Min sadel har blivit sne..vad göra?

H

HillsDouble

Har en Zaldi Star som inte är omstoppningsbar. Det är alltså bossorna (heter väl så?) som har blivit ojämna. Den ena är plattare än den andra.
Vad ska jag göra, min häst har fått lite ont på ena sidan av ryggraden.
Vad gör man när det inte går att stoppa om sadeln.
Någon som har tips/ideér?

Tacksam för alla svar! :bow:
 
Tror det är dax att kasera sadeln och se dig om efter en ny!
Din ridning blir inte korekt av en sne sadel och hästen mår ju inte bra heller och det säger du ju själv!Tror du redan har svaret Hästen har ont= inte använda den sadeln på hästen!
 
J

Jessica

Byter sadel :crazy:

Du måste ta reda på varför sadeln är sned.

mvh Jessica
 
1.Kasserar sadeln.

2.Låter någon gå igenom hästen och låter den "läka".

3. Efter att sedan ha hittat en annan sadel som är genomkollad och passar hästen SÅ

4. Tar dig en funderare på din egna sits och kroppshållning i ridningen, och ber någon person som kan detta kolla på dig.

MVH/
 
Man kan plocka ut hela fyllningen och stoppa in ny av ull istället. Det sa en sadelmakare till mig... Men det är säkert ganska kostsamt :crazy:. Men om hästen verkligen kan ha hästen och du tycker den är ok så kanske det är värt det. ;)
 
Latexpanelerna ska nog gå och byta tror jag. Hör med någon som säljer zaldi. Samt kolla att det är bossorna och inte bommen...... :crazy:
 
H

HillsDouble

Tack för era svar.

Helst vill jag inte byta sadel eftersom jag tycker så mycket om den. Det är fler i stallet som har problem med sadlar som ligger fel, så vi har bestämt oss för att ta dit en sadelutprovare/sadelmakare som ska hjälpa oss. Får ta ställning ut i från det hur det blir med min sadel.

Och självklart kan det vara jag som sitter snett, men det är ingen av dem jag tränar för som har påpekat detta men jag får väl be dem att kolla extra noga nu.

Mvh Isa
 
J

Johanna_m

om grejen är den att du är sned, så är det inte säkert att dina tränare ser det.
detta kan man lätt kolla hos t.ex. en osteopat går själv på bahandling för mitt skelett min ena höft är 5cm förskjuten uppåt, lika så ena axlen (fast ine lika mycket) och nacken. om allt går som det ska beräknar han att kunna släppa mej som "friskförklarad" i augusti 2004... var där första gången förra måndan ska dit imorn igen.
Ska själv kolla upp mina sadlar nu ska bara dit imorn med och se ifall nåt gått tillbaka isåfall rider jag utan sadel samt longerar och tömkör och kör på halvfart tills allt stabiliserat sig.
 

Liknande trådar

Utrustning Då jag ska bli hästägare igen behöver jag självklart en ny sadel också (maxpris 20 000). Jag ska självklart ta hjälp av sadelutprovare...
Svar
6
· Visningar
555
Senast: ufot
·
Övr. Hund Jag har två mindre spaniels som är snart 10 år gamla. Ena är skällig i överlag och den andra är problemfri. jag har tappat glädjen med...
Svar
8
· Visningar
1 606
Senast: linnsan
·
R
Utrustning Som en fortsättning på min tidigare tråd… Står här med en ny häst, fick tyvärr inte med någon sadel. Testade att rida ca 20 min med min...
Svar
19
· Visningar
1 060
Senast: Freazer
·
Ridning Hej, min medryttarhäst vägrar att gå framåt ibland. Han är en 13 årig c-ponny valack. Har varit medryttare på honom i ca 4 månader nu...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 774
Senast: Stergo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Stora shoppingtråden
  • Föl 2020

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp