Övergång till fisk?

Men det stämmer ju kanske för hemmakocken, men inte för restaurangerna. Jag har inte fått något köttsubstitut på de restauranger jag äter på, däremot så vill jag också ha umamismak när jag äter och krogarna är jätteduktiga på att få till helt vegetariska och ibland även veganska rätter som inte saknar någonting och som även uppskattas av inbitna köttätare. Där man lägger råvaran i fokus utan att strunta i smak och konsistens.
Jag tycker att dagens vegetariska kost är otroligt varierad och jag är glad för att vi fått den vegoboom vi fått. Tycker inte heller det är fel att vilja ha något som ser ut och smakar som kött utan att vara det :)
Tänkte efter lite och det är sant för mig med, äter jag ute får jag inget köttsubstitut. Men å andra sidan väljer jag inte ställen som har sånt heller, typ hamburgerställen och sånt.
Har inget emot det, men äter jag ute vill ju ha kvalitet liksom.
 
Men det stämmer ju kanske för hemmakocken, men inte för restaurangerna. Jag har inte fått något köttsubstitut på de restauranger jag äter på, däremot så vill jag också ha umamismak när jag äter och krogarna är jätteduktiga på att få till helt vegetariska och ibland även veganska rätter som inte saknar någonting och som även uppskattas av inbitna köttätare. Där man lägger råvaran i fokus utan att strunta i smak och konsistens.
Jag tycker att dagens vegetariska kost är otroligt varierad och jag är glad för att vi fått den vegoboom vi fått. Tycker inte heller det är fel att vilja ha något som ser ut och smakar som kött utan att vara det :)
Nja, hemmakocken lär göra som hen vill. Jag lagar aldrig köttsubstitut.
Det är ju bra. Tyvärr finns inget sådant här. Nej jag tycker inte heller att det är fel men jag vill inte ha det och när nästintill alla halvfabrikat numera är köttsubstitut och inte vegetarisk mat blir jag less. De där företagen har levt på sådana som mig länge och nu pekar de finger åt oss. Jag förstår varför, större marknad ger mer pengar men jag kan få vara less på det ändå. Köttsmak/konsistens/lukt gör att jag mår illa så det är verkligen inget jag skulle äta. Roligt nog har det kommit några nya företag som faktiskt gör riktig vegetarisk mat och jag hoppas verkligen att de fortsätter med det. Även som vegetarian kan man behöva halvfabrikat ibland. Utan att vara hänvisad till köttsubstitut.
 
Tänkte efter lite och det är sant för mig med, äter jag ute får jag inget köttsubstitut. Men å andra sidan väljer jag inte ställen som har sånt heller, typ hamburgerställen och sånt.
Har inget emot det, men äter jag ute vill ju ha kvalitet liksom.
Ja men precis. Jag gillar i och för sig också snabbmat och blir glad när kebabhaket även har vegansk kebab, eller pizzerian erbjuder veganska pizzor.
Jag är också för att ”vanlig Svensson” väljer vegobullar framför köttbullar.
 
Just gravad lax lär väl knappast vara nåt kroppen skriker efter i näringssyfte. Kan det vara saltet?

Annars kan du väl ugnsbaka laxfiléer, välj "bra" lax (i den mån det finns utan att fiska själv i nån älv...) och tillaga den varsamt. Lax är ju fetare än t.ex. torsk så det kanske är fettet din mage reagerar på? Eller att den gravade laxen är rå, typ, det är ju en annan business för matsmältningen än kokt.

(Jag kan tillägga att jag, som är vegetarian nästanvegan sedan många år tillbaka, fick en dag för mig att jag ville äta just lax. Jag saknade det. Så jag smygåt en stekt laxfile´ när min man åt sin. Och jag blev grymt besviken.... Det var inte alls så underbart som jag minns... Redan konsistensen kände obehaglig. Men det var jag det ;) )

Nja, äter välsaltad mat i övrigt så...
Ja kanske var att den var rå.. ska testa äta två hårdbröd med det på nu igen.
Blir spännande :D
 
Nja, hemmakocken lär göra som hen vill. Jag lagar aldrig köttsubstitut.
Det är ju bra. Tyvärr finns inget sådant här. Nej jag tycker inte heller att det är fel men jag vill inte ha det och när nästintill alla halvfabrikat numera är köttsubstitut och inte vegetarisk mat blir jag less. De där företagen har levt på sådana som mig länge och nu pekar de finger åt oss. Jag förstår varför, större marknad ger mer pengar men jag kan få vara less på det ändå. Köttsmak/konsistens/lukt gör att jag mår illa så det är verkligen inget jag skulle äta. Roligt nog har det kommit några nya företag som faktiskt gör riktig vegetarisk mat och jag hoppas verkligen att de fortsätter med det. Även som vegetarian kan man behöva halvfabrikat ibland. Utan att vara hänvisad till köttsubstitut.
Ja gud jag lever på hel- och halvfabrikat ibland och jag gillar både sådana som är med köttsubsitut och utan. Även vi vill ju kunna variera oss. Förstår absolut att vissa, som du, inte vill ha något som smakar eller ser ut som kött. Jag gillar liksom umamismaken, och kryddningen men gillar inte bismaken av ”djur”. Finns flera köttsubsitut som är precis det jag vill ha, medan andra smakar just ”kött” vilket jag inte gillar. Klarar exempelvis inte av hamburgerkedjan Max burgare sedan de gick över till deras Delifresh plant beef. Den smakar liksom unket typ, så som jag kan tycka att kött smakar.
 
Det finns bra ställen, men många drar de ”enkla” korten bara för att ha något vegetariskt på menyn. Vilket är trist. Jag tänker att en bra kock skulle vilja kunna laga riktigt bra mat till alla gäster.

Det är trist att det blir alltmer av specialiserade restauranger som är de som är bra på vegetariskt/veganskt.
Ja tyvärr är det så häromkring. Man kan tycka det men jag har träffat på flera kockar som ser ner på vegetarisk mat (eller kanske på vegetarianer?) och menar att den inte går att göra god (enligt deras smak då) och därför inte varken vill lära sig eller laga den.

Jag ser faktiskt hellre renodlade vegetariska restauranger. Där kan jag vara säker på att min mat inte är stekt på samma stekbord som köttet (vilket är något många slarvar med) eller att det är någon köttbuljong i maten och jag slipper riskera att bli sjuk. Där går det också att fråga om det är köttsubstitut eller inte och de fattar vad man menar.
 
Ja gud jag lever på hel- och halvfabrikat ibland och jag gillar både sådana som är med köttsubsitut och utan. Även vi vill ju kunna variera oss. Förstår absolut att vissa, som du, inte vill ha något som smakar eller ser ut som kött. Jag gillar liksom umamismaken, och kryddningen men gillar inte bismaken av ”djur”. Finns flera köttsubsitut som är precis det jag vill ha, medan andra smakar just ”kött” vilket jag inte gillar. Klarar exempelvis inte av hamburgerkedjan Max burgare sedan de gick över till deras Delifresh plant beef. Den smakar liksom unket typ, så som jag kan tycka att kött smakar.
Ja fy så besviken jag var på max när de tog bort sin supergoda vegetariska hamburgare som de har haft så länge och ersatte den med den vidriga plant beef. Jag kan tycka att de borde haft kvar den de hade haft i så många år också. Max var alltid ett säkert kort tidigare men de har förlorat mig som kund.
 
Jag bor i stockholm och där är det helt vanliga restauranger som lagar den godaste vegetariska och veganska maten. I princip varje restaurang i mellanklassen har riktigt bra vegetariska rätter utan köttsubsitut, för att inte tala om vego-maten på michelinrestaurangerna 😍

Jag går i princip aldrig på renodlade vegan-restauranger då jag hittills inte tyckt de lagat sådan mat jag tycker om.

Har inte samma upplevelse, ens i Stockholm. Alltför många halloumiburgare och -sallader som enda alternativ. Och på restaurang vill man ha lite mer än det man kan göra lika bra på 5 minuter hemma. Just Michelinrestaurangerna ligger inte inom plånboks räckhåll dock.
 
Ja fy så besviken jag var på max när de tog bort sin supergoda vegetariska hamburgare som de har haft så länge och ersatte den med den vidriga plant beef. Jag kan tycka att de borde haft kvar den de hade haft i så många år också. Max var alltid ett säkert kort tidigare men de har förlorat mig som kund.

Och McDonalds tog bort den vegetariska salladen, så nu är man hänvisad till dessa burgare.
 
Ja tyvärr är det så häromkring. Man kan tycka det men jag har träffat på flera kockar som ser ner på vegetarisk mat (eller kanske på vegetarianer?) och menar att den inte går att göra god (enligt deras smak då) och därför inte varken vill lära sig eller laga den.

Jag ser faktiskt hellre renodlade vegetariska restauranger. Där kan jag vara säker på att min mat inte är stekt på samma stekbord som köttet (vilket är något många slarvar med) eller att det är någon köttbuljong i maten och jag slipper riskera att bli sjuk. Där går det också att fråga om det är köttsubstitut eller inte och de fattar vad man menar.

Jag tycker att du ska kunna vara helt säker på det på alla restauranger som säljer vegetariska rätter.

Jag har svårt för att fler restauranger blir alltmer smala i sina koncept. För mig handlar restaurang mycket om att umgås och uppleva tillsammans med andra människor, som inte nödvändigtvis måste dela exakta matpreferenser den kvällen.
 
Nja, äter välsaltad mat i övrigt så...
Ja kanske var att den var rå.. ska testa äta två hårdbröd med det på nu igen.
Blir spännande :D

Min mage kan reagera på gravad lax ibland. Men den reagerar aldrig på rå lax. Du kanske ska prova lite sushi?
 
Fick t.ex. otroliga cravings på järnrik mat när jag hade järnbrist! Tycker det är himla spännande att min kropp lyckas berätta det för mig. Men har absolut ingen vetenskaplig förklaring till det. :p
Superbra! Själv blir jag sugen på godis när jag har järnbrist fånigt nog. (har överanalyserat det till att kroppen tror att godis är frukt med C-vitamin.)
 
Min mage kan reagera på gravad lax ibland. Men den reagerar aldrig på rå lax. Du kanske ska prova lite sushi?
Hm jag minns att jag reagerade på sushi första gångerna jag åt det ngn gång när jag var tonåring (trots både kött och fiskätare), nu gör jag inte det längre så är helt klart invand. Men gissar att det finns folk som kan reagera på sushi första gången också.
 
Har inte samma upplevelse, ens i Stockholm. Alltför många halloumiburgare och -sallader som enda alternativ. Och på restaurang vill man ha lite mer än det man kan göra lika bra på 5 minuter hemma. Just Michelinrestaurangerna ligger inte inom plånboks räckhåll dock.
Vi går nog på olika ställen då, säg till om du vill ha tips. Vet minst 20 ställen som har riktigt bra utbud, hög klass och ”vanlig” prisbild.
 
Och McDonalds tog bort den vegetariska salladen, så nu är man hänvisad till dessa burgare.
McDonalds har jag inte ens gått in på sedan de började servera deras "starka" vegetariska hamburgare för över 15 år sedan. Så vidrig att jag undrade vad tusan de hade i den! Det sammanföll fint med att mina barn var så stora att de kunde gå dit själva om de ville :p
 
Jag tycker att du ska kunna vara helt säker på det på alla restauranger som säljer vegetariska rätter.

Jag har svårt för att fler restauranger blir alltmer smala i sina koncept. För mig handlar restaurang mycket om att umgås och uppleva tillsammans med andra människor, som inte nödvändigtvis måste dela exakta matpreferenser den kvällen.
Såklart ska man kunna vara det men tyvärr tänjer många väldigt mycket på reglerna.

Jo så är det ju. Nu har jag två nära som är vegetarianer, det har jag aldrig haft tidigare men självklart är det ultimata att gå på ställen som har en fullträff för alla.
 

Liknande trådar

Småbarn Vi har sökt vård både på jourcentral, akuten och kommer sannolikt behöva söka oss till VC nästa vecka om symtomen inte släpper - men är...
2 3
Svar
49
· Visningar
4 199
Senast: Blyger
·
Småbarn Huuuuur har du fått ditt barn att vilja äta sånt? Vår unge åt allt fram till typ 2 år. Nu är det bara barnmat typ pannkakor, hamburgare...
2 3
Svar
48
· Visningar
2 999
Kropp & Själ Det här kommer bli ett väldigt långt inlägg :angel: :p Jag är 31 år, har aldrig varit gravid, och började i vintras (december) få...
2
Svar
21
· Visningar
3 132
Senast: __sofia__
·
Hästvård Mitt sto har varit sjuk sen i måndags och veterinär är inkopplad. Jag tänker att det kanske finns någon här som känner igen symptomen...
2 3 4
Svar
64
· Visningar
7 395
Senast: emma-vsm
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Ridskoleryttare
  • Dressyrsnack 17
  • WE-tråden

Omröstningar

Tillbaka
Upp