Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Planeringsproblem

G

Geezer

Vi skall få hem en hund till om ett par månader. Jag vet inte vart valpen skall sova! Skall han få ligga i en korg bredvid min säng, skall han sova på den riktiga sovplatsen dvs bredvid Ozzy eller skall jag låta valpen välja? När Ozzy var liten sov han bredvid sängen men han hade ingen hundkompis. Jag tror inte Ozzy vill dela korg med den lilla för det har för hög integritet för (sånt är givetvis svårt att veta). Men det kommer vara en korg i direkt anlutning till hans korg, det är som två små 'kryp in' med skiljevägg. Hur har ni gjort som har valpar?

Det är ju tryggt för den att vara nära mig och jag hör när den behöver gå upp. Men sedan kanske det blir svårt att få det att flytta till sin 'riktiga' korg. Ozzy ville inte flytta.
 
B

**BORTTAGEN**

Hade nog haft hunden i kompostgaller eller korg bredvid mig, sedan sett hur det hade varit att flytta ut den.
Allt beror ju så mycket på hur den lilla är, samt på hur din hund du redan har tar det.
 
T

Tippan

I SÄNGEN så klart *fniss*

Nämen allvarligt, jag har haft komposthage med flera fällar i precis brevid sängen så att jag bara behövt stoppa ned handen. :love:
 
Håller med Tippan, i sängen!!

Jag har gjort så att jag har "tagit bort" benen på min säng när jag har haft valp, så har den kunnat ligga var den vill och samtidigt känna närhet. MEN mina får ju vara i möblerna...

Låt den lilla känna efter lite, den kommer med största sannolikhet ändå bli orolig första nätterna... Känner den sig trygg med din vuxna så kommer den säkert välja att sova där ute, låt vovven ha ett par valmöjligheter, men va noga med att inte "stänga ute" den vuxna... Men det vet du ju :crazy:

Får man fråga vad nytillskottet är för en krabat???

//E
 
G

Geezer

Jag kan säga så mycket att det är inte en Jack Russellterrier.. :) ;) tom kan jag säga att det inte är en terrier... ;) :p ;)
 
G

Geezer

Jo det är mysigt i sängen :love: men det får nog bli bredvid tror jag. Det blir så trist för herr Ozzy som inte får sova i sängen. Vi brukar dock mysa i sängen och kolla på dokusåpa repriser på söndagar om vi inte tävlar förstås :love: :love: :love:
 
W

wera

Jag tycker att man ska ge sin valpis en egen säng/fäll/liggplats så den har en "egen" trygg plats att gå till när den är trött eller vill vara ifred.
Kompostgaller är en annan bra uppfinning :D...även om man inte stänger in hunden så kan man sätta det framför skostället innan valpisen har upptäckt att det finns något som heter skor ;).
Skaffar man en hund till kan den första hunden bli lite "avundsjuk" i början....lämna dem därför inte ensamma tillsammans utan dela på dem i början.

Lycka till med den nya familjemedlemmen/Wera
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6494 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundträning Mina hundar håller på och morrar. Framförallt om vi ligger i sängen och alla vill in under täcket. Jag tycker att ska man tvunget ligga...
2
Svar
37
· Visningar
1 979
Övr.Hund (Långt!)Jag skulle behöva lite input. Vi har en mellanstor hanhund på snart 1,5 år. Han är en trevlig hund, men! Han är ett helvete för...
2 3
Svar
59
· Visningar
3 365
Övr.Barn Känner att jag behöver få lite input på vår situation nu. Har ett barn som fyller 6 i sommar. Vi har samsovit sen start då det kändes...
Svar
12
· Visningar
1 039
Övr.Hund Jag har en omplaceringshund (staffe/blandras) som tros vara 12-14 år gammal. Han är adopterad från Irland och jag vet inget om hans...
2
Svar
29
· Visningar
2 575

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd nr 24
  • Kattsnack #8

Hästrelaterat

  • Dräktiga ston 2020/2021
  • Sadel till lång människa

Omröstningar

Upp