Hundhälsa Medel mot knott, tips någon?

janna

Trådstartare
Kan någon tipsa om ngt som funkar mot knott till valp? Gärna så giftfritt som möjligt :)

En av mina hundar (valp 4 mån) är hårt ansatt, efter en snabb kissrunda så kryper det massvis med knott i pälsen, och hon är biten överallt stackarn :( Hon har massor med päls (lhasa) och verkar vara lite känslig mot knottbetten. Min andra hund (korthårig) verkar dom inte vara intresserade av alls, utan bara den lilla pälsbollen.... Tips mottages tacksamt :D

(har testat centaura på inrådan av vet, blev ingen större skillnad)
 
Vet inte hjälper din hund, men jag rollar mina hundar med vanlig MyggA för människor. Luktar inte så gott för hundarna, men har fungerat bra mot mygg.
 
Jag använder själv Sjö & Hav mygg-och fästingspray på mig sen några år och från att bli hysteriskt biten, får jag typ inga myggbett alls. Min hanhund älskas av mygg, så jag brukar spraya i min hand och stryka över hans panna och kinder och det hjälper. Kanske hjälper det även mot knott ? Kommer jag ihåg så torkar jag av honom med en våtservett när vi kommer hem för att få bort lite av medlet, men glömmer jag så märks inget på hunden så det verkar inte vara någon fara att använda i pälsen i alla fall även på hund. Jag vill mest torka av ifall någon av de andra hundarna slickar och donar på honom :)
 

Hästfolk

Häst

  • Födda 2015

Hästavel och Grenar

  • Vätska i livmoder ?!

Allmänt

Fritid

Barn

  • Höstföräldrar 2020

Hund

Katt

  • Efter kastrering honkatt

Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp