Den här saknar jag på listan. Tragiskt att det ens får säljas. Ingredienserna: vatten, syra, färgämnen, sötningsmedel, konserveringsmedel och arom.
Visa bifogad fil 24199
Men dunken är skitbra att ha vatten i på sommaren
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den här saknar jag på listan. Tragiskt att det ens får säljas. Ingredienserna: vatten, syra, färgämnen, sötningsmedel, konserveringsmedel och arom.
Visa bifogad fil 24199
Det jag tyckte verkade varst i listan (nar man nu inte kan rosta pa flader drickan utan flader) ar den kallpressade gronsaks juicen. Da man har ordet "ekologist" kravs det storre noggrannhet an om man bara sager gronsaks juice, tycker jag.
Jag har flera halvlitersflaskor som jag plockat på apoteket. Ursprungligen innehållande dest.vatten som de ställde ut och lät folk plocka när de var tömda. Rejälare plast och bättre form (knubbigare och jämnbreda hela vägen).Jag köper vatten på flaska då och då, vill åt flaskan och när flaskan blir sunkig köper jag en ny.
Passa er; Mineral Detox är nästa fluga som kommer överraska.Inte alla som har koll på det dock.
När jag googlade "dricka destillerat vatten" så var en av de första träffarna en tråd från familjeliv, där någon gått över till att dricka enbart destvatten för att hålla det så rent som möjligt. Och då har man ju bevisligen missuppfattat något väldigt grovt...
Jag fattar inte upprördheten över havregurten. Den som tror sig köpa någon slags yoghurt när hen köper havregurt får väl slå på hjärnsn. Självklart är det inte yoghurt eftersom den inte är gjord på mjölk.
Fast flera märken av andra ”gurt” tillsätter bakteriekultur för att efterlikna det de efterliknar namnet av.
Det är tillsatt syrakultur i havregurten för att få en syrligare smak. De utger sig ingenstans för att tillsätta levande bakteriekultur.
Som jag frågade öppet innan till de som är upprörda över havregurten: tror du det är mjölk i kokosmjölk också? Och smör i jordnötssmör? De har ju ändå hela "skyddade" namn i sina namn och inte bara liknande namn.
Kandidaterna för årets livsmedelsbluff är klara och omröstning pågår. Det vore intressant att veta hur Buke bedömer varorna - själv skulle jag vilja rösta på allihop.
Mer info på:
https://www.aktavara.org/Pages.aspx?r_id=263250
Jag har svårt att se att det spelar roll.Fast flera märken av andra ”gurt” tillsätter bakteriekultur för att efterlikna det de efterliknar namnet av.
Jag har svårt att se att det spelar roll.
Jag har lätt för att se att ridande på ett etablerat namn är missvisande när man inte gör ett dugg för att efterlikna process och innehåll. Vi gör olika bedömingar helt enkelt.
Men var drar du då den gränsen? Vegetariska köttbullar och B12, bluff eller ej? Kokosmjölk utan "mjölk", högt kalciuminnehåll osv, bluff eller ej?