Bukefalos 26 år!

Marsvinskost!

F

Fnurra

Kan marsvin bli sjuka om de inte får cvitamintilskott? Mia svin äter inte o de får cvitamingrejs i maten eller vattnet. De få kål , tomat , sallad och gurka varje dag. Även hö och pellets.
 
T

tuslus

marsvin kan inte tillverka c-vitaminer i kroppen utan måste få det via maten, men om det är tillskott eller tillräckligt med c-vitaminrik mat spelar ju ingen roll. Vitkål innehåller c- vitamin så är det det du ger får dom ju lite allafall. en del pellets innehåller även tillsatt c-vitamin. Får de inget c-vitamin alls kan de självklart få sjukdomar som orsakas av c-vitaminbrist.
tuslus
 
O

Orfeus

Sallad och gurka innehåller nästan inga som helst vitaminer, mina får det som godis.C-vitamindroppar i vattnet är bara bortkastade pengar, vitaminet försvinner efter bara några timmar. Vitkål ska helst ges dagligen. Gå in på den här sidan under fakta så kan du kolla näringstabellen över c-vitaminrika saker att ge.

http://www2.hemsida.net/cassiopeias/
 
M

mårran

Gillar dom inte apelsin då?
Det äter våra det är särskilt bra på vintern när vattnet fryser så får dom vätska också.
 
O

Orfeus

Vadå när vattnet fryser??? Har ni dom ute när det är minusgrader???
 
Får de tillräckligt med c-vitamin i maten behövs inte tillskott. Tycker som så att om nån behöver tillskott för att få i sig det, då borde man nog se över matsedeln.

mårran: Har för mig att för mycket klyftfrukt (apelsin, clementin osv) inte är bra i för stora mängder pga nån syra som finns i.
 
S

sleepy

Vi ga vårt marsvin vitaminer hver dag, fra teskje! (heter vel det samme på svensk? Skje er hvertfall spoon på engelsk :p) Han slurpet i seg, blid og fornøyd! :rofl: Vi brukte de flytende vitaminene man vanligvis bruker i vannet, og en bitteliten skje!

:)
 
Allt jag har läst är att det var nån syra i klyftfrukt de inte ska ha för mycket av, mycket tomat ger munsvamp och äpplen också innehåller nån syra så man ska inte ge äpplen till dräktiga svin. Men jag kommer inte ihåg säkert :confused:
 
T

tuslus

det är svampen som kommer om de får för mycket "sur" mat. äpple tomat apelsein osv

tuslus
 

Liknande trådar

Mat En sak jag saknar i mitt ensamhushåll är någon typ av rejälare/matigare sallad i kanske 2-4 portioner som tål att göras och sedan håller...
2
Svar
31
· Visningar
2 211
Katthälsa Hej! Jag har två katthonor, okastrerade (hittills) på 7 månader samt 5 månader, innekatter. Den äldsta katten har blivit väldigt tjock...
Svar
8
· Visningar
716
Foder & Strö Jag har en unghäst, 3.5 år, arab och sto. Hon är väldigt liten i maten och faller ur lätt. behöver alla tips jag kan få. Märkte redan...
Svar
12
· Visningar
1 045
Hundhälsa Ska vi skapa oss en tröstetråd för oss som har hundar med kronisk sjukdom? Jag känner i vart fall att jag behöver det... Min förhoppning...
9 10 11
Svar
208
· Visningar
14 702

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VII
  • Dressyr-VM i Herning

Omröstningar

Upp