Något skumt med pälsen

A

Aip

Ponnyn är fux och på vissa ställen ser det ut som om hon har "frost" i pälsen. Dammigt, men blir kletigt mellan fingrarna. Försvinner om man sköljer med vatten, men kommer tillbaka efter några dagar.

Som mjäll ungefär, är en annan liknelse. På ett litet ställe (under manen) har hon fått som små sårskorpor där pälsen ramlat av. Efter nogrann tvätt försvann dock skorporna och det är inte sårigt längre. Pälsen har dock inte växt ut än.

Vet tyckte att det var onödigt att komma och titta. Hon föreslog tvätt och sedan hårbalsam (hon trodde bara att det var huden som var torr).

På apoteket föreslog de ett lössschampo "för säkerhets skull". Men eftersom det är uttorkande så är det tvärtemot vets råd. (dessutom känns det lite kallt för ett bad nu om det inte är absolut nödvändigt.

Så vad ska jag göra och vad kan det vara?

Svar till rådvill Aip :)
 
A

Aip

Någon, snälla? Sonen är så orolig och jag - den allvetande modern - har lovat honom svar ..."jag har mina kontakter" :crazy:
 
jag tycker nog att det låter som en hudinfektion. prova att tvätta med lactacyd och vatten, hjälper inte det kan du prova med väl utspädd jodopax och kanske smörja med lite fucidinsalva som finns receptfritt på apoteket.
 

Liknande trådar

Hästvård HJÄLP - "Sårskorpor" under pälsen över stor del av kroppen (på kortisonbeh. häst) Jag har sökt för att hitta liknande trådar men hittar...
Svar
13
· Visningar
5 318
Hästvård Varning.. Bilder längst ner som kanske kan vara äckliga/obehagliga för någon? Skitlångt.. Jag behöver mest skriva av mig men har även...
2
Svar
28
· Visningar
11 994
Senast: Summerwind
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp