Min katt ska bli pappa!

I

Idka

Min pojke ska få en flickvän att roa sig med i en hel vecka! :love: :love: :love:

Förhoppningsvis ska de bli små skogisar av det hela.

Ge mig nu en massa tips om vad man ska tänka på ang. parning!
 
Det viktigaste är nog att vara överrens med honans ägare vad som gäller vid eventuella skador. Katter är inte snälla mot varandra under parningstiden och både honan och hanen riskerar stora sår. Det vanligaste är ju att båda parter tar egna risker, dvs skadar honan din hane, så får du ändå "skylla dig själv" och likadant åt andra hållet.
Ett råd är att ha dom i ett eget rum utan några saker att gömma sig under, däremot ovanpå. När min Yogas var på parning hos Maharadja, så hade dom många transportburar i "sitt" rum som vi stängde för att inte Yoga skulle ha nånstans att gömma sig och försvara sig i, men att hålla på uppepå dessa var tydligen kanon. Jag tror allt var invigt i det rummet efter 4 dagar :o :crazy:.
Just hur länge honan ska stanna är en tvist som nog aldrig kommer att lösas, vissa säger 1,5 dag efter första parning och vissa säger flera dagar. Vissa har ingen övre gräns, medans vissa säger absolut inte fler än 4 dagar eftersom förlossningen då kan dra ut på tiden.

Lycka till, eller vad man säger :confused:
 
Katterna skall givetvis vara friska och parasitfria. Det kan vara lämpligt att klippa klorna på både hon- och hankatten så det kan gå "villt" till :smirk:

Låt katterna nosa på varandra först så att de får bekanta sig med varandras rum. När jag lämnade bort min honkatt för parning fick de hälsa genom burgallret först och sedan stängdes min katt in i köket så att hon fick vara lite ifred och vänja sig vid det nya stället. Dagen efter släpptes hankatten in (under uppsikt). Första gången hon löpte gick det inte alls.

Andra gången gick vi igenom samma procedur och efter två dygn hämtade jag hem honkatten. Det var osäkert då om de hade parat sig men hankattens ägare (en uppfödare) ansåg att det inte var någon mening att lämna honan någon längre tid då de uppenbarligen var less på varandra. Lyckosamt nog hade de parat sig och honkatten blev dräktig. Fyra söner födde hon :)
 
I

Idka

Det blev inget!!! :cry:

Min kära pojke var inte fullt utrustad...

Eftersom det blev lite bråttom men honan och allt bestämdes två dagar före ankomsten, glömde uppfödaren be oss kolla att båda kulorna var på plats. Vilket de inte var!

Så honan fick åka hem igen... gud va tråkigt det känns!

Men vi ska åka till vetrinären i veckan och kolla hur det ligger till.
 
I

Idka

Vi har ju en till snygging, men han är för ung än så länge. Men förhoppningsvis kommer vi ta en kull efter honom om det finns en lämplig hona.

Men snopet är det verkligen! Han skulle verkligen blivit perfekt!
 

Liknande trådar

Katthälsa (Med hänvisning till min tidigare tråd om torrfoder till mager katt, ”N”, detta är min andra katt :meh:) ”P”: kasterad katthona, Devon...
Svar
7
· Visningar
330
Senast: MJLee
·
Övr. Katt Har länge haft lösa funderingar på att skaffa katt men vet inte om en katt skulle få ett bra liv hos mig då det är en del ensamtid. Jag...
2 3 4
Svar
71
· Visningar
3 634
Senast: Asko
·
  • Artikel
Dagbok Han dog i torsdags. Det var ju väntat. Pappa hade KOL och hade haft diagnosen länge. Jag och min syster var med när han dog. Bad honom...
Svar
6
· Visningar
658
Övr. Katt Är som sagt allergisk mot katt men har i flera år hört om sibirisk katt. Har haft hund i flera år trots allergi även där men då gick det...
2 3 4
Svar
62
· Visningar
2 942
Senast: Liten
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Föl 2022
  • Ridskoleryttare 2022

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp