Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Min hund blev helt konstig

Sandros

Trådstartare
Var hos en kompis idag vars familj har tre hundar.
Efter ett tag när min hund hälsat på alla och vi varit där ett tag så sitter vi i hallen och jag har min hund i knät. Plötsligt märker jag hur han sträcker på halsen och spänner sig och märker då att den minsta av hundarna sitter och råglor på honom.
Så jag vänder bort min hund lite och då drar han huvudet åt sidan på nåt konstigt vis :confused:
Då tog jag ut honom utomhus så han skulle få lugna ner sig. Benen är helt stela och klorna spretar.
Jag sätter ner honom på marken och han vinglar med bakbenen och kan inte riktigt gå. Det var som han inte riktigt kunde kontrollera bakbenen och han var alldeles stel som sagt.
Efter ett tag går det iallafall över och han är som vanligt och vi far hem. Vad kan det ha varit för nåt? Tycker det verkar väldigt konstigt?
Och en gång för länge sen när vi badat honom började han skrika och springa runt och kissa ner mattorna och drog in hela baken. Sedan efter ett tag gick det också över :confused:
Någon som har nån aning?
 
T

Tippan

Det senare låter som ett litet "badfnatt" som de flesta hundar brukar få efter ett bad.

Det som hände idag låter nästan som ett litet Epelepsi-anfall på din korta beskrivning. Dreglade han efteråt?
 

Sandros

Trådstartare
Det var inget badfnatt, han brukar få såna och kutar då runt som en galning. Den gången gnydde han som att det gjorde ont och kissade ner hela korridoren. Sen såg han väldigt olycklig ut.

Han dreglade inget efteråt, inte vad jag märkte. Kan dom få nåt konstigt i ryggraden som gör att bakdelen inte riktigt funkar som den ska? Typ att det "fastnar" eller nåt?
 

Sandros

Trådstartare
Läste lite om epilepsi på internet. Och det låter som att han fick ett litet anfall. Det stod att dom inte behövde få kramper utan bara kunde bli alldeles stela i benen som han blev.
Läste också att det kunde utlösas av stress och extrem värme. Han var säkert ganska stressad bland dom andra hundarna och det var ungefär 28 grader varmt :o
Plus att han har blåsljud på hjärtat och hjärtfel kunde också vara en orsak ifall det inte fanns nog med syre i blodet.
Frågan är om man ska gå till veterinären redan nu eller vänta tills han haft en gång till (om han får det nå mer) :confused:
 
T

Tippan

Såvida hunden inte får ett anfall precis hos veterinären så är det oerhört svårt att konstatera att de verkligen har EP. Men brukar utgå från det om man kan utesluta allt annat.

Så har hunden inte fler anfall eller kraftigare så gör man inget åt det. Om anfallen upprepar sig så kan man ta ett blodprov för att kolla om man kan hitta andra orsaker.

Medicinera gör man först om hunden får anfall ca 1 gång per månad eller tätare, eller om anfallen är mycket kraftiga.

Så om jag var du så skulle jag avvakta och se om det händer igen.

Första anfallet min hund fick var bara att hon störtade upp och kissade på sig, sen var det över. Allt eftersom så har anfallen blivit lite kraftigare. Men ibland så "stelnar" hon bara.

Varför jag frågade om han dreglade var för att de kan bli illamående efter anfallen och då dreglar de mycket.

Vissa hundar kan få 2-3 anfall och sen får de inte mer. Man vet inte riktigt vad det beror på.

Det kan ju vara andra orsaker också. Precis som du skriver med hjärta osv osv. Men om allmäntillståndet i övrigt är bra och hunden i övrigt är pigg och så, så skulle jag avvakta och se vad som händer.

Om du är osäker så ring till en veterinär och rådfråga!!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6491 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund (Långt!)Jag skulle behöva lite input. Vi har en mellanstor hanhund på snart 1,5 år. Han är en trevlig hund, men! Han är ett helvete för...
2 3
Svar
59
· Visningar
3 333
Övr.Hund Vill varna för en lång historia men ska försöka göra den så kort det går. Vi(jag och min sambo) Har två hundar, en liten havanais...
2
Svar
28
· Visningar
3 221
Hundhälsa Min hund skadade benet illa i morse så blev akut in till veterinär. Inget är av, tack och lov, men dom misstänker ev artros. Hon har...
2
Svar
26
· Visningar
2 544
Hundhälsa Hej! Min Australian kelpiehane på snart 6 år har varit skadad i över 2,5 månad och trots flera veterinär besök och nästan 2 månader på...
2
Svar
28
· Visningar
2 781

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp