Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Status
Stängd för vidare inlägg.

Cyllene

Trådstartare
Användningsråd för årets nya hingstar

3-åringar:
Coriall 1101
En hoppbegåvning med intressant hopphärstamning som även visat prov på ett sansat och avspänt temperament. Han bör, för en målinriktad hopphästavel, kunna rekommenderas till de flesta typer av ston, dock med en viss försiktighet till ston med svag rygg.

Corlensky G 1101
En komplett hingst med hoppinriktad härstamning. Han är av mycket god typ, har goda grundgångarter, alldeles särskilt i galopp, samt utmärkt hoppförmåga. Han bör, för en målinriktad hopphästavel, kunna rekommenderas till de flesta typer av inte alltför korta ston. Han bör vara särskilt användbar när man dessutom vill förbättra såväl typ som grundgångarter.

Donelli 1102
Dressyrstammad hingst som, för målinriktad dressyravel, kan rekommenderas till de flesta inte alltför korta ston.

First Wish 1103
Enda hingsten i Sverige fallen efter den tidigt bortgångne Füst Heinrich. Välstammad dressyrhingst som, för en målinriktad dressyravel, bör kunna rekommenderas till de flesta korrekta ston särskilt för att förbättra balans och bärighet.

Playtime (ex Penthagon) 1104
Hingst med prestationsinriktad härstamning för såväl dressyr som hoppning. Han bör dock i första hand rekommenderas för användning för produktion av dressyrhästar, framförallt när man önskar förbättra bakbensaktiviteten samt för att tillföra mera massa till avkommorna.

4-åringar och 5-åringar:
Caressini L 1105
En stor, något tung hingst med utmärkt prestationshärstamning för hoppning. Han bör, för en målinriktad produktion av hopphästar, med fördel kunna användas till lättare ston, gärna ston med god galopp. Framförallt användbar för förbättrande av hoppkapacitet.

Highlander 1106
Dressyrstammad hingst med förädlande kombination av gångartsmeriterade blodslinjer från trakhener och från fullblod. Hingsten kan, för en målinriktad dressyravel, rekommenderas som förädlare till de flesta typer av ston, särskilt till sådana med god skritt.

Loredes 1107
En stor och för dressyravel mycket välstammad hingst med förädlande fullblodsinslag. Han bör, för en målinriktad dressyravel, kunna rekommenderas till de flesta typer av välbenade ston speciellt i avseende att förbättra storlek och galoppförmåga.

Quin 1108
Välstammad hopphingst, den första i Sverige efter den berömde Quick Star. Genom sin lätta modell bör han, för en målinriktad produktion av hopphästar, kunna användas till de flesta typer av ston, även tyngre, dock med försiktighet till ston med svag trav.

Ronaldinho H 1109
En stor, ännu något outvecklad hingst, med utmärkt hopphärstamning. Robin Z ende godkände son i Sverige. Inte så tung som många andra hingstar efter Robin Z. Han bör, för en målinriktad produktion av hopphästar, kunna användas till de flesta typer av ston, särskilt till de kortlinjerade och av något lättare modell.

Rosevelt 1110
Utmärkt dressyrhärstamning med förädlande fullblodsinslag på mödernet. Kan, för en målinriktad produktion av dressyrhästar, rekommenderas till de flesta typer av inte alltför korta ston. Speciellt i avseende att förbättra "uppförsbacke" och ridbarhet.

Sandakan 1078
En mycket välstammad dressyrhingst av utmärkt modell. Han bör, för en målinriktad dressyravel, kunna rekommenderas till de flesta typer av ston. Sandakan 1078 kan dessutom anses som typförbättrare.

Santana 1111
En mycket välstammad dressyrhingst som för en målinriktad dressyravel bör kunna rekommenderas till de flesta typer av ston.

Prestationshingstar:
Careful 1112
En Contenderson med förädlande angloarab-blod på mödernet. Hoppar runda språng med god teknik och god kapacitet. Bör för en ändamålsenlig produktion av hopphästar kunna användas till de flesta typer av korrekta ston.

Carland 1113
En mycket ridbar Contender son med Landgraf I möderne, som kombinerar utmärkt hoppförmåga med goda grundgångarter. Bör för produktion av hopphästar kunna användas till de flesta typer av inte alltför korta ston. Carland 1113 bör vara särskilt användbar när man även vill förbättra rörelseförmågan.

Chicago Z 1114
Den enda Carthago sonen i svensk hästavel, med ett mycket meriterat möderne för hoppning. En för sin ålder mycket välmeriterad hopphingst som därmed förtjänat sitt godkännande. Han bör kunna användas för en målinriktad produktion av hopphästar, särskilt för förbättrande av hoppkapacitet. AVN avråder dock från att använda hingsten till ston med lång rygg o länd, samt avråder definitivt för användning till ston med veka bakkotor.

Empire VDL 1115
Hoppstammad, ridbar, väl hopkommen hingst med bra framparti och halsansättning. Visar prov på teknisk hoppning och har en ändamålsenlig galopp. Bör för en målinriktad produktion av hopphästar kunna användas till de flesta typer av ston. Kan särskilt rekommenderas till hoppston för förbättrande av frampartiet och ridbarheten.

Fielmann 1116
En i utlandet högt bedömd Florestan I son som även har förädlande fullblodsinslag genom morfadern Laruies Crusador xx. Han bör, för en målinriktad produktion av dressyrhästar, kunna användas till de flesta inte alltför korta ston.
Gagarin 1117
En dressyrstammad dansk hingst, representerande Florestan I blod genom fadern French Kiss, här kombinerat med förädlande blod från Michelangelo. Hingsten är av god typ och modell, med energiska o lätta gångarter. Han bör därmed passa till de flesta typer av ston för avel av dressyrhästar.

Jazz Time 1118
Gångartshingst med lätta, luftiga och energiska gångarter. Han bör för en målinriktad dressyravel kunna användas till de flesta typer av ston.

Kricket du Hequet 1120
Hingst med utmärkt franskt hoppblod. Har varit mycket framgångsrik i franska unghästchampionaten. Kricket du Hequet 1120 bör, för målinriktad produktion av hopphästar, kunna användas till hoppston med goda grundgångarter.

Lucky Point HE 1121
En son till nyligen bortgångne Leuthen I med Pilot blod på mödernet. Linjeavlad på Landgraf I. En mycket komplett hingst av god modell, mycket korrekt och med goda grundgångarter. Bör för ändamålsenlig sporthästavel kunna användas till de flesta typer av ston, dock framförallt med inriktning på hoppning. Bör passa särskilt bra när man även vill förbättra egenskaper som storlek, typ och korrekthet. Bör inte användas till ston med Landgraf I nära i stamtavlan.

Manhattan 1122
Ende sonen i Sverige efter den berömde Burggraaf. Manhattan har höga avelsindex i Holland för sin hoppförärvning och bör, för en ändamålsenlig produktion av hopphästar i Sverige, kunna rekommenderas till de flesta typer av icke lågställda ston.

Mr Carrera xx 1123
En stor fullblodshingst av god ridhästmodell som genom många säsonger med imponerande löpmeriter bevisat sin goda hållbarhet. Han visar, efter endast kort tids omskolning från löphäst, goda och för ridhästavel ändamålsenliga grundgångarter. Mr Carrera xx 1123 bör, för produktion för alla typer av sporthästar, kunna användas som förädlare till de flesta typer av ston, dock särskilt med inriktning på gångarter samt för fälttävlan.

Radiator 1124
En i tävlingsverksamhet mycket högt meriterad hopphingst. Bör, för produktion av hopphästar, kunna användas till de flesta typer av inte alltför tunga ston.

Saint Amour 1125
En liten välstammad hingst för hoppning. Förste Stakkato-sonen i Sverige. Han är för sin ålder mycket välmeriterad i tävlingssammanhang, och har visat prov på spektakulär hoppning, med framförallt en mycket bra bakbensteknik. Bör för målinriktad produktion av hopphästar kunna användas till större, korrekta ston. Framförallt för förbättrande av reaktionsförmåga, lätthet och bakbensteknik.

San Brasil 1126
En mycket maskulin hingst som verkat på Celle i Tyskland. Han har där fått höga avelsindex för sin förärvning av hoppförmåga. Han kan rekommenderas till de flesta typer av ston för produktion av hopphästar. Kan även med fördel användas till hoppston för att förbättra typ och högställdhet.
 
Sv: Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Klippt från Ridsports hemsida förresten...
 
Sv: Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Vad tyckte ni som var där om Carland? Med tanke på vad nämnden skrivit så borde han rört sig vettigt?
 
Sv: Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Det gjorde han även om han tagit med sig de branta bogarna från sin far. Framdelen tyckte jag kanske inte var så där väldigt rörlig. Men visst var det en fin häst, utan tvekan.

När det gäller hoppningen tyckte jag att Careful var den trevligare av de två Contendersönerna som visades. Mycket harmonisk och bra kapacitet. Att med en ändå ganska ung och mindre erfaren ryttare (i förhållade till andra som var in) gå in och göra prov banan så enkelt vittnar om en häst med eget huvud, elacticitet och kapacitet. Det var verkligen klasskilland mellan honom och ett par av de som kom innan (Peders fransman tex).

Jag gillade Carefuls lugn och scop/hopp bättre än Carland men jag har hört motsatt uppfattning. Sen blev nog Carland lite extra uppmärksammad tack vare att Helena satt upp på honom och hoppade, Careful reds endast (mycket förtjänstfullt) av sin egen ryttare.

I övrigt var de båda ganska mycket Contender, på gott och ont, trots så skillt möderne.
 
Sv: Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Det jag såg på hingstvisningen så var Careful inne först och strax efter kom Carland in . Careful bleknade när Carland kom in, Han ´var helt oberöd och lugn trots Arnolds bus på ryggen, och vad han hoppade!! Som en gummiboll, inga hinder i världen tycktes stoppa denna hingst, underbar teknik med "öppna" bakben över hindrena. Mums!:love:
 
Sv: Ni som sett dem, håller ni med nämnden?

Var ochså på h-visning och tyckte MYCKET om Carland en sådan HÄRLIG hingst.Fast Cereful var och så trevlig men för att hålla med HannaPP han bleknade lite när Carland komm in.Cereful har snyggare sida än carland men Carland har utstrålningen!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Avel I år fick mitt sto en skada vilket gjorde att jag rätt sent på säsongen (mitten av juli) körde henne till hingst. Har aldrig sett brunst...
Svar
18
· Visningar
2 242
Senast: Tonto
·
Avel Nu har jag visserligen inget sto, och lär inte låta betäcka något på en sisådär 15 år (minst!) heller. Men, men. Jag är ju som kanske...
Svar
14
· Visningar
2 270
Senast: Gabby_Ossi
·
Avel Jag ber om ursäkt i förväg för ett långt inlägg, och hoppas att nån orkar läsa det ändå. Det finns många diskussioner om vad som ska...
3 4 5
Svar
98
· Visningar
10 609
Senast: Derring-Do
·
C
Avel Nu har AVN blivit färdiga med användningsråden för de nygodkända hingstarna :bow: Allt är koierat från ridsports hemsida... Så här...
Svar
14
· Visningar
3 657
Senast: athena
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp