T
Tispe
Jag älskar att äta passionsfrukt! Men undrar att finns de i två olika sorter? Jag är van vid att de har skrynkliga skal men har nu fått hem två med släta skal och undrar då om de ändå är färdiga att ätas eller skall man vänta tills de skrynklat ihop sig?
Ett annat problem jag har är avokados. Jag älskar avokados men vill att de skall vara LAGOM men i affären som är närmast är de antingen övermjuka eller stenhårda. Om man köper en stenhård avokado så hur lång tid tar det för den att mjukna och bli "lagom". Jag brukar stå och känna på avokadona i "vår" affär men fick skäll sist av ett äldre butiksbiträde som påstod att mitt klämmande gav avokadona skavsår så nu törs jag inte köpa avokadon där mer för jag vill ju bara betala för det perfekta.
Jag undrar även över gröna bananer- är det någon här inne som köper sådan i syfte att låta de gulna hemma och blir det bra då? Jag brukar bara köpa gula bananer och hatar övermogna bananer men är ej heller förtjust i den gröna sorten.
Jag är helt enkelt allmänt nyfiken på hur ni andra resonerar med frukt- och grönsaksinköp och har ni några specialknep för att köpa det bästa så där så ni kan ha några dagaras framförhållning typ "Köper jag dessa gröna banare idag så kan jag om fyra dagar ha de som perfekta bananer till min frukostbuffe´?"?
Morötter är också ett handikapp tycker jag. Perfekta vid inköp men hur förvarar man dem bäst? Jag tycker jag testat allt men mina morötter är en förvuxna tristheter inom loppet av några dagar....
Ett annat problem jag har är avokados. Jag älskar avokados men vill att de skall vara LAGOM men i affären som är närmast är de antingen övermjuka eller stenhårda. Om man köper en stenhård avokado så hur lång tid tar det för den att mjukna och bli "lagom". Jag brukar stå och känna på avokadona i "vår" affär men fick skäll sist av ett äldre butiksbiträde som påstod att mitt klämmande gav avokadona skavsår så nu törs jag inte köpa avokadon där mer för jag vill ju bara betala för det perfekta.
Jag undrar även över gröna bananer- är det någon här inne som köper sådan i syfte att låta de gulna hemma och blir det bra då? Jag brukar bara köpa gula bananer och hatar övermogna bananer men är ej heller förtjust i den gröna sorten.
Jag är helt enkelt allmänt nyfiken på hur ni andra resonerar med frukt- och grönsaksinköp och har ni några specialknep för att köpa det bästa så där så ni kan ha några dagaras framförhållning typ "Köper jag dessa gröna banare idag så kan jag om fyra dagar ha de som perfekta bananer till min frukostbuffe´?"?
Morötter är också ett handikapp tycker jag. Perfekta vid inköp men hur förvarar man dem bäst? Jag tycker jag testat allt men mina morötter är en förvuxna tristheter inom loppet av några dagar....
Senast ändrad av en moderator: