Bukefalos 26 år!

permantentstoppad

Dåligt. Finns ingen möjlighet att stoppa om efter hästens behov. Dessutom måste ju stoppningen förändras när man använt den en tid, om det inte är cement förstås.
 
B

blondi3958

Men Zaldi är ett bra märke och även dom har ju permanent stoppning i sina sadlar.
Något possitivt måste ju finnas med det, eller?
 
J

julia_v

Märkligt då att mer än hälften i hoppeliten väljer
att rida i en Butet-sadel.. :confused:
Eller diverse andra med latexpaneler..
 
B

blondi3958

Säger det samma.

Visst är det ett minus om den inte går att stoppa om, men någon fördel måste det ju vara.

Man slipper omstoppnings kostnader :D
 
Alla sadelmakare jag har pratat med säger att det inte är bra, vet inte riktigt varför men om stoppningen blir ojämn så är det ju bara att kassera sadlen om den inte går att stoppa om!
 
B

blondi3958

Men varför permanentstoppas dom dyra sadlarna?
Tex Zaldi har permanentstoppade sadlar.

Det kan ju inte vara så fy skam med permanetstoppade sadlar.

Om en sadel är stoppad med syntetull, går den att stoppas om då?

Latexpanelerna vet jag att det inte går att stoppa om, men syntetull då?
 
Det är väl inget som hindrar att man stoppar äkta ull i en sadel som tidigare haft syntetull. Bara den är omstoppningsbar sa kan du ju stoppa bomull i den om du skulle ha lust med det.

En sadel behöver inte vara bra för att den är dyr. sadelmakaren på Flyinge dissade tex ett märke helt och deras dressyrsadlar kostar väl sådär 16 000 eller nåt.

kan bara inte se varför man vill ha en sadel som inte går att stoppa om. Då sitter man med skägget i brevlådan om hästen ändrar sig tex. Dessutom tycker jag att det känns vanskligt att inte kunna byta ut det som ligger närmst hästen om jag ska ha sadeln i 20 år, villket jag planerar med min Passier. Hur länge håller latex? börjag materialet ändra sig efter några år etc.

Du får väl fråga toppryttarna varför de rider med permanentstoppade sadlar.

Sen behöver man ju inte veta bäst för att man är toppryttare. Tänker på hela den här historien med dagens dressyrelit och hästar som går bakom lod, har orena gångarter etc.

Jag säger bara vad jag tror, och vad jag hört av bla. sadelmakare.
 
Hej
Latexpaneler är ganska ofarliga att köpa, de ändrar sig nämligen inte någon större utsträckning. Butet är latex stoppad. En permanent stoppning kan man visserligen inte stoppa om men man kan byta hela stoppningen ist.
Se till att sadeln är bra till din häst till att börja med. Sadelspecialisten vi använder oss av sa att det spelar ingen roll vilken sadel du köper så länge den inte passar. Vi har provat det mesta vid det här laget (Butet, County, Amerigo etc.) men det som passar den här hästen är en gammal Stübben sadel...*hualigen*
 
Det har jag inget svar på, men bara för att eliten använder det så behöver det ju inte vara bra för det!
 
F

fröken

Jag har fått lära mig att stoppningen i en permanentstoppad sadel inte knölar sig. Så om man har en permanentstoppad sadel och den ligger mycket bra så behöver man aldrig oroa sig för att den ska bli ojämn, knölig eller hård.
Det som kan hända med de permanentstoppade sadlarna är att de kan platta till sig lite, men då finns det inlägg att lägga in under, jäms med stoppningen.
 
B

blondi3958

Tack för svaret :bow:
Jag vet inte än om den är permanentstoppad men det är bra att höra sig för lite innan man hinner fästa sig för mycket :)
 

Liknande trådar

Utrustning Som rubriken lyder vad tycker dom om skarpa bett bra/dåligt kom med din åsikt! Ha bra ton i tråden
2
Svar
20
· Visningar
1 463
Relationer Får se om jag lyckas göra min undran förstådd, det har inte varit superlätt bland de som känner mig irl och brukar väl inte bli lättare...
2
Svar
28
· Visningar
2 475
Utrustning Vad har ni för ridstövlar? Är ni nöjda med dem? Jag rider i ett par gamla mountain horse. Dålig passform egentligen, för vid runt min...
2
Svar
23
· Visningar
955
Katthälsa Min veterinär tror att min ena katt kan lida av Addisons sjukdom. Eftersom sjukdomen är så pass ovanlig för katt (?) kan veterinären...
Svar
2
· Visningar
275

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hundar i värmen
  • Valp 2022

Hästrelaterat

  • Schabrak-tråden
  • Hur mycket gräs till fångponny?

Omröstningar

  • Bästa läderbalsamet
Upp