SiZo
Trådstartare
Jag och min man har precis börjat nosa på att mala eget mjöl, detta efter att vi tittade på en dokumentär där jag fick veta att det är massor saker som plockas bort ur mjölet för att ge det längre hållbarhet.
Sagt och gjort, vi beställde vete med 16% protein i. Och nu har vi försökt göra mjöl i matberedaren. Och alltså, det gåååååår ju, men helvete vad mycket jobb det är. Bäst fungerade min elektriska pepparmixer, men helt bra blev det inte. Vi kikar nu på att köpa en riktig kvarn för just detta ändamål.
De verkar kosta från 3000 kr ungefär.
Har folket från buke några tips? Har ni själva kanske bakat bröd på hemmalet mjöl, och kan ni kanske ge tips på do's and dont's? Samt, berätta gärna om smakskillnaden!
Vår första deg ligger på jäsning nu. SÅ spännande att se hur det blir. Troligen lite väl kompakt med tanke på att mjölet inte riktigt är ehm mjöl
Sagt och gjort, vi beställde vete med 16% protein i. Och nu har vi försökt göra mjöl i matberedaren. Och alltså, det gåååååår ju, men helvete vad mycket jobb det är. Bäst fungerade min elektriska pepparmixer, men helt bra blev det inte. Vi kikar nu på att köpa en riktig kvarn för just detta ändamål.
De verkar kosta från 3000 kr ungefär.
Har folket från buke några tips? Har ni själva kanske bakat bröd på hemmalet mjöl, och kan ni kanske ge tips på do's and dont's? Samt, berätta gärna om smakskillnaden!
Vår första deg ligger på jäsning nu. SÅ spännande att se hur det blir. Troligen lite väl kompakt med tanke på att mjölet inte riktigt är ehm mjöl