Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Olika benskydd?

N

Nanne

Vad för några benskydd ska man använda om man har en häst som stryker sig?
Har aldrig tidigare behövt använda några skydd eller lindor. Och varför har vissa boots bak, trodde att det var för att förhindra balltramp :confused:. Sen finns det ju benskydd som bara ser ut som hm va ska man säga en rulle, förstår ni vad jag menar...dem finns för både fram och bak i vissa modeller medans det bara finns fram i andra.
 
P

popeye

Sv: Olika benskydd?

Om hästen stryker sig är det strykkappor du ska ha.
Fram är de alltid höga, men bak kan du antingen välja på korta kotskydd eller höga strykkappor beroende på vart hästen stryker sig.
Boots bak kan man ha om hästen trampar sig på insidan av kronranden med den andra bakhoven, men kan också skydda mot islag vid hinder etc.
"Rullarna" antar jag att du menar kotringar? De har ingefär samma användningsområde som boots, att skydda mot ball/kronrandstramp.
http://www.hooks.se/Butik/assets/product_images/mellan/690099.jpg
 
Sv: Olika benskydd?

Rullarna, är det sånna som går ner över kotan och är gjorda i ett mjukt material, tex neoprene och har 4 st kardborrefästen?
Tex dessa:


De är stötdämpande och skyddar även mot strykning.
 
N

Nanne

Sv: Olika benskydd?

Det va de benskydden "rullarna" jag menade haha, kom inte på nåt bättre beskrivning, men går de ha både fram och bak? Eller är de utformade mest för frambenen? Damasker då? Va har man de till? :confused:
*fniss* inte riktigt hemma på detta...
 
Sv: Olika benskydd?

Du kan ha dom både fram och bak.

Damasker är som strykkappor. Ibland av mjukare material i förstärkningen.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5927 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Jag skulle behöva nya benskydd till bakbenen på min herre. Problemet är att han har GROVA ben. Skydden kommer främst användas när vi...
Svar
8
· Visningar
271
Hundträning Har funderat på en sak i många herrans år och tänkte höra om det jag kommit fram till är något som andra känner igen sig i. Jag tränar...
Svar
15
· Visningar
795
  • Artikel
Dagbok Det sorgliga med att vi människor är individer är att vi alltid är delvis ensamma. Om man inte tänker på det så bryr man sig nog inte...
Svar
7
· Visningar
735
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
3 971

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Betäckningar 2021
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp