Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Självklart! (jag är trött ;-) )Det är (under) 1,2 viktprocent alkohol i det vinet. Inte promille.
Jo, det är just tanken på att det innehåller alkohol som är ångestframkallande. Jag har blivit så hysteriskt känslig. Egentligen gillar jag ju vin.Den vinmängden i den där maten blir typ 2 promille före kokning. Låter du den dessutom stå och puttra tills vinet så gott som kokat in (vilket du ska enligt receptet) bör alkoholhalten vara så gott som obefintlig. Men om bara vetskapen om att det kanske eventuellt kan finnas någon tiondels promille alkohol i maten är ångestframkallande är det kanske enklare att ta en skvätt buljong som vätska och en skvätt vinäger för syran istället.
Jag har kommenterat på sidan med receptet, att jag inte tål alkohol och med en fråga om vad jag ska byta ut vinet mot.1. Jag tycker att du ska klaga. Det är inte ok att en matkasse där man inte sätter samman innehållet själv innehåller matlagningsvin med alkohol, hur lite det än är. De borde upplysa om det i förväg och ha ett alternativ för alla som av någon anledning inte vill eller kan förtära alkohol.
2 Jag hade nog inte bytt ut vinet mot något alls. Blir det för lite vätska hade jag nog tillsatt mjölk. Ett annat alternativ är mild buljong (grönsaks eller kyckling). Blir inte exakt samma smak som i ursprungsalternativet, men blir säkert gott ändå!
Det är säkert sant, men om det är tanken på alkoholen som framkallar ångest gör det ju ingen skillnad. Och då är det kanske onödigt att börja prata om det eventuella förekommandet i andra livsmedel också.Den låga alkoholhalten du riskerar att få kvar efter att maten puttrat en stund får du i dig även via andra livsmedel. Jag har svårt att tro att du är så känslig så du blir dålig av den alkohol som eventuellt finns kvar i bröd efter bakning och liknande
Kan så vara eller så sätter det troligare saken i ett perspektiv och ger en möjlighet att döda ångestenDet är säkert sant, men om det är tanken på alkoholen som framkallar ångest gör det ju ingen skillnad. Och då är det kanske onödigt att börja prata om det eventuella förekommandet i andra livsmedel också.
Kan så vara eller så sätter det troligare saken i ett perspektiv och ger en möjlighet att döda ångesten
Nej precis och då får vi utgå från våra egna erfarenheter. För mig minskar ångest om jag får en kontext som gör att jag kan få perspektiv på saker. Andra kan säkert fungera annorlunda men min erfarenhet är att avstå från fakta snarare ökar ångesten över tid.Jag vet inte om det är troligare eller inte, vi är knappast några terapeuter som sitter här. Men jag släpper det så kan tråden fortsätta handla om receptet istället!
Jag tål inte ens glöggen på Ica.Alkoholen dunstar. Det är inte mer alkohol i vinet än i en I cider från Ica
Tål du filmjölk?Jag tål inte ens glöggen på Ica.
Men hur kan det ens bli en grej? Du fick en ingrediens du inte gillar, kan du inte bara utesluta den? Sånt händer, och är mer något att rycka på axlarna åt än att göra stor affär av. Möjligen då vad du ska ersätta vinet med - i princip vilken syra som helst funkar. Pressad citron. En skvätt vinäger i vatten. Eller vad du nu har hemma.Jag har nu varit i kontakt med Ica och de föreslår att jag antingen utesluter vinet eller låter det koka längre. Det får bli det första alternativet. Så jävla trist det här blev. Om jag hade fått recepten medan det fortfarande gick att avboka så hade jag gjort det.
Jag har nu varit i kontakt med Ica och de föreslår att jag antingen utesluter vinet eller låter det koka längre. Det får bli det första alternativet. Så jävla trist det här blev. Om jag hade fått recepten medan det fortfarande gick att avboka så hade jag gjort det.