Bukefalos 26 år!

mankprofil-sadelköp

B

blondi3958

Hur många av er har inte haft möjlighet att prova sadeln innan köp?
Någon som har skickat in en mankprofil och sedan fått hem sadeln och den passade?

Vad har ni för erfarenheter av det?
 
S

Sunnan

Hej du!

Jag har måttbeställt min sadel genom att göra mankmallar och skicka. Första gången funkade det inte, sadeln kom tillbaka och var för smal i bommen, så nu är den i Frankrike igen för att breddas, så jag har gjort nya profiler och tagit nya kort, så jag tror att denna gången blir det rätt. Det var min fodervärd som gjorde profilerna första gången och jag litar inte på att hon har gjort rätt.

Jag tror på metoden.
 
B

blondi3958

Men vad tror du om att ett varmblod med normalbom nu, som dock klämmer lite, skulle behöva ha en xvid bom enligt mankprofilen?
Jag har bara gjort profil där bogbladet slutar.
 
S

Sunnan

Jag rekommenderar att du gör 4 olika profiler, för att sadeln skall passa överallt, inte bara framme vid manken, där alla av någon konstig anledning alltid stannar.

använd kuloledning eller ståltråd. Rita av dem på papper så sadel makren/ sadelutprovaren kan göra egna profiler. Annars så ändras profilerna när man fraktar dem.

Det är inte omöjligt att hon behöver X vid. dEt finns sååå många hästar som har alldeles för trånga sadlar.

Men det är omöjligt att veta. Låt en kunnig männsika få profilerna i sin hand så löser det sig nog

Fota även var du tagit profilerna och skicka med. Och skriv vilken profil som är vilken.

mvh/ Anita
 
B

blondi3958

Jag har fottat hästen dock ej men profilen på.
Jag blev bedd att göra EN mankprofil, det är bomvidden jag är osäker på annars så vet jag hur en sadel skall sitta om den passar.

Funderar på om jag köper ev xvid bom så lär den nog vara lite stor nu innan musklerna har kommit tillbaka :smirk:
Kan jag lägga en padd under?
Jag är lite emot paddar men jag vill inte köpa en vid och sen köpa en xvid inom några månader, min ekonomi till låter inte det :cry:
 
S

Sunnan

Vad är det för sadel du skall köpa?
Min erfarenhet är att många sadlar kan passa vid manken men sitta dåligt baktill. Så jag tycker dte är underligt att du blivit ombedd att bara ta en mall?

Om sadeln sitter ok annars så kan en pad vara lösningen. jag har själv haft en padd under min potrera jag hade förut, vilket hjläpte oss mycket. Sedan när hästen var mer musklad så var det bara att att ta bort den och då sadeln perfekt nästan.
 

Liknande trådar

Utrustning Hejsan:) jag har ett liten fundering:) jag hade en dåligt passande sadel innan men efter köp av ny som passade bra då så har det inte...
3 4 5
Svar
82
· Visningar
4 077
Utrustning Är i akut behov av ny sadel till hästen. Har några andar trådar här där jag testar två sadlar, Prestige Michel Robert(34/17 ullstoppad)...
Svar
7
· Visningar
938
Utrustning Då jag ska bli hästägare igen behöver jag självklart en ny sadel också (maxpris 20 000). Jag ska självklart ta hjälp av sadelutprovare...
Svar
6
· Visningar
405
Utrustning Ja, vilka boots använder ni? Har ni provat flera olika och jämfört? Vill köpa boots till min shettis som ömmar väldigt mycket på...
2
Svar
23
· Visningar
661

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Sommarbokbingo
  • Vad gör vi? Del CLVI
  • Höstföräldrar 2021, del 3

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattbilder #7
  • Kattsnack #9

Hästrelaterat

  • Hästutbud
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Bästa läderbalsamet
Upp