Bukefalos 25 år!

mankprofil-sadelköp

B

blondi3958

Hur många av er har inte haft möjlighet att prova sadeln innan köp?
Någon som har skickat in en mankprofil och sedan fått hem sadeln och den passade?

Vad har ni för erfarenheter av det?
 
S

Sunnan

Hej du!

Jag har måttbeställt min sadel genom att göra mankmallar och skicka. Första gången funkade det inte, sadeln kom tillbaka och var för smal i bommen, så nu är den i Frankrike igen för att breddas, så jag har gjort nya profiler och tagit nya kort, så jag tror att denna gången blir det rätt. Det var min fodervärd som gjorde profilerna första gången och jag litar inte på att hon har gjort rätt.

Jag tror på metoden.
 
B

blondi3958

Men vad tror du om att ett varmblod med normalbom nu, som dock klämmer lite, skulle behöva ha en xvid bom enligt mankprofilen?
Jag har bara gjort profil där bogbladet slutar.
 
S

Sunnan

Jag rekommenderar att du gör 4 olika profiler, för att sadeln skall passa överallt, inte bara framme vid manken, där alla av någon konstig anledning alltid stannar.

använd kuloledning eller ståltråd. Rita av dem på papper så sadel makren/ sadelutprovaren kan göra egna profiler. Annars så ändras profilerna när man fraktar dem.

Det är inte omöjligt att hon behöver X vid. dEt finns sååå många hästar som har alldeles för trånga sadlar.

Men det är omöjligt att veta. Låt en kunnig männsika få profilerna i sin hand så löser det sig nog

Fota även var du tagit profilerna och skicka med. Och skriv vilken profil som är vilken.

mvh/ Anita
 
B

blondi3958

Jag har fottat hästen dock ej men profilen på.
Jag blev bedd att göra EN mankprofil, det är bomvidden jag är osäker på annars så vet jag hur en sadel skall sitta om den passar.

Funderar på om jag köper ev xvid bom så lär den nog vara lite stor nu innan musklerna har kommit tillbaka :smirk:
Kan jag lägga en padd under?
Jag är lite emot paddar men jag vill inte köpa en vid och sen köpa en xvid inom några månader, min ekonomi till låter inte det :cry:
 
S

Sunnan

Vad är det för sadel du skall köpa?
Min erfarenhet är att många sadlar kan passa vid manken men sitta dåligt baktill. Så jag tycker dte är underligt att du blivit ombedd att bara ta en mall?

Om sadeln sitter ok annars så kan en pad vara lösningen. jag har själv haft en padd under min potrera jag hade förut, vilket hjläpte oss mycket. Sedan när hästen var mer musklad så var det bara att att ta bort den och då sadeln perfekt nästan.
 

Liknande trådar

Utrustning Går det att se 100% om en sadel passar en unghäst innan den börjats rida? Jag tänker att sadeln i rörelse, med ryttare påverkar ju hur...
Svar
3
· Visningar
408
Utrustning Vi har en utprovad Equipe Expression Special till vår halvblodsvallack, sadeln passar bra och är nyligen utprovad, men vi valde att...
2
Svar
22
· Visningar
1 116
Utrustning Hejsan! Jag har nu äntligen köpt min första egna häst😍 Hon kommer hem till mig om kanske 2-3 veckor. Vill gärna fixa en sadel så snabbt...
Svar
7
· Visningar
391
Utrustning Hej! Jag har just fått hem en ny ponny och vi fick till en hoppsadel. Problemet är att vi upptäckt att sadeln inte passar, den backre...
Svar
3
· Visningar
478

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp i trots/slyngelåldern
  • Banta katt

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp