Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Lombard och Maraton

Lotus

Trådstartare
....är min häst efter. Vet just inget om dessa hingstar - har någon koll på deras prestationer? Min häst är väldigt allround, vilken inriktning har förfäderna haft???
 

Görel

Moderator
Maraton lever fortfarande! :) Han har tävlat i svår hoppning precis som sin son Magini medan sonsonen Briar är internationell dressyrhäst!

Lombard dog 1988 och tävlade inte själv. Sonen Democritos tävlade i svår hoppning medan hans son Ampere 859 först tävlades i hoppning men sedan blev han exporterad till Tyskland, omdöpt till Spirit of Yamato :crazy: och omskolad till dressyrhäst.
 
Spirit of Yamato

Läckert namn! ;)
Och nu är han i Japan och ligger högt upp på deras GP ranking.
De har massa pengar, japanarna.....
De köper knallbra europeiska hästar, och målet måste väl vara OS då?
Om gamle Ampere inte skadar sig, så skall man nog inte se bort ifrån att han kan dyka upp i Aten?
mvh
 

Lotus

Trådstartare
Jaha, vad kul - då kanske det inte är så konstigt att jag tycker att min häst är allround, då!

Vet du hur gammal Maraton är också? Tänkte om det också nedärvs, min är nämligen 18 och jag hoppas han hänger i ett tag än....
 
Hans son, elitpremierade Magini, är ju 21 år och "still going strong". Rids inte pga tidsbrist (har jag för mig), men är fortfarande aktiv som avelshingst och sist jag träffade honom verkade han inte ha några som helst planer på att sluta med det. :love:
 
P

puckovovve

maratons hingslinje har ju visat sig ge oerhört allsidiga hästar, som både kan hoppa men också har bra gångarter!Sonen Magini tävlade svår hoppning, och har lämnat svårklass hästar i både hopp och dressyr!!!! Magini sonen Briar, godkänd hingst, tävlar ju svår int. dressyr!!!
Tog silver vvid EM i somras... :)

Har själv ett sto med Maraton som morfar. Hon både hoppar kanonbra, och har fina gångarter ;)
 
Tack! :) Hon är ju oxå väldigt allround. Skulle säkert nå långt i fälttävlan oxå med en tuffare matte än mig. Har provat en debutant med henne och det gillade hon skarpt.

Men först ska hon få bli mamma till min nya häst är det tänkt. :)
 
Det är fler avkommor till Maraton som går bra nu. Agneta Lindelöw kvalade till världscuptävlingen i Helsingfors på Kamea som är e: Maraton nu i helgen. De vann även Grand Prix klassen där förra året! Tycker Maraton är fantastisk, har ett sto e honom som lämnar kanonföl.
Monika
 
Hon är dräktig med Aerline H. Valde honom pga storleken (mitt sto är ju litet, lagom åt mig men mindre häst vill jag helst inte ha), tempramentet (endast hört gott om honom) och att han är en kombination av bra gång och hoppning, precis som mitt sto. Jag vill ha en häst som kan gå Msv/Msv i både hopp o dressyr. Jag tycker det är roligt att hoppa och mitt sto hoppar ju mkt bra men annars är det nog dressyren som ligger mig varmast om hjärtat. I övrigt vill jag ha en kompis, dvs en bussig häst med bra skalle, ingen utpräglad tävlingsindivid med hård skalle.

Aerline
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6448 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Avel Jag fick en fölunge som är väldigt ljus i pälsen, vit/gräddfärgad på insidan av låren och har typ en ål (ljusa partier längst ut och sen...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
5 168
Hästvård Eftersom jag blivit med hingst är jag väldigt nyfiken på hur andra håller sina hingstar. Är det fortfarande så att det direkt innebär...
2
Svar
25
· Visningar
3 006
Utrustning Långt inlägg! Vår ponny är rätt känslig i munnen. När vi köpte henne i februari förra året så kollades hon och åtgärdades i munnen av...
2
Svar
31
· Visningar
1 271
Hundavel&Ras Jag har en chihuahua blandis som tjuvparat sig. Tyvärr märke jag inget förrän jag kände hur det rörde sig i magen, så hade alltså ingen...
Svar
8
· Visningar
705

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Föl 2021
  • Vall-frågor

Omröstningar

Upp