Prao på djurklinik

V

velvet

Imorgon börjar min prao på en djurklinik. Jag undrar lite om någon här har praoat på en djurklinik eller kanske jobbar på en sådan och vad man kan tänkas få göra? Skulle vara lite kul att veta :)
 
S

Sannanas

Jag går som lärling hos en veterinär, som har smådjurs praktik hemma och åker ut till stordjur. Hon har ingen op, och behandlar därför inte benbrott mm.
Jag har fått plocka fram instrument innan operation, kollat narkosen, punktbränna blodkärl, assistera med skalpell och tråd till vet. Sen är det ju städning, instrument rengöring i oändlighet ;)
Men överlag är det så roligt och intressant att vara med vid hältutredningar och hästkastrering mm mm.
Jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor :rofl:
Det tog några år,,, men djursjukvårdare är "mitt" yrke :bump:
Lycka till och ta en massa egna intiativ!!
Mvh
Sanna
 
A

adore

hör inte hit.....men hur pass lätt/svårt är det att få en praktikplats hos en vet??
 
S

SanchoPancho

Jag har praoat på hästkleniken på Åby travbana. Det var intressant men väldigt segt i början men blev roligare på slutat. Väldigt mycket städande, sopande och mockande :crazy:! Man fick fylla på bomull och kanyler och sånt. Vara med, följa efter och titta på. Häftigt att se operationerna. Personalen var väldigt trevlig och det underlättade.

Det var lätt att få platsen, jag ringde vara i väldigt god tid och bokade plats.
 
J

Johanna_m

jag var på paro hos våra veterinärer som kör runt till "stora" djur, har hästklnik på torsdagar och smådjursmottagning varje dag hemma på stationen.
tyvärr var jag bara med tre dagar då jag fick influensa de två sista.

spruta både kor, katter, hästar, hundar. Vara med vid streptokoptrer och så var det två till laborationer och säga vilka bakterier det var de hade, var med vid besiktningar och kastreringar och smådjursoperationer.

Vi har nyss köpt en connemaravalack och inte visste jag då för ett år sen när dom besiktiade han första gången (på min prao)och han inte gick igenom att han skulle stå i vårat stall som min systers ponny ett år senare. det var egentligen rätt roligt.
 
jag pryade en vecka hos en distiktsveterinär när jag gick i 8:an. Jag fick dock inte göra så mkt mer än titta på, hålla saker, fixa kaffe. jag vet dock vad jag inte vill jobba som för jag tål inte sprutor och blod så speciellt bra kan jag säga... höll på o svimma dagligen.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har googlat mig till att jag förmodligen har nån inklämningsåkomma i axeln. Det började kännas av i våras och nu kan jag knappt ta...
2
Svar
23
· Visningar
775
Senast: Karfitsa
·
Hästmänniskan Hej! Måste få ventilera mig lite och hoppas på att få lite kloka ord. De senaste åren har varit kaos för mig både jobb och hästar. Har...
Svar
18
· Visningar
1 544
Senast: Ajda
·
Ekonomi & Juridik Hej! Är lite nyfiken vad ni som står i kollektivstall betalar och vad ni får i det priset. Sen undrar jag vad ni skulle tänka er att...
2
Svar
33
· Visningar
1 821
Senast: iNHALE
·
Hästmänniskan Ska åka och hämta min nya häst som står fyra timmar bort imorgon och har stött på lite huvudbry. Har som längst kört en häst ca 1.5-2...
Svar
18
· Visningar
1 474
Senast: Morces
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Hyror - vem skall betala?
  • En kvart om dagen
  • En sak jag inte fattar om andra

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp