Måste få skriva av mig.....

M

Moniq

Hittade i morse en svårt skadad främmande katt i vår lada.

Gick genom stallet för att komma till betet och titta till hästarna. Av någon konstig anledning öppnade jag dörren till ladan och tittade in. Varför vet jag inte, men där såg jag en söt liten katt ligga hopkrupen i halmen mellan några baljor.

Vi brukar ju ha problem med vildkattor, men när denna kissen fick syn på mig började den jama i högan sky och släpade sig mödosamt mot mig. När jag gick fram till kissen så var den helt orädd, gnuggade kinden mot min hand, tittade sen bedjande på mig med sina vackra ögon och jamade så den nästan ylade. - Då kände jag stanken. Hela bakkärran var totalt krossad och benpiporna stack ut överallt :cry:. Med största sannolikhet påkörd för ett bra tag sedan.

Rusade in till gubben och bad honom springa efter jägaren som jag sett stod på pass vid grannåkern. Själv visste jag inte vad jag skulle göra så jag gick ut till kissen med lite ljummen gräddmjölk och lite burkmat. Jag har aldrig sett en sån tacksam katt, vilken blick jag fick. Den blicken gick rakt in i hjärtat. Så törstig och hungrig den var, drack och åt en bra stund.

Jag visste ju att kissen var så skadad att där inte fanns någon återvändo, men att det kunde finnas en sån livskraft i ett såpass skadat djur är otroligt. Jag hoppas att den fina kissen inte kände av sina skador längre, intalar mig i varje fall det eftersom den åt och drack.

Gubben kom tillbaks och meddelade att jägaren bara hade kulvapen och inte ville riskera att skadskjuta katten, så då fanns det bara en sak att göra.
Försiktigt lyfte jag ner kissen i en transportbur och så åkte vi direkt till veterinären som fick avliva den.

När kissen hade fått somna in undersökte vi skadorna lite bättre, till och med veterinären var tagen och sa "herre gud" när han vände på katten. Han trodde katten gått mycket längre än en vecka med detta. Den var så skadad att det inte funnits något att göra även om katten kommit under vård tidigare.

För första gången sen vår lilla kattmamma blev överkörd för 1½år sedan här hemma av grannbondens traktor, kände jag en tacksamhet över att hon dog på en gång, snabbt och smärtfritt och inte behövt råka ut för vad denne lille kisse gått genom.

Just nu känns det svårt för den lilla kissen ligger i en ljusblå plastsäck i bilen. Skall ringa runt till grannarna när de kommit hem från jobb ikväll utifall katten hör hemma hos någon av dem. Annars begraver vi den i skogen här bredvid.

Inget halsband, ingen öronmärkning men det var en kastrerad hane och mycket orädd och tillgiven, trots de fruktansvärda skadorna. Så den har säkert en kär familj där ute någonstans som saknar sin älskade kisse.

Ja du lilla kisse, jag gjorde så gott jag kunde, även om jag inte kunde hjälpa dig mer än så här. Men nu kan du springa igen tillsammans med alla våra älskade kissar som inte finns här hos oss längre.
 
Fy satan, jag tjuter :cry: :cry: :cry:...

Storartat att du hjälpte den stackars katten som du gjorde! Nu har han det bra igen, tack vare dig.

Men vilken fasansfull upplevelse :cry:.

mandalaki
 
Jag ryser och står här och sväljer och sväljer för inte tårarna ska komma.
Heder åt dig som gjorde slut på kattens lidande och att den fick smaka lite gott i livets slutskede.
 
X

Xeline

Du är verkligen en djurvän av allra högsta klass ! Stor heder åt dig !

Det är märkligt att på vissa katter syns det inte att det blivit påkörda utan de bara ligger döda i diket, medan detta....ja, usch och ve.
 
R

Raeman

Usch, stackars liten :cry: Vad han måste ha lidit!

Tur att han hamnade hos dig så han fick ett fint slut på sitt lidande...

M.
 
Åh vad jag gråter! Men så skönt för missen att den fick ett snabbt slut när det väl upptäcktes. Ska gå och krama om mina älsklingar nu :cry:
 
:cry:
Sån tur att han kom till er, så han fick lidandet avslutat tillsist. Hoppas ni får tag på ägaren, så hemskt att inte veta...
 
M

Moniq

Tack för ert medlidande med lilla kissen. Murre är nu begravd där vår lilla Maja ligger. - Ja, ni må tycka att jag är blödig, men inte skulle han behöva bli begravd namnlös.

Jag har tyvärr inte fått tag på någon ägare, ingen hade ens sett en katt här i området som liknade kissen.
 
Å, fy'ane mej, vad skönt att han hittade någon som tog sig tid att hjälpa. Han har det jättebra där han är nu, Maja och han kanske hittar varann. Även om han var hemlös, så dog han säkert lycklig.

KRAM!!! :bow:
 
G

glimmie

Fy fan tårarna bara sprutar nu, kan knappt skriva :cry:
Men han dog som sagt säkert lyckligt, vilken "tur" du hade som hittade honom så att han slapp lida till död...stakkars stakkara lilla misse
 
D

DFZ

Usch så hemskt...tårarna rinner. Jag älskar katter och vet att du gjorde helt rätt, men vad svårt det måste ha varit för dig!
Många kramar!
 
C

Catinca

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Brukar inte gråta på jobbet, men usch.
Stackars, stackars lilla katt!!!

Hoppas att ägaren får reda på vad som hänt katten så att de i alla fall vet. Sådant här önskar man ingen, varken att vara den som hittar katten eller den som saknar sin älskling och målar upp den ena skräcksenariot efter det andra. För att inte tala om den stackars katten...

Du gjorde helt rätt. Skönt att det finns människor som du!
:bow:
 
:cry: :cry: :cry: Uähhh vad hemskt! Jag klarade inte ens av att läsa igenom allt utan hoppade stora delar och sitter ändå grinfärdig här på jobbet! :crazy: Vad skönt att du kunde hjälpa den och även ge den lite mat innan den fick somna in för gott. Önskar att folk kunde meddela polisen när de kör på ett djur, även om det "bara" är en katt. :cry: :cry: :cry:
 
M

Moniq

En granne kände till någon en bra bit härifrån som tydligen skulle ha en kisse som såg ut som denna. Skall ringa dit i morgon och höra.

Får jag inget napp där så lägger jag ner letandet efter ägaren. Det viktigaste är att lilla kissen har det bra nu när han vandrar på de gröna ängarna.

Bukefalos är fantastiskt, ni finns där när man behöver er :bow:. Jag var tacksam att jag kunde skriva av mig lite för det tog mig hårt att se den lilla katten så skadad.
 

Liknande trådar

  • Låst
Ekonomi & Juridik Jag & min 12-åriga halvblinda dvärgpudel hälsade på min pappa som bor avlägset i skogen. Min hund är alltid lös där pga hennes lydnad...
11 12 13
Svar
240
· Visningar
22 761
Senast: Görel
·
Övr. Katt I början av juli lämnade vi våra båda katter till en vän på en skärgårdsö när vi åkte på semester. När vi kom tillbaka efter tre veckor...
Svar
12
· Visningar
2 284
Senast: MJLee
·
Övr. Hund Natten till igår fick min älskade BC-tik Nell en hjärnblödning. De neurologiska skadorna var alltför allvarliga för att det skulle vara...
Svar
18
· Visningar
827
Senast: Killaloe
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Skrev visst inget om ridningen förra veckan. Red först en lektion på min fina gamla favorit Dell, den kantiga flugskimmeln. När jag...
Svar
0
· Visningar
1 177
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp