Ryttarutrustning MH Opus High Rider

Fanny1012

Trådstartare
Jag beställde hem ett par Opus High Rider från MH i veckan då de håller på att sälja ut den och några andra modeller till nedsattpris. Jag mätte min vad till 40,5 cm med ridbyxor + strumpor och tänkte att då blir det perfekt med storlek regular/plus som enligt måttabellen passar 38,5-41,5 cm. Stövlarna kom hem och de sitter bra, dragkedjan går upp utan problem och de är t o m rätt bekväma. Min fundering är dock om de kommer töja sig väldigt och bli för stora efter lite användning. De är definitivt inte för vida nu, men jag har alltid trott att ridstövlar är som tajta jeans - de ska vara lite trånga när man köper dem.
Någon som har erfarenhet av samma modell?
 
Jag har MH sovereign som är en "syster". De har inte töjt sig nämnvärt men jag använder de bara till dressyr ca en gång i veckan och tar väl hand om dem, förvarar de alltid hängandes osv.
 
Jag har ett par Opus som jag har använt hyfsat flitigt i ett år ungefär. De var ganska tighta när jag köpte dom och de är fortfarande ganska tighta. Upplever inte att de är töjt sig knappt alls. Förvarar dom liggandes med de uppblåsbara stövelsträckorna i. Sköna och snygga stövlar!
 

Fanny1012

Trådstartare
Tack för svar! Ska känna efter någon gång till innan jag bestämmer mig, men då verkar de iaf inte töja sig extremt mycket.
 

Hästdiskussioner nu

  • Bruksprovet flyttar
  • Arg häst
  • Fegistråden

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

Radannonser

  • Stor boksamling

Hästnyheter

Bukefalos

  • Löften till mig själv
Upp