dagbok Hej. Dethär är en sak som jag har tänkt på om jag skulle skriva här för det är ganska känsliga saker och många kanske inte delar om...
Svar
19
· Visningar
1 732

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack 10
  • Hönstråden II
  • Uppdateringstråd 27

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp