Bukefalos 26 år!

KRAFT - HIPPO, proteinskillnad

M

merman

Fick från en vännina i går höra att hon hört(det blir rörigt detta :smirk:) från en anställd på granngårdar att kraft har en annan proteinsammansättning än hippo. Det hade någ att göra med framställningen av fodret och att kraft var bättre än hippo. Tydligen hade vissa hästar reagerat på hippo med proteinknölar.
Vill någon hjälpa mej att reda ut detta :bow:

merman
 
Vad jag tror du/din vän menade var att proteinkällan är olika i krafft och hippo. Det finns ju en rad olika källor från protein, och vissa hästar reagerar på vissa men inte andra. Det är alltså inte proteinmängden i sig, utan VARIFRÅN proteinet kommer som är avgörande.

Huruvida detta stämmer eller ej vet jag inte, men det är ju "bara" att kolla innehållet i krafft resp hippo och jämföra?
 
M

Magdalena

Ingen aning, men kan mycket väl stämma. I alla fall har Krafft Protein en bas av potatisprotein som är skonsamt för hästen att äta.

Det enda fodret från Hippo med högre protein är vad jag vet Alfa, det är väl lusernbaserat?
 
M

merman

Nu ringde jag till Hippo och frågade dem.

Enligt henne jag pratade med så används i de flesta färdigfoder ungefär samma spannmål och även sättet att producera pellets på trodde inte hon skilde sig åt - det går ju inte att göra pellets på så många skilda sätt. Varken kraft eller hippo deklarerar ju vilka spannmål som ingår med detta måste man tydligen börja göra fom 1 nov i år så då får vi veta.
Att hävda att hästar fått proteinknölar menade hon nog mera berodde på hästägares bristande kunskap dvs. ingen analys på hö kombinerat med mycket kraftfoder.

Verkar troligt eller hur?

merman
 
Nej, inte logiskt =) Hästar får INTE proteinknölar pga överskott av protein, utan på att de inte TÅL någon av ingredienserna i fodret i den giva det får.

Så det borde knappast bero på att hästen fick för mycket protein, utan att hästen reagerade "allergiskt" på någon beståndsdel i fodret.
 
M

merman

Antagligen en av anledningarna till att man ska börja med tydligare innehållsförteckning, eller hur?

Bra tycker jag att få veta vad man ger exakt.

Tack för informationen om proteinknölar, varje dag ger nya lärdomar.

merman
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag fyllde år i veckan. Jag tycker inte sånt är viktigt alls och har aldrig varit road av nåt firande. Men inte en enda vän hörde av...
Svar
15
· Visningar
2 401
Övr. Hund Jag skrev här litegrann för att par år sedan men har sedan lång tid tillbaka bara läst i trådarna utan att skriva. Nu är det dock dags...
Svar
14
· Visningar
1 934
Skola & Jobb Det här blir ganska personligt och lite som ett dagboksinlägg men känner att jag hellre lägger det under allmänt då jag vill ha lite...
Svar
14
· Visningar
1 471
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
5 661

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dika ridbana
  • Sadeltips

Omröstningar

Upp