Bukefalos 25 år!

Någon med erfarenhet av detta fenomen?

J

Jejjen

Har naturligtvis pratat med vet om detta och fått rådet att avvakta, men jag vill ändå utbyta erfarenheter med er. Vad kan min häst ha råkat ut för?

För 2 veckor sedan uppkom plötsligt en svullnad strax ovanför ett framknä. Kändes vätskefyllt, lite som lymfinfektion. Inget sår (letat vääääldigt noga), visar ingen som helst hälta eller ömhet. Kanske lite, lite varm.

Fick vila och svullnaden var borta efter 4 dagar. Har sedan skrittat i två veckor och de senaste dagarna lite lätt trav. Känns helt fräsch, pigg och glad.

Nu har en likadan svullnad uppkommit på samma ben, men högst upp på denna gång! Inte i samband med leden utan mer frampå muskeln. Vad kan det vara? Ska prata med vet igen efter helgen, men är ändå intresserad av vad ni kan ha för teorier!
 
Min häst blev svullen på insidan av ett framben, var ej halt eller varm. Fick tillfället att brata men en veterinär som är specialist på ben och hon sa att det var mjukdelarna som var svullna, alltså inga senor, så jag kunde rida som vanligt typ.
 
B

**BORTTAGEN**

Hej

Min häst fick för flera år sedan lite konstiga svullnader på frambenen. Det visade sig dock att han tyckte det var väldigt roligt att hänga i hagkompisarnas täcken (som de nyligen hade fått på sig). Till sist tröttnade de och sparkade åt honom och då blev han i bland träffad på frambenen. Som tur var tröttnade han med denna ovana rätt fort och efter det har det aldrig varit några problem. Det kan inte vara så att din häst gör något liknande?
 
J

Jejjen

Intressant... Hagkompisen är väldigt dominant och jag vet att hon får sig små tjyvnyp av honom ibland, men det har aldrig varit något allvarligt.

Förra svullnaden var faktiskt så att jag avfärdade med att hon fått en spark som träffat så olyckligt (eller lyckligt...!) att det blev en svullnad men inget mer. Tyckte sedan att det verkade konstigt att det kan hända igen, borde hon inte ha fått något märke eller ha ont av en spark? Åtminstone en av gångerna?

Var det likadant med din häst? alltså att det inte syntes något annat än svullnaden?
 

Liknande trådar

Hästvård Jag har ett sex år gammalt sto, importerad från Lettland som unghäst och i min ägo sedan hon var drygt 3,5 år gammal. Den här sommaren...
Svar
10
· Visningar
1 882
Utrustning Jag har haft ute många olika utprovare och provat väldigt mycket olika sadlar men ändå har det inte löst sig för mig och min häst. Hon...
Svar
8
· Visningar
1 479
Hästvård Hej! Känns som jag frågat typ alla jag känner för att bara höra hur de tänker om detta, men hör ändå gärna lite mer input/tankar...
Svar
11
· Visningar
789
Hästvård Vår häst har en envis liten hälta lokaliserad till höger framhov som visar sig som en "nickning" framförallt vid longering i höger varv...
2
Svar
24
· Visningar
3 957

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vad hände med doodlarna?
  • Kattbilder #6

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Ostbågar eller ostkrokar?
Upp