Bukefalos 27 år!

mankprofil-sadelköp

B

blondi3958

Hur många av er har inte haft möjlighet att prova sadeln innan köp?
Någon som har skickat in en mankprofil och sedan fått hem sadeln och den passade?

Vad har ni för erfarenheter av det?
 
S

Sunnan

Hej du!

Jag har måttbeställt min sadel genom att göra mankmallar och skicka. Första gången funkade det inte, sadeln kom tillbaka och var för smal i bommen, så nu är den i Frankrike igen för att breddas, så jag har gjort nya profiler och tagit nya kort, så jag tror att denna gången blir det rätt. Det var min fodervärd som gjorde profilerna första gången och jag litar inte på att hon har gjort rätt.

Jag tror på metoden.
 
B

blondi3958

Men vad tror du om att ett varmblod med normalbom nu, som dock klämmer lite, skulle behöva ha en xvid bom enligt mankprofilen?
Jag har bara gjort profil där bogbladet slutar.
 
S

Sunnan

Jag rekommenderar att du gör 4 olika profiler, för att sadeln skall passa överallt, inte bara framme vid manken, där alla av någon konstig anledning alltid stannar.

använd kuloledning eller ståltråd. Rita av dem på papper så sadel makren/ sadelutprovaren kan göra egna profiler. Annars så ändras profilerna när man fraktar dem.

Det är inte omöjligt att hon behöver X vid. dEt finns sååå många hästar som har alldeles för trånga sadlar.

Men det är omöjligt att veta. Låt en kunnig männsika få profilerna i sin hand så löser det sig nog

Fota även var du tagit profilerna och skicka med. Och skriv vilken profil som är vilken.

mvh/ Anita
 
B

blondi3958

Jag har fottat hästen dock ej men profilen på.
Jag blev bedd att göra EN mankprofil, det är bomvidden jag är osäker på annars så vet jag hur en sadel skall sitta om den passar.

Funderar på om jag köper ev xvid bom så lär den nog vara lite stor nu innan musklerna har kommit tillbaka :smirk:
Kan jag lägga en padd under?
Jag är lite emot paddar men jag vill inte köpa en vid och sen köpa en xvid inom några månader, min ekonomi till låter inte det :cry:
 
S

Sunnan

Vad är det för sadel du skall köpa?
Min erfarenhet är att många sadlar kan passa vid manken men sitta dåligt baktill. Så jag tycker dte är underligt att du blivit ombedd att bara ta en mall?

Om sadeln sitter ok annars så kan en pad vara lösningen. jag har själv haft en padd under min potrera jag hade förut, vilket hjläpte oss mycket. Sedan när hästen var mer musklad så var det bara att att ta bort den och då sadeln perfekt nästan.
 

Liknande trådar

Utrustning Jag funderar på att köpa en soundless huva till min nya. Jag vill få bort det värsta prasslet från buskarna vid ridbanan och i skogen...
2
Svar
21
· Visningar
962
Senast: Marita73
·
Utrustning Nu ska det bli gjort. En av mina hoppsadlar - en gammal Passier Comet - ska skickas till Passier i Tyskland. Jag har haft sadeln i 4 år...
2
Svar
28
· Visningar
3 200
Senast: caballus
·
Utrustning Trodde aldrig jag skulle posta en sån här tråd med bild med en sadel på hästens rygg, vet hur svårt det är att sia ngt.... Nu gör jag...
2
Svar
22
· Visningar
2 075
Senast: caballus
·
Utrustning Lång story short. Jag lyssnade på equipodden och det avsnittet när Jonna Landén pratar sadlar. Hon förespråkar träbol och ullstoppning...
Svar
6
· Visningar
616
Senast: Kristall10
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vad väljer ni att höra först?
Upp