Bukefalos 25 år!

Ponny/Häst

TeamTanja

Trådstartare
Rent hypotetiskt nu... om jag löser hästlicens på en ponny för att kunna tävla dressyr bland hästar, får den ponnyn fortfarande tävla ponnyhoppning med en annan ryttare?
 
D

Domaren

Nej, det får den inte, antingen som ponny eller storhäst, inte hålla på att hoppa fram och tillbaka.
 

TeamTanja

Trådstartare
Kom på en till sak... hur blir det då om ponnyn säljs? Får den då tävlas som ponny igen? Hästlicensen följer väl med, men kan de nya ägarna lösa ponnylicens?
 
S

shampiz

Det räcker med att du anmäler stadigvarande ryttarbyte, så kan den få tävla bland ponnyn igen, så du behöver inte sälja den. Men det måste gå ett visst antal månader emellan efter den tävlats som häst tror jag.
 
T

tabxtra

Sv: Ponny/Häst

Hej, det här svaret fick jag när jag skrev till vårat distrikt och frågade:
Det här gäller....
Ponny med ryttare som under året fyller minst 19 år äger rätt att tävla bland hästar i dressyr t.o.m. medelsvår klass och i hoppning
t.o.m. 1,20 hoppning.
Ryttare enligt ovan som under föregående år framgångsrikt tävlat med samma ponny i ponnyklass 1,30 kan efter dispens få rätt att tävla i högre klass.
Dispens sökes hos Ridsportförbundet.
Ponny som startar i klass för stora hästar enligt Ridsportförbundets TR får inte starta i tävling för ponnyer.
Vid stadigvarande ryttar -och eller ägarbyte får ponny efter anmälan till Ridsportförbundet åter starta i tävling för ponny.
Kat D-ponny som har lägst 6 placeringar i FEIs lagtävlansprogram, individuella programför ponnyryttare, äger rätt att starta i Msv B klasser vid regionala tävlingar för hästar.
Ekipaget äger rätt att starta på sin ponnylicens.
D-ponny ekipage som deltar vid regional tävling för stor häst får även under samma meeting starta en LA-klass om sådan finnes.
 
Sv: Ponny/Häst

Sen är det väl så att för en inmätt ponny så för att få starta som storhäst ska den ha placeringar på lägst en viss nivå? Dvs om du med din kat D ponny tävlat LB/LB så kan du inte 'bara' lösa storhästlicens och tävla vidare med den som stor häst när du fyllt nitton. Utan den måste ha presterat på en viss nivå (antagligen för att se att den verkligen kan hävda sig i storhästklasser hyfsat).

Är ponnyn aldrig inmätt (men då har den heller aldrig tävlat som ponny) så är den enligt TR en stor häst dock och man kan utan restriktioner tävla den som storhäst.

Och som ännu mer kuriosa så får (inmätt) ponny aldrig starta storhästfälttävlan om d einte gjort om reglerna senaste åren.. Så det är en djungel det där...
 
Sv: Ponny/Häst

Nej, ponnyn måste inte ha presterat något för att få tävla som häst. Ekipaget måste har presterat om de vill söka dispens, så som tabxtra skriver.
 
Sv: Ponny/Häst

Nej, du behöver inte presterat nånting med din ponny för att få tävla den som häst. Det enda du behöver göra är att fixa hästlicens och så är det bara att tävla på sen, och det spelar ingen roll alls om du så aldrig skulle ha nollat en LD ens.
 

Liknande trådar

Tävling Är det någon som vet om man får tävla ponny utan nosgrimma? Vill veta vad som gäller i både hoppning och dressyr men förstår inte tr...
Svar
6
· Visningar
874
Hästmänniskan Jag planerar att köpa häst förhoppningsvis under nästa år då jag nyligen börjat nytt jobb som kommer ta lite mer tid i anspråk. Dessutom...
Svar
19
· Visningar
1 341
Hoppning Hej! Jag är en 14-årig tjej som har ridit nästan hela livet och haft egna ponnyer och tävlat upp till LB. Nu har jag två c-ponnyer, en...
Svar
4
· Visningar
665
Tävling Hej! Mitt namn är Astrid Tillback. Jag är en tretton, snart 14-årig hästtjej. Jag har stora ambitioner och vill inget hellre än att...
2
Svar
23
· Visningar
1 564

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Fortsättning på bildtråden II
  • Vad gör vi? Del CXL
  • Kaoset del 2

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #8
  • Foderlära!!

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp