perfekta dressyrhästen

O

oidipus

Ska iväg till tyskland för att titta på unghästar. Vill hitta en pålle som har de ideala förutsättningarna för att kunna bli en riktigt bra dressyrhäst.

Har ni några tips på vad jag ska titta efter? Det rör sig om hästar som ännu inte har blivit inridna (för att hålla nere priset).
Vilket blod hade ni föredragit? Vill ha en "lätt" häst med gångarter, utstrålning, bra temperament, bra vinklar m.m.
Det är ju alltid lite osäkert att köpa unghäst men lite tips kanske någon har.
 
R

Rodde

Att leta efter en häst på egen hand i Tyskland är som att leta efter en nål i en höstack, har du ingen som hjälper dig? Någon med erfarenhet att handla upp hästar i Tyskland, det finns en rad "hästhandlare" här i sverige som är mycket seriösa som kan skilja ut de bra från de dåliga.
När det gäller hbl skulle jag föredra Donnerhall/Pik Bube en oslagbar korsning likaså Rubenstein. Jag är hemsk dålig på sto stammarna nere i Tyskland och skulle inte våga lita på mitt omdöme utan hjälp!
Ridponnyer därimot måste stoet till höra elit gruppen stads premieston, en tillsynes snarlik stamtavla kan skilja 50-60,000 på ett föl och det är det dyrare som stostammarna är något att räkna med.
När jag köpte in mina tyska ridponnyer hade jag hjälp av proffs det måste väl gälla det samma för hbl. Själv har jag endast svenska ston (hbl) av god kvalite som jag avlar på medan jag använder en del tyskt blod i hingstarna.
 
O

oidipus

Jag kommer få hjälp av en person som själv har bott och jobbat med hästar i Tyskland. Vi har några uppfödare inbokade som vi ska besöka. Jag ville mest få lite åsikter och tips från andra här på bukefalos vad man ska titta efter både exteriört och stammässigt. En tvååring kan ju se ganska gänlig ut men ändå vara jättefin några år senare, hur ser man vad som är lovande och inte. T.ex hästens vinklar på sina ben, änras de? Varierar gångarterna mycket beroende på i vilken växtfas hästen befinner sig? Något annat jag borde tänka på?
 
R

Rodde

Vinklar ändras inte mycket, ett föl visar ganska bra hur dom kommer att se ut som vuxen! men en ettåring är inte kul att titta på¨, därimot en tvååring börjar att anta formen av en häst igen.
Det låter jättespännande att få resa runt till olika uppfödare men någon som är hemtam i Tyskland. Jag tycket att du ska titta på bogpartierna, hur halsansättningen är samr vinklarna på bakbenen. Dom ska liksom kunna få in sina bakben på ett naturligt sätt.
Jag tycker fortfarande Donnerhall(inkl alla hans söner) samt Pik Bube och Rubenstein blod men det finns säkert massor fler. Läs hingstkalendern.
 
Vi köpte en tysk import i somras, fast genom en i Sverige som importerar. Han har många fina hästar. Vår kille är precis som du skriver att du vill ha; lätt internationell typ, snygg sida, bra gång, mkt utstrålning, lätt för samling och att arbeta i korrekt form av naturen (vilket jag antar beror på hans exteriör och vinklar). Men det bästa med honom är just hans temperament. Jag har aldrig träffat en så cool och trevlig unghäst, ändå har har energi till jobbet. Han använder den bara på rätt sätt. Han är 4 år och e Werther. Gå in på Delmar för att läsa mer om Werter och hans avkommor. Han är en hannoveraner.

Det finns mkt trevliga hästar i Tyskland. Då jag jobbade där hade vi flera mkt fina holsteiner i stallet.
 
M

maneger

Har ett hannoveraner sto från tyskland f-91
Andric-Kadett-Abglans-Abzats...(kanon stam alltså)!!

Köpte henne av en svensk hannoveraner förmedlare som köper från tyskland åringar. (förmedlaren fanns i Skåne)
Vet ej om hon förmedlar fortfarand, kan kolla upp det och i såfall ge dig ett nr, hon borde ju veta vart man skall kolla!! :idea:

Får återkomma.....

Maneger
 

Liknande trådar

Ridning Jag är rädd varje gång jag rider min häst. Sitter hela tiden med en känsla av att han kommer att bocka och sticka iväg. Ska dra...
Svar
8
· Visningar
2 071
Senast: AbCdE
·
Ridning Hej! Jag skulle vilja ha inspiration på hur ni andra rider fram era dressyrhästar. Det är högst individuellt SÅKLART men kul att höra...
Svar
8
· Visningar
901
Senast: Amanda_F
·
Katthälsa Hej Jag provar att fråga här. Snälla inga påhopp, jag är här för att be om tips o råd. Jag gör det bästa jag kan för mina katter efter...
Svar
18
· Visningar
1 992
Ridning Hej! Min kompis i stallet har en häst med Kissing spines, hästen har haft 6olika ägare +den som äger hästen nu. Uppfödaren och ägare nr...
2
Svar
20
· Visningar
2 725

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp