L

Lonely

Så, berätta ALLT ni vet om Lewa sadlarna :)

Stoppning, bommen, Lädret, priser? Ja allt :D

Tack Tack
 
Sv: Lewa

De lewasadlar jag har träffat på har vart gamla säkert 20 år utan överdrift. Många ridskolor har haft dem som trotjänare,och de har sett väldigt fräscha ut för den åldern, skickmässing är de ofta bättre än en 3 år gammal zaldi :smirk:
Bommen vet jag faktiskt inte, men kan tänka mig att det är träbom. Har svårt att tro att det är glasfiber iaf. Stoppningen på de äldsta sadlarna har varit rådjurspäls, men går utmärkt att stoppa om till ull.
Säkert rätt hårda i sitsen, komforten var väl inte så högt prioriterad på den tiden. Men det är bara spekulationer, har aldrig ridit i en själv.
Perfekt sadel om man vill rida ut i, rida in hästar osv förutsatt att den passar hästen givtvis! :p brukar inte vara speciellt dyra, tror inte de tillverkas längre?
min fakta är iaf baserad på de gamla sadlarna jag har träffat på när jag jobbade på stenbergs sadelmakeri.
 
Sv: Lewa

Okejj tack :bow:

Någon som vet hur dom är i bommen? Jag har hört att dom ofta är snea? beror kanske på åldern? :confused:
 
Sv: Lewa

Har en Lewa här hemma. Dock ej min. Tycker att den är skön. Är väldigt gammal, men i bra skick ändå. Tror ej att dem tillverkas längre.
 
Sv: Lewa

Jeg har en Lewa comet allround mot sprang, 17" og 31 i bomvidde. Men den är jättebred!

Ganska lång til att vara 17". Den är god å sitte i selv om den er litt hard, enda baken min er kresen :o

Bra sal! :) men gammel... Min är inte sned.

Priser i Sverige ser jeg ligger på 1500-2500,- ca, det er nok fordi folk har blitt obs på att det er en bra og ettertraktet begagnad sadel. Min kjøpte jeg for 400,- NOK her i Norge. ;)
 
Sv: Lewa

jag har en Lewa sadel som är lite mer mot hopp. Det är inte så jätte bra stöd och ganska hård sits men den är lätt och smidig att rida i. Den jag rider i är väll över 20 år iaf.. men i jätte fint skick! Jag har bild på den på min sida.. den är brun
 
Sv: Lewa

showphoto.php
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: Lewa

Jag har en Lewa Comet mot dressyr.
Köpt för 500 kr, säkert 20 år gammal.
För det första är den jätte-mega-supervid, passade därför utmärkt på min tunna till nordsvensk, åtminstone till hon började muskla sig ordentligt (då fick det bli bomfritt) :p
Ganska hård att sitta i.
Fin träbom.
Nyomstoppad med ull när jag köpte den.
Lädret är mycket fint, endast lite repor och trasiga sömmar samt en spricka på bakvalvet (ser ut att vara klippt med sax :smirk: ).
Visst, den ser mycket använd och nött ut framför allt i sitsen, men lädret är det som sagt absolut inget fel på.
 
Sv: Lewa

Hej !

Jeg er interessert i lewa sadler, dersom dere har å selge.

Miagi : Er den veldig liten i sitsen ? Jeg bruker normalt 16,5 til 17" i setestørrelse. Blir den for liten i setet tror du ?

Dorinda : Hvilken setestørrelse, hvilken bomvidde er det på salen din ? Pris ?

Mvh Vivian K. Johansen
 
Sv: Lewa

Lewa tillverkades i Östtyskland, den är en sadel som är rejäl, har du en var rädd om den.
Den är stoppningsbar, stoppningen är oftast med ull men den har också kapock.
Bommen är en syntetbom.
 
Sv: Lewa

Kvalitén är enorm. Har en från 60- talet som det har ridits i i princip dagligen i 40 år!! Har stoppats om någon gång och ser aningens omodern ut nu men kommer säkert att hålla lika länge till. Mest förvånade är nog sadelgjordsstropparna som inte är särskilt slitna alls och som jag brukar få byta med ett par års mellarum på mina andra sadlar. Dock är den rätt hård i sitsen.
 
Sv: Lewa

Den är i 16. Vet tyvär inte bomvidden men den är vid.
Pris 800kr. Har du någon mejladress kan jag mejla en bild.
 
Sv: Lewa

Vi har också en Lewa Comet till vår ena nordsvensk!

Förresten är det någon som har tagit bomgrader på Lewasadlarna?

Jag funderar nämligen att försöka hitta en Lewa i ponnystrolek som är riktigt bred till den andra nordsvensken. 17 tummaren är på tok för lång för hans lilla korta rygg.

/KT
 
Sv: Lewa

Jeg er også interessert i å kjøpe lewa-sadel, trenger en til... l.m.hovik@bio.uio.no

Den jeg har er som sagt 31, noe man vanligvis ikke forbinder med vid bomvidde, men den er jättevid! Passer fint til 110-graders-hest! :) Hadde vært interessant å få vite om andres lewa'er i bomvidde 31 er like vide...

:banana:
 
Sv: Lewa

Har du sånn sal Lillian ? Hvordan er den i setestørrelsen ?
Hvordan ligger salen på lille Bjart ? Har en følelse av at Ulvar og Bjart er ganske like i ryggen. Ulvar er liksom ikke svai, men ikke rett heller. Brei, men med ganske markert manke. Liten smule overbygd kanskje, ser det ut som av og til i alle fall. Slitsomt det her ;)
Har hørt så mye positivt om Lewa salene, så er blitt litt interessert i dem jeg.
 
Sv: Lewa

Ja, har en sånn til Bjart, men tror EGENTLIG den er alt for svai til ham, men det er ikke lett å bli klok på. Jeg har ikke stoppet om salen, så stoppen er helt flat, men jeg bruker en riser-pad under. Gidder ikke investere så mye når jeg bruker salen så sjelden. Den er hvertfall en av de få salene som ikke sklir på han! :banana:

Min er 17" i setet, men jeg synes den er stor i str. Den har riktignok et dypt sete, da , men...

Jeg tror ikke salen passer hester med særlig markert manke, på Bjartur er det på grensa, vidden passer, men det er hakket før han burde hatt cutback.

En sal med mange like egenskaper som lewa -som har cutback i tillegg er sigma fra Hööks :)
 

Liknande trådar

Utrustning Min dotter har skolios, och i början av veckan var hon och jag hos en sjukgymnast som är specialiserad på ryttare för att få råd om...
Svar
15
· Visningar
1 303
Senast: Sassy
·
Utrustning Vi ska testa en Ordo Victoria på vår ponny. Jag har bara sett den på bild, så vet inte ens om den passar än.. men.. jag känner inte till...
Svar
7
· Visningar
610
Senast: Robina
·
Utrustning Jag har lyckats igen, att köpa en ponny med svårt sadelläge. Rak och rund rygg med ordentlig bredd över mankens bas, men med hög manke...
Svar
4
· Visningar
738
  • Artikel
Hästnyheter Rolf-Göran Bengtsson satt upp på hingsten Coventry Moon för första gången tidigare i veckan. På söndagen stod de som segrare i finalen...
Svar
0
· Visningar
277
Senast: Gunnar
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp