Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

L

lill_flesky

superskön att sitta i. Inte för mycket stöd men inte för lite, lagom alltså :) Mi häst är en arab med ganska mkt manke, välmarkead, ngt överbyggd, dock ganska bred över ryggen, men när jag köpte hubertusen var hon inte så bred. Det är det bästa med den, lätt att byta koppjärn om man vill ändra bomvidden.
 
K

Krabban

Jag tycker den var sådär... fast nu är i och för sig den sadeln ganska gammal :).
 
Hade en Hubertus Kosak till C-ponnyn innan. Inte mycket stöd, men den va ändå väldigt skön. Låg ganska bra på henne med, va någon hög vid manken, men hon va väldigt bred över ryggen och ingen manke.
 

Evergreen

Trådstartare
Jag har en Hubertus Flexling hemma på prov till pållan. Red med den igår, och den låg (enligt mej som inte kan så mycket om sadlar :smirk: ) bra på henne! Låg stilla och bra, och hon verkade trivas med den. Gick bättre än på länge. Det såg ut som om den var figursydd på henne ;)

Och jag tycker den var skön att sitta i, man kan inte luta sig för mycket bakåt, och det är ju bra :) och det var helt ok mycket stöd. Den var skönare än min f.d Griffinsadel iaf.
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har en jääättegammal Hubertus. Det är en allround mot dressyr och jag kom fram till att det är en Hubertus Kosak, men är inte säker på det. Jag gillade den skarpt, mjuk i sitsen och passade mig mycket bra. Dessvärre blev den för smal till min pålla så nu har vi bytt, men jag saknar Hubertusen. Hoppas på att det bara är storleken som inte stämde på min gamla, i så fall ska jag försöka hitta en liknande igen. Dom är ju en aning billigare än Stübben... ;)

Är lite nyfiken på flexline, finns dom i ren allroundmodell? I vilken prisklass rör det sig om? Finns dom att köpa begagnade?
 

Evergreen

Trådstartare
Jag vet inte om dom finns i Allroundmodell, om vi ska köpa den vi har hemma på "prov" nu så kostar den 4000, och den är i fint skick, 4 år gammal.
 
B

**BORTTAGEN**

Ja, det är ju helt klart ett överkomligt pris! :)

Min måste vara minst 10 år och den användes på ridskola innan den hamnade på min häst. Det enda jag kan klaga på är väl att jag blev tvungen att regelbundet skicka den till min sadelmakare för ordentlig översyn och omstoppning. Detta på grund av att hon minskade på stoppningen och stoppade om den för att passa min hästs rygg så gott det gick... :crazy:
 

Evergreen

Trådstartare
Ja, det är ett bra pris! :)
Speciellt om man inte kan lägga ut hur mycket som helst på en sadel. :p
Och Hubertus är väl ett rätt hyfsat märke också.
 
L

lill_flesky

köp den om den passar. Dom är fina i lädret och kvaliten. Min häst har sadelgjordstvång och har lagt sig ner med sadeln två gånger nu och det har inte blivit en skråma! så jag är jätte nöjd med min.
Du kan ju ganska lätt se om sadeln ligger hyfsat, för första så känner man ju när man rider hur hästen trivs, oftast iaf. Sen kan du rida med ett vitt schabrak och så ser du att ryggraden går fri och att den har bra anliggningsyta och så kan du känna lite extra på ryggen om hon är varm eller ömmar. Och så ser du ju om den har rört sig, åkt fram etc. Hoppas den passar för det är riktigt bra sadlar. man kan också rätt lätt få flair installerad i sadeln också, jag har det i min.
 
Sv: Någon

Jag har en gammal hubertus dressyr, tror det är modellen kosack.
Är jättenöjd med den, köpte den för ett halvår sedan för 3700, sadeln är minst 6 år gammal, så 4000 för din låter okej.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5305 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Har en en mkt äldre (antar jag) allround hubertussadel Finns det något annat märke som har liknande bomform? Jag vet tyvärr inte...
Svar
2
· Visningar
526
Utrustning Hej Har tittat på en Hubertussadel, säljaren vet ej 100 hur bred den är. Fick bilder med mått. (Fått lov att säljaren att lägga ut...
Svar
4
· Visningar
815
K
Utrustning Hej, jag hittar ingen storleksmärkning på min hubertussadel. Endast en rad siffror under sadelkåpan. Någon som vet vad dessa siffror...
Svar
4
· Visningar
816
K
Utrustning Nu måste ni hjälpa mig, jag är så himla kass på detta med sadelvidder. Om åtminstånde alla märken kunde använda sig av samma måttsystem...
Svar
12
· Visningar
6 015

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp