Bukefalos 25 år!

Plast eller guld?

Plastplank eller ”guldknoppar”

 • Plastplanket

  Röster: 38 70,4%
 • Guldknoppar

  Röster: 16 29,6%

 • Antal omröstningsdeltagare
  54

karamelldrottningen

Trådstartare
Om ni måste välja mellan dessa två alternativ vilket väljer ni då?

Gäller nya boxar och valet står alltså mellan smidigt plastplank och standardboxar eller lite mer special med finish som guldknoppar och trä.
 
Väljer bort plasten alla dagar, men allra mest för att det är en fossil produkt med många negativa konsekvenser, och endast i andra hand för att trä alltid är trevligare rent estetiskt (men så är jag väldigt petig på den punkten också).
Ydre-grinden, som är i stallet min häst står i, är av återvunnen plast. Men ja, kanske är kasst för miljön ändå.
 
Om det var till inackorderingsstall: plastplank. Lättare att rengöra/desinficera. Upplever inte att det blir lika mycket bitmärken.

Till eget stall hade estetiken gått först: trä!
 
20131130_090554small.jpeg

Alltså jag är rätt nöjd med utseendet trots plastplank, och nu åtta år senare ännu nöjdare eftersom det fortfarande är fint med minimalt arbete.
 
Nej jag gillar trä 😍 Vi har trä och de är enkelt och byta ut plankorna i de när det blir dåliga. Vi kollade på plastplank först men nja gillar nog de traditionella bäst faktiskt.
 
Plastplank. Väldigt praktiskt och behöver inget underhåll. Enkelt att spola av med högtrycken sen är det som nytt igen. Håller hela livet ut. Trä är ett helvete om man råkar en häst som sparkar i väggen eller gnagar på inredningen.
 
Plastplank. Väldigt praktiskt och behöver inget underhåll. Enkelt att spola av med högtrycken sen är det som nytt igen. Håller hela livet ut. Trä är ett helvete om man råkar en häst som sparkar i väggen eller gnagar på inredningen.
Kanske ska göra något åt varför hästen sparkar i boxen eller gnager istället för att dölja symptomen.

För övrigt så har jag använt högtryckstvätt på träboxarna här hemma sedan 2000 utan problem.
 

Liknande trådar

 • Artikel
Dagbok Jag tänkte skriva om två saker idag. Det första är om hur det går nu och lite om hur det kommer bli och ja allt sånt. Och sen det andra...
2 3
Svar
48
· Visningar
1 920
Anläggning Hej Jag har tänkt skaffa häst igen inom de kommande månaderna. Då jag inte har tillgång till mitt gamla privata stall så håller jag nu...
2
Svar
26
· Visningar
1 915
Skola&Jobb Jag står inför den spännande och inte så lite skrämmande utmaningen att hitta ett nytt jobb, då jag blir arbetslös inom några månader...
Svar
13
· Visningar
860
Tjatter Deltagare 1. Niyama 2. cirkus 3. Emtherlia 4. hemlig 5. MikaTela 6. Artline 7. qitis 8. Ceta 9. LenaH 10. Pegasus 11. Blacksmithfarm...
16 17 18
Svar
347
· Visningar
5 527

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

 • Falska paket-SMS?
 • Vad gör vi? Del CXLIII
 • Bokbingo - Vinterns högtider

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

 • Vackra vinterord
Upp