molande värk

Status
Stängd för vidare inlägg.
T

Thindra

Ska man ha en molande värk i magen hela graviditeten eller brukar det gå över? Var hos BM på info.möte igår. Hon sa att det är inte ovanligt med värk typ mensvärk. Jag tycker dock att det är jätte tröttsamt. Mitt humör tar stryk, börjar känna mig deprimerad. Har inget tålamod med häst och hundar eller sambo för den delen.

Någonstans har man tänkt att man slipper iallafall mensen i +9månader (+ för att det oftast inte kommer under amning heller). Men det här känns ju på samma sätt och inte kan man trycka isig Ipren heller :mad: . Jag sover så ruttet, är på så dåligt humör och tycker inte alls att det här är kul :mad: !

Det där rosa skimmret som gravida pratar om verkar inte vilja infinna sig hos mig. Är bara sur, trött och irriterad! Vilket inte är så konstigt med konstant tryck i magen.

Fler som upplevt/upplever sin graviditet på samma sätt och går det över eller blir det bara värre? För sedan börjar dte väl att tryckas på inälver och foglossningar sätter igång *suck*. Nästa bebis blir på postorder :crazy: !
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: molande värk

Äsch det är normalt. Hade du redan haft barn hade du nu präglat det lilla livet att söka trygghet och kärlek någon annanstans, typ som alla andra däggdjur gör, älgkor o.dyl. Jag lade märke till det beteendet med mina "mammakompisar" Formodligen märker man inte det hos sig själv för jag har då aldrig gjort något liknande :angel:

Du behöver förmodligen lugn och ro just nu och din kropp säger ifrån. Ställ av hästen eller hitta medryttare, låt sambon ta hand om hundarna- du kan väsa åt sambon att det är hans fel att du mår pissigt, och gör bara vad du vill. ligg i sängen och titta på TV eller gå och simma. Lyssna på din kropp, snart kommer du ha en bäbis som kommer att bestämma ditt liv!

Sätt på dig rosa kläder om du vill ha en rosa graviditet :p ;)
 
Sv: molande värk

ridtravare skrev:
Sätt på dig rosa kläder om du vill ha en rosa graviditet :p ;)
*haha* skratt högt, vilket skönt svar :D !

Men seriöst om min kropp säger ifrån redan så är jag f*n inte stark :crazy: . Hästen är bara två år och går på lösdrift och då jag mår som jag gör, så har har fått semester från mig redan. Dessutom åker han på hingstbete om en månad.

Mitt arbete styr jag nu över själv, arbetar med administrativa saker hemifrån. Hundarna går lite ut och in som de vill (bor på landet, på en gård).

Jag vill inte kliva upp ur sängen, men gör det givetvis ändå. Men det molar i min mage hela tiden 24/7, vilket har fått mig att ifråga sätta det här projektet. Jag vill inte, det är inte kul och det har bara gått 7veckor :eek: !

Hur står ni ut, och går det över, blir det bättre eller blir det bara värre :confused: ?
 
Sv: molande värk

Jag har också känt det där mensvärket - som jag kallar det. Men det håller inte i sig 24/7 som du har det utan jag känner lite då och då. Fick förklaringen att livmodern växer och att det även är så att livmodern tränar sig för förlossning (förvärkar). Har 6 veckor till leverans.

Men jag vet inte varför du har det HELA tiden. Det kanske är normalt och det är (säkerligen) så himla olika för varje gravid. Tycker du skall prata med din barnmorska om det ändå. Hoppas det går över.
 
Sv: molande värk

Funderar lite på om det kan vara psykiskt. Jag känner det som mensvärk så tycker jag det är jobbigt, blir stressad över detta och funderar, ältar på om jag tycker det är värt det. Är jag redo osv. Så blir det psykisk värk, oro, stress och ångest. Jag känner mig helt plötsligt deprimerad och apatisk. Men den känslan av att vara så nere kanske också har med hormoner att göra?

*dubbel suck? :cry: .

Jag vill vara glad och lycklig över vad som komma skall!
 
Sv: molande värk

Min första graviditet som slutade i abort ( för att göra en lång historia kort så upptäcktes den i v 11 av en ren slump, jag hade nämligen mens som vanligt) så hade jag "mensvärk" i 11 veckor.

Jag hade så ont att jag till och med hörde av mig till Hälso och sjukvårdsupplysningen för jag hade så ont att jag trodde jag skulle bli galen!

Under graviditeten med min son så hade jag ingen sån värk alls som tur är för det är inte trevligt.

Jag hoppas att det blir bättre med tiden för dig!
 
Sv: molande värk

Du ska prata med din barnmorska om detta! Att du känner tvivel och oro.
Jag brukade prata med min första bäbis i magen och klappa magen- låt det sjunka in i dig själv att du bär på ett liv. Kanske kan du få ett ultraljud så du får se bäbisen. Kopplas du upp så du får höra hjärtslagen hos barnmoskan? Så tidigt i graviditeten märker man ju oftast inte så mycket av det fantastiska att man är gravid. Bara ev. biefferkter som illamående och att man är som ulta pms

det klart att hormonerna spökar till det - nu är du ju gravid! Det är inte en slump att filmer tar upp skämtsamma scener där de blivande papporna körs ut på befängda uppdrag...

Det kan vara bra om du ser till att komma ut bland folk åtminstone ett par timmar om dagen, visst är det skönt att kunna rå sig själv men blir man deppig kan det vara bra att vara ute och träffa folk så att du märker att jorden snurrar ändå.

Det är en stor omställning att få ett barn och det är helt naturligt att man frågar sig om det är rätt tillfälle.( Jag tror att det aldrig finns "100 % rätt tillfälle" att få barn...men så är jag världens sämsta barnplanerare också inte ens antal lyckades jag få till.)
 
Sv: molande värk

ridtravare skrev:
Det kan vara bra om du ser till att komma ut bland folk åtminstone ett par timmar om dagen, visst är det skönt att kunna rå sig själv men blir man deppig kan det vara bra att vara ute och träffa folk så att du märker att jorden snurrar ändå.
:bow: Det tror jag med! Det är väldigt lätt när man är nere att man stänger in sig och slutar med allt man tidigare brytt sig om, men det blir bara värre!

Veckan som varit har jag försökt varannandagsprincipen, alltså tvinga ut mig själv varannan dag. Hoppas att det blir bättre. Det är ju inte förrens nu i V7 det har blivit så jobbigt, innan mådde jag bra.

BM sa att det är för att embryot börjar ta näring från mig nu, tidigare har den levt på gulkroppen.
 
Sv: molande värk

Man behöver inte älska att vara gravid, jag gillar ultraljudet och de första sparkarna, sen är jag liksom nöjd... ;) Jag hade oxå molvärk i början men efter ett tag släpte det och det var en period som kändes väldigt bra! När jag väntade elin mådde jag toppen ända fram till sista månaderna. Men den här gången har jag kännt av lite foglossningar, inte speciellt illa men det känns emellanåt...

Gör saker som du tycker är roliga, träffa kompisar och snacka bort en timme eller två, då känns det mindre! Jag tycker att det är jätteskönt att tex sätta sig på en café och läsa en bok en stund, fast det är nog mest för att jag slipper bli störd som man blir hemma... ;) Fundera ut saker som du gillar att göra och gör det! Sy, sticka, shopa, bio eller vad som helst så du slipper sitta och bara fundera!
En alvedon får man ta om det krisar någon gång...
 
Sv: molande värk

Snurrfian skrev:
Man behöver inte älska att vara gravid

Jag kan bara hålla med. Jag gillar inte att vara gravid. Jag tycker att alla andra som är gravida ser så vackra, lyckliga och harmoniska ut. Själv hade jag foglossning, mådde illa, svettades, var stor som en flodhäst osv.Skulle jag mot förmodan vilja skaffa ett tredje barn kommer jag att adoptera.

Så till Thindra vill jag bara säga att skäms inte över dina känslor men se till att prata med någon så att du inte bara "pratar" med dig själv. Jag hade också mycket "mensvärk" i början av min första graviditet och det gick över vid kanske vecka 8-10. Så håll ut!!

Mvh Angelina
 
Sv: molande värk

Angelina skrev:
Så till Thindra vill jag bara säga att skäms inte över dina känslor men se till att prata med någon så att du inte bara "pratar" med dig själv. Jag hade också mycket "mensvärk" i början av min första graviditet och det gick över vid kanske vecka 8-10. Så håll ut!!

Mvh Angelina

Tack :cry: !! Faktum är att man "skäms" lite som kvinna ska det bästa som finns vara att vara gravid, det verkar vedertaget. Går man in och läser på olika mammasajter så är dte likadant, lyckan är gjord mentalitet. Det verkar inte innfinna sig hos mig!

Tack!!
 
Sv: molande värk

Graviditeten kan i många fall delas upp i tre faser.
Första fasen är du i nu. Då kan man må illa, väääldigt illa i många fall. Mensvärkskänslan som du känner nu kommer försvinna. Man kan vara ruskigt trött, det går också över.
Andra fasen av graviditeten äe den som är trevligast! det är när nämnda krämpor har gett med sig, man har sett fostret på UL, man börjar känna fostrets rörelser, mm.
Tredje fasen är lite jobbig igen. Man blir tung och otymplig, får kanske problem med foglossningar och andra krämpor. Och vill bara få slut på eländet...

ALLA känslor är "rätt" när man är gravid! Du ska inte tro att allt är så bekymmersfritt som det låter på föräldrasajterna!! Det är lätt att snacka bakom en datorskärm...

Härda ut några veckor till så blir det bättre! :)
 
Sv: molande värk

ameo skrev:
Andra fasen av graviditeten äe den som är trevligast! det är när nämnda krämpor har gett med sig, man har sett fostret på UL, man börjar känna fostrets rörelser, mm.
*längtar*.

Igår KVÄLL kändes det bättre, hade ingen värk i magen och mådde faktiskt bra! Har dock problem med maten. Blir inte hungrig i den rätta bemärkelsen, Fick bara i mig bröd med olika pålägger under hela dagen igår. Pulvermos verkar vara denna veckans craving :crazy: , och mackor då, jag äter ALDRIG sådant här i normala fall.

Nu har dock andra funderingar börjat smyga sig in, som kommer jag att bli en bra mamma, klarar jag av det ansvaret osv. Försöker dock att undvika dessa tankar.

Antar att de flesta känner en viss oro underförsta graviditeten, även dem som velat bli gravida länge. Det gick ju lite fort för oss, första ordentliga försöket och vips gravid :eek: .

Men mitt tips för att ta sig ur en tillfällig svacka, även om den känns avgrundsdjup är att ta sig ut, gör något, prata med vänner om ANDRA saker, få lite perspektiv på tankarna. För mig snurrar det bara annars. Man blir lite besatt av sin kropp och hur man mår.
 
Sv: molande värk

Att det varit "värre" i v.7 är inte alls konstigt då det sker en stor tillväxt just då.

men jag blir lite glad när du skriver "tryck" i magen, för jag har haft "mensvärk" nu i 4 veckor... hoppas själv på att det är en graviditet (i så fall i v.7 eller 8..) men har testat negativt i v.5... så.. *suckar*

men "mensvärken" kommer att försvinna, sen kommer den att infinna sig i olika steg när livmodern växer (eller då töjer sig för att barnet ska få plats...)

vad har du mer för symtom? *nyfiken och vill jämföra med mig själv* :smirk:

Ang. mens under amning så fick jag regelbunden mens direkt efter att avslaget slutat... :crazy: trots att mitt barn ammade JÄTTE mycket :eek: *suckar* så det är inte alltid mensen blir borta för att man ammar inte...
 
Senast ändrad:
Sv: molande värk

Det kommer att bli bättre!!!
Jag har också haft lite mensvärk, inte alls så mycket, men jag är övertygad om att det går över för dig snart!
Tvivel på att man blir en bra mamma har precis alla! Jag tror att jag ångrade mg varje dag under min första graviditet. Jag tyckte det var jätteläskigt, och alla sa oj, vad roligt och jag undrade om det verkligen var roligt. Men jag mådde bra, och det gick mycket bra att vara mamma och det var mycket lättare än jag trodde!
Under denna graviditeten var det mycket jobbigare, främst för att jag hade en liten att ta hand om och inte fick någon tidi till mig själv. Jag var less redan när det var tre månader kvar, men nu är bebben ute och det känns mycket bättre!
Så mitt råd är att pyssla om dig själv, ta ett bad om du känner för det, är något gott, mys lite med hästen eller liknande. Det kommer garanterat att kännas bättre snart i alla fall!
 
Sv: molande värk

Hej Thindra (visst är det min gamla "torped"?!) ;) !
Jag tror din magvärk kommer att gå över. Livmodern tvärväxer under de första veckorna vilket ger en molande värk, vissa spränger till och med något blodkärl och får en liten blödning. Jag hade aldrig ihållande värk utan då och då men det höll i sig till v. 9, brösten blev mindre ömma efter v. 12.
Det är en stor omställning att bli gravid och det är läskigt när man inte riktigt känner igen sig själv. Mitt enda råd är att göra så gott du kan och för en gångs skull sätta dig själv i första rummet. Sedan är det en god tumregel att göra allt med måtta, rör på dig men kör inga mastodontpass, ät det du kan men trå inte i dig etc.
Lycka till med din graviditet!
 
Sv: molande värk

Jodå, Torped_Thindra är det ;) .

Det har känts bättre i två dagar nu, skönt med lite andrum! Dock har jag grymma problem med aptiten, jag har ingen matlust alls får tvinga i mig ngt. med jämna mellanrum. Det är psykiskt jobbig. Jag är en sådann människa som tycker om att prata mat, laga mat och handla in mat. Läser gärna matrecept osv. Nu är det bara borta :eek: . Får i mig pulvermos med ketchup :smirk: .

Jag har rört på mig lite mer ett par dagar, kanske anledning till att jag mår bättre :idea: .

Du Anastacia mer symtom är mensvärk: Dålig matlust, dåligt humör, bröstspänningar, svullen i magen. Hängig i största allmänhet. Känner mig skör. Men som sagt jag har börjat känna mig bättre de sista två dagarna, inte hoppande banan bra ännu, men bättre, skönt!
 
Sv: molande värk

Tack för dina uppmuntrande ord :love: ! Det är alltid skönt att få höra om fler som varit i samma situation och haft sina dubier, men klarat det och kommit ut helskinande på andra sidan!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Gravid - 1år Nu är jag lite pirrig i magen... Jag och min sambo vill gärna ha barn och har tänkt oss en knodd som nästa år, vi har dock inte börjat...
2
Svar
26
· Visningar
4 068
Kropp & Själ Hjälp! Jag behöver så många råd jag bara kan få i det här läget. Det är närmligen så att jag kanske är gravid. Jag slutade med p-piller...
2 3 4
Svar
60
· Visningar
8 879
Senast: MM
·
F
Gravid - 1år Chiao, alla. Måste slänga ut lite frågor här, då sjukvården bara läser innantill i manualen som en rakad apa som kan skriva maskin...
2
Svar
20
· Visningar
21 705
Senast: Bri
·
J
  • Låst
Övr. Barn Ser att lillasyster redan skvallrat... I fredags morse födde jag en liten pojke!!! :banana: Helt otroligt hur man kan älska nån så...
2 3 4
Svar
63
· Visningar
4 854
Senast: Madick
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Koppel som släppte
  • Oseriös avel 2023
  • Akvarietråden IV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp