Bukefalos 26 år!

Mixar du din soppa slät?

Mixar du din soppa slät?

 • Ja alla soppor oavsett vad det är

  Röster: 4 2,9%
 • Nej aldrig

  Röster: 16 11,5%
 • Ibland beror på vilken soppa det är

  Röster: 119 85,6%

 • Antal omröstningsdeltagare
  139
Kör mixerstav i soppor på rotfrukter, typ morotssoppa och rödbetssoppa.
Men slät gör jag dem inte, bara så alla bitar gått sönder. (till mindre delar som fortfarande märks när man äter men som är så små att jag inte längre kallar dem för bitar - kanske 3-5 mm?)
 
Mixar aldrig soppor till släta, utan kör bara stavmixaren några sekunder så jag får önskad storlek på bitarna, släta soppor i min värld är olika buljonger tillsatt redning och eventuellt grädde/ägg eller annat förtjocknings medel.

Tomatsoppa mixar jag aldrig då jag oftast gör den med passerade tomater, men även krossade fungerar bra då de "faller sönder" med lite kraftig vispning.
 
Själv är jag inte något fan av mixade släta soppor jag vill ha något med textur i. Men om någon soppa ändå ska mixas så är det väl tomatsoppa och champinjonsoppa som jag kan äta slät om jag får det på restaurang eller när jag är bortbjuden.

Jag har en kompis som mixar alla soppor oavsett vad det är och jag har svårt att förstå hur man kan vilja mixa en fisk- och skaldjurssoppa till exempel:confused1:

Så nu vill jag veta hur bukefalisterna gör hemma i köket!
Lite av varje. (grönsakssoppor på gröna grönsaker tex eller potatis mixar jag gärna. Men skulle ju aldrig mixa en fisksoppa.)

Sedan kan man ju lyfta ut hälften av grönsakerna, mixa och sedan slänga tillbaka dem igen. Champinjonsoppa blir ju väldigt bra så.
 
Instämmer i denna soppa kören. Beror helt på vilken typ av soppa det gäller. Tomatsoppa ska helst vara jätte jätte jätteslät :d
Fisksoppa och sommarsoppa ska det vara rejäla bitar i. Och sen har vi en rad soppor som ska ha lite mindre bitar i och ytterligare andra som får vara mer åt det släta hållet.
 

Liknande trådar

 • Artikel
Dagbok Känner att jag behöver skriva av mig lite, för den som orkar läsa. Jag har full förståelse för att det här med bröllop kan bli oerhört...
2
Svar
31
· Visningar
4 385
Kropp & Själ Jag känner mig sjukt stressad just nu och vet inte alls hur jag ska ta mig ur eller förbättra situationen. Det känns som om det är svårt...
Svar
11
· Visningar
1 283
Övr. Barn Min äldsta dotter är nyligen fyllda åtta år. Hon har alltid varit en ganska orolig själ. Kolik som bebis, sov (sover) dåligt, vaknade...
2 3 4
Svar
78
· Visningar
13 720
Relationer Varning för vääääldigt långt inlägg! Jag skriver sällan personliga saker här men nu känner jag att jag skulle behöva andras syn på...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
15 186

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

 • Hund i hundgård 100 %
 • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

 • Dressyr-VM i Herning
 • Dressyrsnack 15

Omröstningar

Upp