Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Mannskaps sadel

B

**BORTTAGEN**

har haft en hel del problem me mn polle å pratat me en equip som tyckte att jag skulel skaffa en sådan sadel, så nu tänkte jag höra om d e nån som har erfarenhet av sådana sadlar? är dom bra? hur funkar dom på eran häst?
vad kostar en sådan sadel ungefär? å vart kan man få tag i dom?
(helst bättre beg.)
 
C

chrisse

jag vill ha manskapssadeln som dessa säljer: www.equilex.se
Bästa sidan, har massor med roliga sadeln. Kolla in "arabsadeln" också...
Jag vill ha den eller manskapssadeln... kostar mellan 3000-4600 om jag inte har fel??
 
Senast ändrad av en moderator:
När jag började rida på ridskola 1964 hade alla hästarna manskapssadel, det var först på sjuttiotalet som man började med "vanliga" sadlar.

Manskapssadlar är i regel mycket bra för hästens rygg, men de är (tycker jag) fruktansvärt hårda att rida i.

Försök att hitta en gammal manskapssadel, alltså ingen nytillverkad variant. De gamla brukar ligga på omkring 2000-3000 kronor.

Immer
 
C

Carmona

Håller som vanligt med Immer i den här frågan...

Manskapssadlarna är stenhårda att rida. Men man vänjer sig...

Det borde inte vara så svårt att hitta en begagnad för en billig peng.
 
Manskapssadeln på denna sida du har kallas "Tropper"sadeln" och är välidgt skön att sitta i. MEN den är otroligt svåranpassad till hästars rygg.
Bredden fram är helt OK, men bladen är vinklade mer nedåt än på en orginalmanskapssadel vilket gör att hästens rygg måste vara rak, lång och mkt. smal. Annars så sticker bladen ner i hästens revbensbåge. Så tänk dig för två gånger innan du köper den. Det är synd att de har gjort bladen vinklade på detta vis eftersom sadeln i sig annars är supertrevlig.
MVH/
 
Man vänjer sig som sagt vid hårdheten.. MEN var lyckas man hitta en beg. manskapssadel?? Jag tycker det verkar skitsvårt att hitta en.. Har ej lyckats, men skulle gärna vilja.
MVH/
 
C

Carmona

Kolla annonserna här på Bukefalos.
Har själv köpt två som jag hittat på annons här. Dyker upp emellanåt.
Den ena var helt "ny", den var aldrig använd. Tyvärr passade den inte på min häst.
 
C

Carmona

Står en annons på en manskapssadel på bukefalos just nu under övrig sadel säljes.
 
B

**BORTTAGEN**

Där har du helt fel vad jag har hört om Manskapssadeln så är den inte tiverkad för människan utan för hästen visst den kanske inte passar alla hästar men som du säger att den inte är gjord för hästen är helt fel tycker jag jag har en sån till min bruksnordis och hon bara älskar den!Varga har väldigt stora bogblad och manken väldigt långt bak (typisk draghäst) och nu när vi köpt manskapssadel så går hon hur bra som helst och jag tycker inte att sättet alls är hårt så där håller jag med dig :)
 
Jag tror du har missförstått inlägget du svarade på. :) Trådskrivaren skriver "bladen är vinklade mer nedåt än på en orginalmanskapssadel", dvs att sadeln som kommenteras inte är den "riktiga" manskapssadeln och inte heller passar lika bra.
 
Du kanske skall läsa en gång till vad jag skrev.

Jag pratar om Troppersadeln EJ om en tradtionell manskap.
Det är en jäkla skillnad på utförandet och passformen. Den Troppens jag köpte för något år sedan har nog varit i många händer idag just p.g.a. fel vinkel av bladen.

MVH/
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6364 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Hej gott folk Har ett sto som är på väg att ge mig både blödande magsår och hjärnblödning. Hon är varmblod 5 år, aktiv i trav Kort...
2
Svar
21
· Visningar
1 627
Övr.Hund Hej! Jag har tänkt tanken på hur det skulle kunna hjälpa mig om jag hade haft en Assistanshund, Psykisk hälsa hund. Jag funderade på...
Svar
8
· Visningar
476
Utrustning Jag har problem med knän och fotleder, får en malande smärta runt knäskålen, och i bland även fotknölen. Har relativt långa stigläder...
Svar
15
· Visningar
941
Övr.Barn Min sjuåring kissar på sig nästan dagligen. Vi har efter rätt lång väntetid fått en tid till barn-ungdomsmottagning, men att det nog...
Svar
18
· Visningar
1 618

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kämpiga valp promenader
  • Kattsnack #8

Hästrelaterat

  • Födda 2017 del 3
  • Hyra sadel

Omröstningar

Upp