B

**BORTTAGEN**

Hej allihopa.
Jag har en korsning schäfer/pyrinèer som är stor som ett hus. Han är ganska feg, men snäll. Han lyder mig väldigt bra när jag går promenader. Han kan gå fot och lyder höger o vänster sida på vägen. Men när jag sitter på hästryggen skiter han fullständigt i mig. Han vet att jag inte får tag på honom. Jag skulle gärna villa ha han med när jag rider, men det går ju inte. Har försökt några gånger men när det kommer bilar på vägen springer han rakt mot dom och tittar in i fönstret. Han är som sagt ganska stor, så han syns ju. Men en gång kom det en långtradare och blev tvungen att stanna för hunden. Då sprang han under bilen :o Gissa om jag fick hjärtat i halsen. Jag vågar inte ha koppel på honom när jag rider i fall han skulle bli sparkad (men det är ju inte bättre om han blir påkörd) :crazy:. Hästen är annars ganska så van att ha han springande runt fötterna. Är det någon som har ett gott råd att ge mig
 
Kan du inte träna med honom på platser som inte är trafikerade först?
Än så länge leder jag hästen o håller hunden kopplad på trafikerade sträckor. Han kan gå fot vid hästens sida, men bara när han själv vill... Måste få honom uppmärksam först, och det är det som är svårt.

Kan du inte ta nån till hjälp med träningen från hästryggen? Vet en som annars brukar ha sele och flexi när hon rider på trafikerade vägar, kanske oxå är ett alternativ?
 
B

**BORTTAGEN**

Jo, jag kan ju leda hästen och ha honom kopplad tills vi kommer på mindre trafikerade vägar. Jag har försökt att träna där också. Men han får ju springa fritt på dessa vägar när vi bara promenerar. Han lyssnar då om jag kallar "hit". Men inte från hästryggen. Kan försöka att få hjälp av killen ,men intresset är sådär....... Jag kanske verkar dum men har du sele på hunden och vad är en flexi??? :confused: Är det ett koppel som kan dras ut och spärras? Tycker inte om dom då en kompi´s hund blev överkörd för att hon hade glömt att spärra det.
 
I

Icebabe_1

har du läst om pyrinee rasen ?oj,det är en veldig svår korsning du har på hunden.shäfer inga problem,men pyrinee....jag föreslår att du setter dig ner och läser om den rasen.var hund vakt åt kompisens renrasiga pyrinee,det var då jag satte mig och läste om den,det var sista gång jag satt vakt åt den hunden kan jag säga.
 
B

**BORTTAGEN**

Mycket intressant!!! Jag har haft en schäfertik som var tretton när hon gick bort i fjor somras. Då var hunden ca 1.5 år. Tiken var den som tog alla beslut (en klok gammal tik). Sen plötseligt fick hunden ta alla beslut själv. Han ligger lös ute på gården, och han smiter aldrig. Han är dock kastrerad, men han säger till om det kommer någon. Vissa går det bra med, men vissa andra är han jättevaktig mot och upptreder farligt och fegt. Han har aldrig gjort något mot någon annan förutom att han skall trycka sig mot folk med rumpan. Han väger ca 70 kilo så han kan ju lätt få en ur balans.Han gör aldrig så med barna. Min äldste son är 2 år och hänger mycket på honom. Jag blev jättenyfiken på vad du läste om pyrinèerna :confused:. Jag vet mycket lite om pyrinèern förutom att de kommer från Spanien, fjällen, pyrinèerna och att de vaktar om får.
 
Var det fel på hunden eftersom du inte kunde tänka dig att sitta hundvakt mer sedan du läst om rasen? Utgår du inte efter den enskild individen utan efter en bok, dvs du dömmer hunden efter håren?

Jag har både läst på om rasen och även känt en underbar hanne. Jag kan lugnt säga att den hunden hade inte läst samma bok som dig, för gosigare, älskligare och mysigare hund får man leta efter! Han hade inget gemensamt med böckernas pyreneér utom exteriören. :love: Skaffar jag gård någon gång kommer jag att skaffa en pyreneér! :bump:
 
I

Icebabe_1

karnsje det VAR fel på hunden,och i boken stog det att allt skulle vara så på dom også,derför vart jag vell lite frånstött av den.
den pep hemma hela tiden,skällde hemma om jag gick ut med sopporna,provade ha den hos sog själv när jag handlade,fick skäll av grannarna efteråt,jag tog den med mig i bilen då den inte kunde vara ensam,den skällde i bilen och gjorde så hela bilen hoppade på vägen,den var med i stallet,der pep den gnällde högt och skällde.

( har tagit reda på efteråt att den inte hadde det så bra när ägaren var ensam med den)

har pratat med en uppfödare også,och fått ett annat syn på dom,trots boken säger sitt så finns det liksom ett måste på att ta reda på hur dens föreldrar var och är.
 

Liknande trådar

Hästvård Hej! Igår var vi med vår nyinköpta valack på Strömsholm för en TMS. Jag som inför det här besöket letade information om denna...
Svar
6
· Visningar
1 579
Senast: Murray
·
Hästmänniskan Hej! Jag har köpt en supersnäll 7 åring för 2 veckor sedan (24/8). 7 år, valack och importerad från Holland som 5 åring. Tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
5 541
Övr. Katt Jag har under många år funderat på att skaffa katt, men inte vågat ta på mig det ansvaret. Möjligheten att få kattvakt är också...
3 4 5
Svar
95
· Visningar
10 843
Hundhälsa Hej! Min Malinois hane på 2.5år var ute ihop med två av dom andra hundarna varav ena är en schäfer på 36kg och han själv väger väll en...
Svar
10
· Visningar
1 684
Senast: Linda_A
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Stora shoppingtråden
  • Föl 2020

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp