Mild dressing/sås

Enya

Trådstartare
Har ni något gott recept på någon god dressing eller sås som är snabb och lätt att göra, som är mild och som inte innehåller en massa skumma grejer man inte använder "till vardags"?

Jag gillar den där milda dressingen man får på pizzerian tex. Jag gillar när maten tar smak-plats och dressingen är mild och "lugnar" smaklökarna, dämpar liksom. Avskyr när allt är starkt och kryddigt och smakrikt.
Jag gillar INTE vitlök.
Jag har testat lite olika sorter, kommer inte ihåg namn nu på rak arm, men den där typiska, lätt rosafärgade typ, salladsdressingen Rhode island, tror jag den heter, tycker jag inte om, flera av de sorterna går också bort pga att de helt enkelt innehåller oftast typ en liten detalj som inte är god och förstör dressingen, tex vitlök. Testade asiatisk salladsdressing i dag och den går bort pga INGEFÄRA, varför varför paja en god dressing med INGEFÄRA?!. Aioli tycker jag inte om. Pesto går fetbort.

Hittar inte "salladsdressing" i affärerna, finns den kvar ens? Finns det något annat som går att köpa som är så milt och "tyst" i smaken som den och som mild dressing till pizzan?

Och om man vill röra ihop en lite snabbt, hur gör man för att hitta just DEN smaken? Och slippa tusen ingredienser och 30 timmar i köket, alltså.

Förlåt för att jag är kräsen och hatar matlagning och har orimliga krav! :o
:D
 
Jag brukar köpa felix dressingar på flaska de har många olika till exempel denna som jag tycker är mild och god. Ska jag göra själv så brukar jag ta gräddfil som bas tycker det blir milt. Eventuellt blanda i lite majonnäs och tomatpuré sen valfria kryddor så kan du anpassa styrka efter egen smak.

iu
 
Mamma gör en på créme Fraiche, majonnäs, chilisås och paprikapulver. Det blir en enkel, kall sås som vi brukar ha till kött :)
Kan man skippa chilisåsen..? :D
Jag brukar göra en på creme fraiche, majonnäs, citron, bostongurka och salt och peppar och ha till fisk.
 
Jag brukar köpa felix dressingar på flaska de har många olika till exempel denna som jag tycker är mild och god. Ska jag göra själv så brukar jag ta gräddfil som bas tycker det blir milt. Eventuellt blanda i lite majonnäs och tomatpuré sen valfria kryddor så kan du anpassa styrka efter egen smak.

iu
Det är den jag inte hittar i affärerna jag handlar :O Tycker i och för sig att den smakar lite väl mycket typ majonnäs, men duger ändå, i jämförelse med alla andra sorter de har....

Ska testa med gräddfil och majonnäs. tomatpuré vet jag inte om jag vill ha i en dressing.

(ja jag är exakt lika jobbig vad gäller dippa till chips! Och ... eh... att välja chips för den delen. BARA nacho sheese dippa duger, och den är ett gränsfall, ALLA andra går under ÄCKLIGA alltså¨, och vad gäller chips funkar antingen lättsaltade eller parmesanchips.... jag tycker inte om chips egentligen)
 
Har ni något gott recept på någon god dressing eller sås som är snabb och lätt att göra, som är mild och som inte innehåller en massa skumma grejer man inte använder "till vardags"?

Jag gillar den där milda dressingen man får på pizzerian tex. Jag gillar när maten tar smak-plats och dressingen är mild och "lugnar" smaklökarna, dämpar liksom. Avskyr när allt är starkt och kryddigt och smakrikt.
Jag gillar INTE vitlök.
Jag har testat lite olika sorter, kommer inte ihåg namn nu på rak arm, men den där typiska, lätt rosafärgade typ, salladsdressingen Rhode island, tror jag den heter, tycker jag inte om, flera av de sorterna går också bort pga att de helt enkelt innehåller oftast typ en liten detalj som inte är god och förstör dressingen, tex vitlök. Testade asiatisk salladsdressing i dag och den går bort pga INGEFÄRA, varför varför paja en god dressing med INGEFÄRA?!. Aioli tycker jag inte om. Pesto går fetbort.

Hittar inte "salladsdressing" i affärerna, finns den kvar ens? Finns det något annat som går att köpa som är så milt och "tyst" i smaken som den och som mild dressing till pizzan?

Och om man vill röra ihop en lite snabbt, hur gör man för att hitta just DEN smaken? Och slippa tusen ingredienser och 30 timmar i köket, alltså.

Förlåt för att jag är kräsen och hatar matlagning och har orimliga krav! :o
:D
Lika delar gräddfil och majonnäs (typ en dl vardera) och sedan den kryddning man vill ha. Nu dissar du nästan alla typer av kryddningar jag använder så där kanske man får se vad som vill has. Enklaste och god är att bara ta en eller två matskedar av sweet-chilisås på flaska eller barbecuesås och sen bara smaka upp med salt och peppar. Gräddfilen och majonnäsen gör att det mildras fint. Bara tomatpuré/chilisås blir typ Rhode Island, så det kanske inte räcker som smaksättning.
 
Kan man skippa chilisåsen..? :D
Jag brukar göra en på creme fraiche, majonnäs, citron, bostongurka och salt och peppar och ha till fisk.
Tycker @Islandshästryttare kom med ett bra alternativ. Vet inte om den smakar så mycket chili men färgen blir ju lite laxrosa :) det är en väldigt mild sås, tänk typ dl av créme Fraiche och msk av majonnäs och chili, så får du proportionerna hyfsat.
 
Det är den jag inte hittar i affärerna jag handlar :O Tycker i och för sig att den smakar lite väl mycket typ majonnäs, men duger ändå, i jämförelse med alla andra sorter de har....

Ska testa med gräddfil och majonnäs. tomatpuré vet jag inte om jag vill ha i en dressing.

(ja jag är exakt lika jobbig vad gäller dippa till chips! Och ... eh... att välja chips för den delen. BARA nacho sheese dippa duger, och den är ett gränsfall, ALLA andra går under ÄCKLIGA alltså¨, och vad gäller chips funkar antingen lättsaltade eller parmesanchips.... jag tycker inte om chips egentligen)

Jag tycker tomatsmak på dressing kan vara gott till vissa typer av rätter men inte allting. Men det bästa med egen sås är ju att man gör precis som man vill :D o du inte gillar det bara att skippa.
 
Varför måste det vara ketchup eller tomatpuré i en mild dressing? Jag tycker inte om det. Det är inte milt utan skarpt. :(
Fast det blir inte skarpt när det är en 1/15-del av mängden (mest är det gräddfil/majonnäs). Tomatpuré kan man lena genom att fräsa i smör - men då börjar vi lägga till moment som kanske inte är meningen.

Gillar man syran och konsistensen i yoghurt så funkar det istället för gräddfil. Vill man ha mer fett så är creme fraiche riktigt fint.
 
Jag som gillar stark mat tycker om youghurtdressingar/såser på sidan av det. Bara typ youghurt, gurka, mynta och andra örter. Ibland fler örter och andra kryddor, kanske lite citron. Med vitlök blir det ju typ tsatsiki, men du ville inte ha vitlök så det är bara att skippa. :) Gillar själv inte majonäs men det går säkert bra att ha i för sälta om en inte vill använda salt.
 
Det absolut enklaste dressingen är ju ren olivolja, neutral creme fraiche eller gräddfil utan några tillsatser alls. Blir det för tråkigt så kan man smaka av med salt, peppar, citron och/eller någon ört. I en gräddig sås kan en droppe av valfri fond ger lite karisma utan att det egentligen smakar så mycket.
 
Lika delar gräddfil och majonnäs (typ en dl vardera) och sedan den kryddning man vill ha. Nu dissar du nästan alla typer av kryddningar jag använder så där kanske man får se vad som vill has. Enklaste och god är att bara ta en eller två matskedar av sweet-chilisås på flaska eller barbecuesås och sen bara smaka upp med salt och peppar. Gräddfilen och majonnäsen gör att det mildras fint. Bara tomatpuré/chilisås blir typ Rhode Island, så det kanske inte räcker som smaksättning.
Jag tycker inte om Rhode Island såsen så allt som liknar det i smak går ju bort.

Jag kan tyvärr inte köpa dressing av pizzerian och inget annat, men det är typ lite den jag vill ha, den milda vita som tydligen jag är den enda som gillar (alla jag känner väljer stark istället, och jag mild). Vad den innehåller vet jag inte, men mild och god. Men det är kanske just gräddfil och majonnäs det rör sig om? Vilka kryddor gör sig bra utöver salt och peppar? Om vi bortser från barbecuesås och chilisås?

Jag gjorde ett försök att googla på dressing och snubblade över recept med syrad grädde vitvinnånting osv... öh nej tack, det är för mycket grejer att blanda och för mycket märkligheter plötsligt ;)
 
Jag brukar göra en enkel dressing med majonnäs, salt, peppar och franska örtkryddor. Späd med vatten till önskad konsistens. Det passar även bra att pressa i lite vitlök om man vill.
 
Jag tycker inte om Rhode Island såsen så allt som liknar det i smak går ju bort.

Jag kan tyvärr inte köpa dressing av pizzerian och inget annat, men det är typ lite den jag vill ha, den milda vita som tydligen jag är den enda som gillar (alla jag känner väljer stark istället, och jag mild). Vad den innehåller vet jag inte, men mild och god. Men det är kanske just gräddfil och majonnäs det rör sig om? Vilka kryddor gör sig bra utöver salt och peppar? Om vi bortser från barbecuesås och chilisås?

Jag gjorde ett försök att googla på dressing och snubblade över recept med syrad grädde vitvinnånting osv... öh nej tack, det är för mycket grejer att blanda och för mycket märkligheter plötsligt ;)
Ofta är det lite ——- vitlök i. Men annars kan man köra typ oregano, persilja eller basilika också om man vill ha en örtig sås utan skarpa kanter.
 
Jag tycker inte om Rhode Island såsen så allt som liknar det i smak går ju bort.

Jag kan tyvärr inte köpa dressing av pizzerian och inget annat, men det är typ lite den jag vill ha, den milda vita som tydligen jag är den enda som gillar (alla jag känner väljer stark istället, och jag mild). Vad den innehåller vet jag inte, men mild och god. Men det är kanske just gräddfil och majonnäs det rör sig om? Vilka kryddor gör sig bra utöver salt och peppar? Om vi bortser från barbecuesås och chilisås?

Jag gjorde ett försök att googla på dressing och snubblade över recept med syrad grädde vitvinnånting osv... öh nej tack, det är för mycket grejer att blanda och för mycket märkligheter plötsligt ;)
Finns en som heter mild kebabssås från Felix
Mild och vit ;)
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Stora shoppingtråden II
  • Löss
  • Världscupsfinalerna

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp