Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Njuter eller har tråkigt?

A

Aip

En ovanligt fånig fråga, men jag ställer den ändå eftersom jag funderat på det i flera dagar.

Har två hästar (ston) som går i en stor sommarhage, 2 hektar. Det är en äng med en liten dunge träd. Där strosar de alltså omkring och har gjort så hela sommaren. De rids 1 - 1,5 tim per dag.

I vanliga fall går de tillsammans med fyra andra hästar. Då springer de ofta omkring, jagar varandra eller får bara stolleryck. Men det får de aldrig nu, de bara strosar runt eller står och hänger på sin favoritplats.

Nu har jag börjat fundera på om de kanske har tråkigt? Det skulle jag ha haft - bara gå runt och äta hela dagarna ... Men det är väl ungefär vad hästar i frihet ägnar sig åt.
(alternativet att tillföra en hingst i gemenskapen är uteslutet även om damerna kanske skulle uppskatta det! :))

Vad tror ni - har de tråkigt eller njuter de av livet?
 
Jag tror de trivs alldeles utmärkt. Står dom inte vid grinden och hänger konstant, så är det nog ingen fara.
Jag börjar bli sådär "fjantig" med min innekatt, funderar på om hon trivs, om hon vill ha mer yta, om hon har tråkigt osv.
Men man kanske stoppar in för mycket tankar hos djuren, alltså dom tänker säkert inte så. Då borde det ju vara krav på dator i varje box, eller? :idea:
 
3

3Gringos

Det verkar som om hästarna trivs bättre nu än tidigare.
När hästar i hagen springer omkring, fjantar, stollar, biter, jagar varandre etc. brukar det tyda på att de inte är trygga i sin flock utan helatiden måste testa och leka små maktlekar med varandra.
OM de däremot, som dina, tar det lugnt, ätar, dåsar m.m. är det ett fullt normalt beteende för en trygg och välmående häst.
 
A

Aip

Skönt att höra! :)

Det ser ju inte direkt lidande ut (och de står absolut inte vid grinden och hänger - snarare tvärtom - kommer bara dit när de dricker eller tycker att insekterna är jobbiga - för att jag ska smörja in dem).

Några krav på dator har jag inte hört - än! :D
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6502 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag kom iväg på en road trip i alla fall. Tur var det. Resan har varit helt fantastisk. Jag har haft en lite lös plan på vad jag ville...
Svar
7
· Visningar
1 213
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Efter att jag kom hem från min semesterresa, sjönk ju min energinivå rejält. Min glöd försvann, aptiten likaså, jag sov mycket m.m. men...
Svar
0
· Visningar
103
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Hade köpt en extra ridlektion och fann mig uppskriven på Vera. Jag tycker att det är lite konstigt med denna fäbless som alla ridlärare...
Svar
0
· Visningar
70
Gnägg Jag har alltid varit en hästgalning. Men det senaste året har det bara gått utför. Jag går just nu på gymnasiet och mycket tid går till...
Svar
13
· Visningar
1 491

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #8
  • Oriental

Hästrelaterat

  • Hyra sadel
  • Sälja mitt hjärta?

Omröstningar

Upp