Lustiga saker vi äter

En favorit hos mig när jag är godissugen men inte har något godis är att ta fram en kopp, sen ta fram smör (det man bakar med) skära en bit av det, lägger smöret i koppen, sen en bit hushållspapper ovanpå koppen, in i micron på hög effekt i en minut så smöret smält helt.

Sen häller jag i strösocker, det ska bilda en sörja men ska inte va för mycket rinnande smör kvar, sen i med lite vaniljsocker, kakao och havregryn.

Känns receptet igen? Ja de är baserat på en väldigt känd som har olika namn beroende vem man frågar och enda som saknas är kaffet och i det receptet ska inte smöret vara rinnande. 😅

Sen äter ja det direkt ur koppen med en tesked.

Jag hoppas du är medveten om att jag kommer hålla dig personligen skyldig om mina ridbyxor plötsligt blir för små :angel:
 
Jag brukar köpa ett paket med rå nötfärs, öppnar paketet och tar bort plasten, sen knäcker jag x antal råa äggulor (separerar vitan) rakt i förpackningen, sen salt och peppar över och sen är det bara att äta. Det är min version av råbiff när jag är för lat att göra det ordentligt men har cravings. Folk tycker jag är dum i huvudet...

Har nog inga direkt konstiga saker för mig annars faktiskt. Ibland får man cravings och kan trycka en hel sto burk med oliver i en sittning men oliver är ju ändå normalt att äta.
Hade du sett köttfärs omald hade du hållit med.... Kan säga att det skiljer väldigt mycket i kvalitet mellan färskött från Stora Industrin och Lilla Slakteriet.
 
Hade du sett köttfärs omald hade du hållit med.... Kan säga att det skiljer väldigt mycket i kvalitet mellan färskött från Stora Industrin och Lilla Slakteriet.
Jag vet exakt hur köttfärs ser ut omald, jag är på inget sätt ovetande om köttindustrin verken före slakt eller efter ;)
 
Hade du sett köttfärs omald hade du hållit med.... Kan säga att det skiljer väldigt mycket i kvalitet mellan färskött från Stora Industrin och Lilla Slakteriet.

Att det är dumt att äta vanlig köttfärs rått handlar dock inte om var köttet kommer ifrån (stort eller litet slakteri). Kött som används till tatar/råbiff produceras av annan råvara (hela bitar istället för småkött, andra regler för ålder på köttet dvs att man inte får använda mognat kött, mm.) och skrapas ofta istället för hackas, vilket drastiskt minskar mängden bakterier. Dessutom är kraven för analyser för bl.a salmonella betydligt strängare för kött som ska ätas rått. Reglerna gäller för alla, både det stora och lilla slakteriet.
 

Liknande trådar

Övr. Hund Ivan är visserligen kastrerad sedan ett halvår, men var lika glad i att prova nya saker att äta redan innan det. Han äter det allra...
2 3
Svar
47
· Visningar
5 719
Senast: hastflicka
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp