Olika benskydd?

N

Nanne

Vad för några benskydd ska man använda om man har en häst som stryker sig?
Har aldrig tidigare behövt använda några skydd eller lindor. Och varför har vissa boots bak, trodde att det var för att förhindra balltramp :confused:. Sen finns det ju benskydd som bara ser ut som hm va ska man säga en rulle, förstår ni vad jag menar...dem finns för både fram och bak i vissa modeller medans det bara finns fram i andra.
 
P

popeye

Sv: Olika benskydd?

Om hästen stryker sig är det strykkappor du ska ha.
Fram är de alltid höga, men bak kan du antingen välja på korta kotskydd eller höga strykkappor beroende på vart hästen stryker sig.
Boots bak kan man ha om hästen trampar sig på insidan av kronranden med den andra bakhoven, men kan också skydda mot islag vid hinder etc.
"Rullarna" antar jag att du menar kotringar? De har ingefär samma användningsområde som boots, att skydda mot ball/kronrandstramp.
http://www.hooks.se/Butik/assets/product_images/mellan/690099.jpg
 
Sv: Olika benskydd?

Rullarna, är det sånna som går ner över kotan och är gjorda i ett mjukt material, tex neoprene och har 4 st kardborrefästen?
Tex dessa:
610329.jpg


De är stötdämpande och skyddar även mot strykning.
 
N

Nanne

Sv: Olika benskydd?

Det va de benskydden "rullarna" jag menade haha, kom inte på nåt bättre beskrivning, men går de ha både fram och bak? Eller är de utformade mest för frambenen? Damasker då? Va har man de till? :confused:
*fniss* inte riktigt hemma på detta...
 
Sv: Olika benskydd?

Du kan ha dom både fram och bak.

Damasker är som strykkappor. Ibland av mjukare material i förstärkningen.
 

Liknande trådar

Utrustning Jag har under större delen av sommaren försökt hitta bra benskydd som ger bra stöd till både senorna och även kotorna. Det finns ju en...
Svar
0
· Visningar
228
Senast: iNHALE
·
Utrustning Jag överväger att köpa nya benskydd till min häst. De ska skydda bra mot slag, vara bekvämt även fast att hon har ett jättestort överben...
2 3
Svar
43
· Visningar
3 514
Senast: kurakosz
·
Hästvård Hej! Igår var vi med vår nyinköpta valack på Strömsholm för en TMS. Jag som inför det här besöket letade information om denna...
Svar
6
· Visningar
1 520
Senast: Murray
·
Hundhälsa Veterinär på Onsdag, men känner att jag vill bolla lite. Äldre hund som har liiiite lite artros på en armbågsled fram, bak är aldrig...
Svar
14
· Visningar
2 141
Senast: Fibusen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp