Bukefalos 26 år!

Old Mac`s ???

B

**BORTTAGEN**

Någon som använder Old Mac`s, skorna till hästen från H**ks. Alltså de som är så bra för hästen och så. Men om de är så bra och sparar en massa pengar..varför ser man aldrig de som har sådana??

Någon som har de eller prövat de på sin häst??
 
Jag har *hoppar upp och ner i stolen och räcker upp handen* :bump:

Men jag har bara haft dem en vecka, och inte ridit med dem. Har haft dem i hagen på min häst som är ömfotad efter att vi har plockat av honom skorna. Nu ska jag ha Old Mac's till hjälp för omställningen till barfotagång tänkte jag.

Hittills verkar de i alla fall bra. Han har haft dem hela dagen i hagen i fem dagar utan några tecken på skav eller så. Fast han har rätt mycket hovskägg. De ser rätt klumpiga ut, men det verkar som om de vänjer sig vid det efter hand.

De är väldigt lätta att sätta på och ta av också, och jag har inte märkt av att de inte suttit på plats.

Så, hittills är jag nöjd. Det blir nog ett par till min andra häst också, att ha när jag rider ut på grusvägarna härikring.
 
B

blondi3958

Är dom verkligen värda pengarna?
Dom måste ju halka när det är halt ute, eller :confused:

Dom ser otroligt klumpiga ut på bilden i H**ks.
 
Bra fråga om de är värda pengarna, får återkomma med det när jag ridit i dem fullt ut.

Just det där med att det inte är några broddar i dem ser jag också som en nackdel. I lössnö verkar det dock funka bra, men jag kan inte tänka mig att de funkar på is.
 
B

blondi3958

Så det finns inga hål för att skruva i broddar?

Ja, du får återkomma när du ridit i dom.
Är sååå nyfiken :)
 
B

**BORTTAGEN**

Inte jag, men boxgrannen har använt sådana till sin häst häst, som för tillfället inte gått att sko, sedan i höstas!
Har fungerat jättebra, hästen har använt dem hela dagen i hagen + blivit riden i dem. Inte ramlat av en enda gång och inga skav, trots att hästen i fråga är ett fullblod med nästan inget hovskägg alls. Finns fortfarande mycket kvar att "ge" på skorna och verkar ha varit väl värda sitt pris.
 
E

emindy

Jag har nyss köpt ett par till min hästs framhovar.
Hon tycker att de är jättebra, men ovant tunga i början.
Jag var ut på vår första riktiga ridtur i skogen idag, ca 20 minuter med mest skritt men även trav och galopp. Jag märkte ingen skillnad mot järnskodda hovar. På hård grusväg samt asfalt väntar jag mig dock att det är mycket skönare att gå för hästen med tanke på att skorna är stötdämpande.
 
V

Vinga22

Mina hästar går barfota sedan en tid tillbaka och jag har köpt och använt Old Macs med BRA resultat! En av hästarna har mkt sköra hovar som trasade sönder varje gång vi skodde henne så vi tog av skorna en gång för alla. Tanken är förstås att hon ska utveckla starka hovar i framtiden. Hon blev fruktansvärt ömfotad, stapplade fram och förlorade sina gångarter. Jag köpte med viss tveksamhet Old Macs och hon blev så lycklig när hon kunde gå utan att ha ont! Hon fick fina lyft på köpet! Det är inga problem att gå med dem i svår terräng, förutsatt att de sitter på bra. De ser inte så konstiga ut på hästen faktiskt, lite ovant i början kanske.
Skönt att slippa järnskorna! Hennes hovar börjar se riktigt fina ut nu.
pröva!!
 
M

Mergur

Hej!

Jag har en fråga till alla er som använder Old mac's. Hur vet att man de verkligen passar? Vi har köpt 2par till Mergur, och han har fått prova dom. Men vi är osäkra på hur de passar. I sidled kan man ju se om det glipar, men hur vet man att de passar i längdled? Skall man inte bry sig om det och bara satsa på att de sitter sidleds? (de är iaf inte för små så att hoven "ploppar ut" där bak..)

Tips och erfarenheter från era utprovningar tas tacksamt emot =) :bow:

MVH Susanne och Mergur
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Hej! Jag har aldrig ägt en häst, utan har varit (och är) medryttare på ett antal hästar. Jag planerar att hyra en häst när jag börjar...
2
Svar
25
· Visningar
2 157
Skola & Jobb Jag har fått veta att jag mest troligt blir av med jobbet. Företaget ska dra ner på fast personal och ersätta med timmisar i hopp om att...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
6 558
Avel Någon som vet hur den används när man bedömer? Resultaten i den linjära bedömningen är väl inte offentliga, men jag undrar lite hur...
Svar
11
· Visningar
756
Hästmänniskan Jag vill skaffa häst, och har redan ställt frågor om ekonomi och anläggning. Men jag behöver också svar på hur det är att skaffa sin...
Svar
2
· Visningar
1 037

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Traumatisk bindning
  • Bänkskiva i kalksten
  • Vårföräldrar 2018 del 3

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vilken ras passar mig?
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Fölvakargänget
  • Annonsera mera VII

Omröstningar

Upp