Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Lydnadskurser - hur gör man?

M

millansnillan

Jag har sökt efter lydnadskurser på två olika hundklubbar häromkring sedan jag fick hunden (som nu är lite över ett år) men inte fått en plats.


Saken är ju den att jag vill verkligen komma vidare med lydnadsträningen och även träna agility. Jag kan inte vidare mycket om hundträning (jag är 16 år och detta är första hunden) och har kommit över det stadiet där man kan träna själv.

Nu kan han ju det där självklara, sitt, ligg, vänta, kom (jo det ordnade sig) och att gå fint i koppel (lite mer miljöträning så kommer det bli super, han förbättras för varje dag!).
Men jag vill ju komma vidare, jag är inte nöjd med en vardagslydig hund, jag vill tävla med honom, jag ser ju vad duktig han kan bli.

Det som är problemet är att nu kan jag inte komma vidare utan hjälp från en tränare, jag vet inte vad jag ska göra nu. Dessutom behöver jag mycket hjälp med agilityn och möjligen freestylen, jag har ingen aning om hur jag ska börja ens.
Visst är jag medlem i gud vet vad men vad hjälper tidningar när man behöver praktisk hjälp, inte teoretisk.


Nu ska jag ju dessutom flytta till hösten och då finns det inga hundklubbar att träna hos.
Det är det som gör mig så ledsen, jag och många andra ser hur duktig den här hunden är. Varje dag blir jag förvånad hur lättlärd han är, allting snappas upp på snabbast möjliga vis och han säger aldrig "Nej" utan det är bara "Ja, vad kul!"hela tiden.
Han har mycket motor samtidigt som han har enormt mycket "will to please". Sedan så är han även om det kanske inte hör till saken så otroligt snäll, det känns som om han lever för att bli älskad och han vill så mycket för att bara väga 12 kilo.
Nu är han ju bara 1 år och har förhoppningsvis många friska år på sig att träna och tävla men det känns som att ska man komma någon vart så måste man börja nu.


Så vad gör man när man har en hund som man är säker på faktiskt kan bli någonting men när man har noll möjligheter att få hjälp att träna?

Privattränare kanske kan gå att hitta (har visserligen för mig att det kostar en 300 per lektion och då har jag bara råd med kanske två lektioner.) men vart hittar man det?

Hur hittar man kurser nu under sommaren, jag har sökt på google och sett på olika hundsidor men hittar ingenting nu under sommaren.
Så tips hitåt så kanske jag och vovven kommer ut på tävlingsbanan en dag! ;)
 
Sv: Lydnadskurser - hur gör man?

vart ska du flytta till hösten? privattränare låter som ett utmärkt alternativ, det behöver inte vara särskilt dyrt. kanske ska du sätta upp en lapp i affären att du vill träna tillsammans med andra? förhoppningsvis svarar någon som har tränat tävlingslydnad och/eller agility förut.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5527 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund Hej! :) Jag ville bara uppdatera er här på Bukefalos lite! Mest för att jag inte har någon annan att uppdatera till men också för att ni...
Svar
9
· Visningar
807
Hundträning Tänkte skapa en ny tråd för dom som tränar bruks då den gamla inte var uppdaterad på så länge. Egentligen så tränar jag inte så mycket...
2
Svar
29
· Visningar
1 676
Hundavel&Ras Hej allihopa! Här kommer jag igen. :o Det är så att jag precis har skickat in en ansökan till en stiftelse om att få hjälp med att...
2
Svar
32
· Visningar
1 938
Hundavel&Ras Hej alla, förlåt för ännu en rastipstråd! Hoppas det finns någon där ute som orkar läsa :) Jag känner att det börjar bli dags för mig...
Svar
14
· Visningar
1 203

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp