Pimpa mina nudlar!

honung

Trådstartare
Apropå lunchlådediskussionen kom jag plötsligt ihåg att jag flera gånger haft behov av att skapa den här tråden. Here we go:

Inte helt sällan, hinner jag inte vare sig äta mat eller fixa mat innan jag måste springa hemifrån för att åka till jobbet, med tanken att snabbt stanna till vid ica och köpa något att äta. Nu jobbar jag natt och i områden det inte finna vare sig matställen eller affärer öppna den tiden på dygnet så för att inte dö svältdöden måste jag ha med mig mat. Och jag är sjukt trött på gorbys, billys, xtrallt-pizza, burkravioli, keso och färdigmatlådorna är fasen deprimerande. Men snabbnudlar gillar jag! Helst med grönsakssmak, och jag brukar för det mesta äta dem som de är bara, ja alltså svällda i kokat vatten ett par minuter, men inte som soppa. Ibland pimpar jag med gurka, tomat, ett par broccolisar eller blomkålingar från salladsdisken, men det är inte alltid den finns framme när jag kommer inrusande på ica sent på kvällen. Nedklippt proiscutto eller rökt lax har förekommit. Jag behöver hjälp med tips om hur jag kan toppa mina snabbnudlar, och utgå från att man står i mataffären nu, och att tid sällan finns till annat än att koka upp vatten och att äta sen rusa vidare på jobb. Men andra tips för snabbnudlar i annat än tidsnöd kan ju uppskattas av andra.

Jag vet att en Kylie Jenner en gång välte internet när hon sa att hon pimpade sina ramen med smör, vitlökspulver och ett rått ägg, och jag kan nog känna att det där med ägget var onödigt men smör i nudlarna är ju gott då. Men jag vill ha andra tips. Kan inte äta svamp, eller sura stenhårda cocktailtomater, gillar inte äta råa korvar - annars är jag öppen för kreativa snabblösningar för att få till en mer matig portion nudlar.
 
Apropå lunchlådediskussionen kom jag plötsligt ihåg att jag flera gånger haft behov av att skapa den här tråden. Here we go:

Inte helt sällan, hinner jag inte vare sig äta mat eller fixa mat innan jag måste springa hemifrån för att åka till jobbet, med tanken att snabbt stanna till vid ica och köpa något att äta. Nu jobbar jag natt och i områden det inte finna vare sig matställen eller affärer öppna den tiden på dygnet så för att inte dö svältdöden måste jag ha med mig mat. Och jag är sjukt trött på gorbys, billys, xtrallt-pizza, burkravioli, keso och färdigmatlådorna är fasen deprimerande. Men snabbnudlar gillar jag! Helst med grönsakssmak, och jag brukar för det mesta äta dem som de är bara, ja alltså svällda i kokat vatten ett par minuter, men inte som soppa. Ibland pimpar jag med gurka, tomat, ett par broccolisar eller blomkålingar från salladsdisken, men det är inte alltid den finns framme när jag kommer inrusande på ica sent på kvällen. Nedklippt proiscutto eller rökt lax har förekommit. Jag behöver hjälp med tips om hur jag kan toppa mina snabbnudlar, och utgå från att man står i mataffären nu, och att tid sällan finns till annat än att koka upp vatten och att äta sen rusa vidare på jobb. Men andra tips för snabbnudlar i annat än tidsnöd kan ju uppskattas av andra.

Jag vet att en Kylie Jenner en gång välte internet när hon sa att hon pimpade sina ramen med smör, vitlökspulver och ett rått ägg, och jag kan nog känna att det där med ägget var onödigt men smör i nudlarna är ju gott då. Men jag vill ha andra tips. Kan inte äta svamp, eller sura stenhårda cocktailtomater, gillar inte äta råa korvar - annars är jag öppen för kreativa snabblösningar för att få till en mer matig portion nudlar.
Finns färdig salladskyckling i frysdisken om allting är slut vid salladsdisken/dom färdig grillade kycklingarna.
Olika wooksåser.
 
Salladslök och en näve skalade räkor?
Broccolibuketter och cashewnötter?
Edamamebönor och nötter, och ett snabbstekt ägg?
 
Koka nudlar, samtidigt som du hackar vitlök, skivar purjolök och tärnar paprika. Stek ihop lite snabbt med tex strimlad lövbiff. Tillsätt lite soja. Släng ner nudlarna och rör om. Tar typ 2-3 min.
Det där lät ju gott och enkelt, men bara om jag är förutseende nog att ha de färdigskurna delarna med mig. Tack! :)
Jag brukar hacka ner en salladslök eller två i nudlarna. Morot i långa strimlor ger också lite mer substans
Det låter ju som min melodi, och morötter i strimlor finns ju tillockmed färdigt att köpa på ica - tack! :up:
Finns färdig salladskyckling i frysdisken om allting är slut vid salladsdisken/dom färdig grillade kycklingarna.
Olika wooksåser.
Färdig frusen salladskyckling! Där sa du nåt! Tack! :up: ( <--ändrad smiley, nu är den rätt!)
 
Senast ändrad:
Frysta sojabönor som du häller ner i det kokande vattnet. Klara samtidigt som nudlarna.

Färdigkokta bönor på tetra eller konserv om du tycker det är godare.

Andra frysta grönsaker - ärter, majs, haricot verts. Alternativt på konserv.
 
Det där lät ju gott och enkelt, men bara om jag är förutseende nog att ha de färdigskurna delarna med mig. Tack! :)

Det låter ju som min melodi, och morötter i strimlor finns ju tillockmed färdigt att köpa på ica - tack! :up:

Färdig frusen salladskyckling! Där sa du nåt! Tack! :down:
En :down: :eek: runs and hides.
 
Frysta sojabönor som du häller ner i det kokande vattnet. Klara samtidigt som nudlarna.

Färdigkokta bönor på tetra eller konserv om du tycker det är godare.

Andra frysta grönsaker - ärter, majs, haricot verts. Alternativt på konserv.
Ack, äter inte sojabönor eller bönor men hade önskat att jag kunde! Samma sak gäller linser, något jag med dödsförakt kan smyga ner i min mat om jag befinner mig i närheten av ett sjukhus typ. :crazy:
 
Jag stekte precis upp rester av en bit innanlår, strimlat. Nu ligger det i frysen i mindre påsar för att kunna plockas fram snabbt och lätt och i lagom mängd. Kanske kan vara lättare att hinna få med till jobb? Lär utan problem hinna tina på vägen till jobbet. Kan ju kombineras med vilka frysta grönsaker som helst, och så nudlar förstås.
 
Jag brukar köpa och strimla/tärna olika typer av kött och frysa ner i portionsförpackningar. Supersmidigt!
Ja det är ett bra tips! Nu är jag ingen stor köttätare men miniportioner uppstekta som du tipsade om ovan tar jag verkligen till mig och kommer lägga till i min frys och minnesbank. Egentligen kan man ju frysa in kött och lök/vitlök och paprika eller annat i samma påse och bara druttla ut i pannan och fräsa upp. Jättebra tips, verkligen! :bow:
 
Inte så mycket tips till att pimpa nudlarna, men har du koll på knorrs utökade sortiment av "snabbmat"? Jag gillar snackpot, och så finns det vegetariska varianter som ser goda ut. Jag har inte hunnit prova dem än. De känns matigare än nudlar. ;)
 
Inte så mycket tips till att pimpa nudlarna, men har du koll på knorrs utökade sortiment av "snabbmat"? Jag gillar snackpot, och så finns det vegetariska varianter som ser goda ut. Jag har inte hunnit prova dem än. De känns matigare än nudlar. ;)
Hmm, jo jag har provat några men jag gillade inte. Tyvärr. Har av någon anlening lite svårt för knorr's och färdiga såna dära saker. Tror att jag köpte en med couscous och en annan med pasta men de var inget som jag köper igen.
 
Jag brukar steka wokgrönsaker och quornbitar snabbt i kokosolja, sedan rör jag ner ett eller två ägg. Orkar man förbereda så är det väldigt enkelt, sedan är det inte helt fel med en klick jordnötssmör till eller fisksås.
 
Ja det är ett bra tips! Nu är jag ingen stor köttätare men miniportioner uppstekta som du tipsade om ovan tar jag verkligen till mig och kommer lägga till i min frys och minnesbank. Egentligen kan man ju frysa in kött och lök/vitlök och paprika eller annat i samma påse och bara druttla ut i pannan och fräsa upp. Jättebra tips, verkligen! :bow:

Ja men exakt! Jag brukar frysa in färska örter också, typ basilika och koriander tex. om det blir över!
Finns ingen anledning heller egentligen (tycker jag då) att hålla på med halv/helfabrikat när det gäller färdiga såser/blandningar heller då det går så snabbt och lätt att göra eget!

Långkok är ju ofta också billigt och går utmärkt att frysa i portionsstorlekar för att sedan snabbt göra typ couscous eller ris eller vad som på sidan av.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp