Planeringsproblem

G

Geezer

Vi skall få hem en hund till om ett par månader. Jag vet inte vart valpen skall sova! Skall han få ligga i en korg bredvid min säng, skall han sova på den riktiga sovplatsen dvs bredvid Ozzy eller skall jag låta valpen välja? När Ozzy var liten sov han bredvid sängen men han hade ingen hundkompis. Jag tror inte Ozzy vill dela korg med den lilla för det har för hög integritet för (sånt är givetvis svårt att veta). Men det kommer vara en korg i direkt anlutning till hans korg, det är som två små 'kryp in' med skiljevägg. Hur har ni gjort som har valpar?

Det är ju tryggt för den att vara nära mig och jag hör när den behöver gå upp. Men sedan kanske det blir svårt att få det att flytta till sin 'riktiga' korg. Ozzy ville inte flytta.
 
B

**BORTTAGEN**

Hade nog haft hunden i kompostgaller eller korg bredvid mig, sedan sett hur det hade varit att flytta ut den.
Allt beror ju så mycket på hur den lilla är, samt på hur din hund du redan har tar det.
 
T

Tippan

I SÄNGEN så klart *fniss*

Nämen allvarligt, jag har haft komposthage med flera fällar i precis brevid sängen så att jag bara behövt stoppa ned handen. :love:
 
Håller med Tippan, i sängen!!

Jag har gjort så att jag har "tagit bort" benen på min säng när jag har haft valp, så har den kunnat ligga var den vill och samtidigt känna närhet. MEN mina får ju vara i möblerna...

Låt den lilla känna efter lite, den kommer med största sannolikhet ändå bli orolig första nätterna... Känner den sig trygg med din vuxna så kommer den säkert välja att sova där ute, låt vovven ha ett par valmöjligheter, men va noga med att inte "stänga ute" den vuxna... Men det vet du ju :crazy:

Får man fråga vad nytillskottet är för en krabat???

//E
 
G

Geezer

Jag kan säga så mycket att det är inte en Jack Russellterrier.. :) ;) tom kan jag säga att det inte är en terrier... ;) :p ;)
 
G

Geezer

Jo det är mysigt i sängen :love: men det får nog bli bredvid tror jag. Det blir så trist för herr Ozzy som inte får sova i sängen. Vi brukar dock mysa i sängen och kolla på dokusåpa repriser på söndagar om vi inte tävlar förstås :love: :love: :love:
 
W

wera

Jag tycker att man ska ge sin valpis en egen säng/fäll/liggplats så den har en "egen" trygg plats att gå till när den är trött eller vill vara ifred.
Kompostgaller är en annan bra uppfinning :D...även om man inte stänger in hunden så kan man sätta det framför skostället innan valpisen har upptäckt att det finns något som heter skor ;).
Skaffar man en hund till kan den första hunden bli lite "avundsjuk" i början....lämna dem därför inte ensamma tillsammans utan dela på dem i början.

Lycka till med den nya familjemedlemmen/Wera
 

Liknande trådar

Övr. Hund Min sheltie tik på 4 månader är väldigt lättväckt och har svårt att sova om man inte sitter med henne hela tiden, detta blir ju ett...
Svar
16
· Visningar
1 717
Senast: Ajda
·
Övr. Hund Jag har panik. Jag har en vuxen hund sen tidigare och ville ha en till hund som fyllde behov som min vuxna hund inte gör. Ville ha en...
Svar
16
· Visningar
4 176
Senast: iNHALE
·
Gravid - 1år Har skrivit om det i VGV-tråden någon gång och känner att jag skulle behöva några goda råd. Dottern har börjat nypas, när hon ska sova...
Svar
8
· Visningar
1 085
Senast: Johanna1988
·
Hundträning Har länge läst på buke men aldrig postat något. Men känner lite att situationen är ohållbar här hemma nu, so here it goes. Jag har två...
Svar
5
· Visningar
988
Senast: Caps
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp