Övr. hästmänniska Ny tilltro till hästmänniskor

Capel

Trådstartare
Jag har väl som alla andra blivit "luttrad" av olika typer av hästmänniskor :angel:

Men nu ska jag berätta om en solskenshistoria :)

Jag behövde få fatt på en mindre sällskapsponny och satte ut annons.. Gissa om jag fick förslag på att hyra/köpa/leasa allt från skadade tävlingshästar som skulle stå i sjukhage x-antal månader med tillhörande minutiös igångsättning (av mig) till hingstar som "var jättesnälla" så länge som de fick gå i en egen hage osv osv...

Ett av mailen kom från en person som sade sig ha ett mindre russ att låna ut men att ponnyn var "till åren" kommen. När jag frågade om exakt ålder var ponnyn 29 år men i gott skick och jag fick även bilder.

Nåväl, det bestämdes att jag skulle hämta ponnyn som stod en bra bit från mig. Jag totade ihop ett kontrakt där vi kom överens om att ägaren skulle betala eventuell veterinär (vaccination samt tandkoll osv) för ponnyn när den stod hos mig.

Jag tänkte i mitt stilla sinne att nu kommer jag väl att bli stående med denna ponny och kommer inte se "röken" av varken pengar eller ägare. Detta efter att ha läst alla skräckhistorier om folk som dumpar hästar till höger och vänster och därefter försvinner från jordens yta.

Nåväl, jag hämtade ponnyn och det visade sig vara en lyckoträff! 🥰

Supertrevlig ponny, trivs fint hos oss, supertrevligt temperament och väluppfostrad. Känns inte alls "gammal" och eftersom det är ett russ så jag hoppas få ha honom i många år framöver 😍Ägaren har dessutom betalat varenda faktura som avsett vaccination och tandkoll på den lilla ponnyn! Jag skickar bilder och ger uppdateringar med jämna mellanrum.

Jag har börjat få tillbaka tron på hästmänniskor 🙂
 
Jag har n väldigt trevlig höleverantör. När jag har konstiga frågor svarar hon så pedagogiskt. Tider fungerar smidigt.
 

Just nu

  • Förvaring av hö

Hästfolk

  • Fotouppgift

Hästvård

  • Förvaring av hö

Träning

Utrustning

Hästavel

Tävlingsgrenar

  • Dressyrsnackis 14

Forumstatistik

Trådar
440 402
Inlägg
8 403 066
Medlemmar
25 241
Senaste medlem
Hastarbast2000

Allmänt

Hem & Hobby

Barn

  • Långtidsamning

Hund

  • Oseriös avel 2019

Katt

  • Kattsnack #6

Andra Djur

Bukefalos

Upp