Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Mjau och Friskies är wäl ungefär samma elände.
Köp en påse torrfoder aw ett bra märke; Hill´s, Royal, ProPlan, Specific, Iams... Foder awsett för kattungar fungerar bra till digiwande kattor. Se till att awmaska katten också.
Mjau och Friskies är wäl ungefär samma elände.
Alla är förstås saliga på sin tro. Personligen anwänder jag mig aw Hills, Royal och Specific i werksamheten och har utmärkta resultat. Att dessa fodersorter skulle wara aw dålig kwalitet tänker jag inte ens bemöta, men jag ser fram emot forskningsresultat som wisar på detta. Då ska jag fundera på att ändra mig.
Står i första länken jag hänvisade till. I artikeln finns källhänvisningar längst ner som jag antar att man kan söka sig vidare på.
jag klipper in det stycke jag tog fasta på.
"När det gäller kolhydrater så vill jag främst säga detta: katter har inget behov av kolhydrater, en katt utvinner energi ur protein och fett. Något som gör detta tydligt är att katten saknar enzymet som bryter ner kolhydrater och att den har väldigt lite av dessa i tarmen. Om katten får för mycket av stärkelse, eller äter ett foder med höga halter, så innebär detta att tarmen inte alltid hinner med. Stärkelsen kan då istället börja jäsa och orsaka diarré. Katten har inte heller förmågan att lagra stärkelsen som den är, istället gör den om stärkelsen till fett vilket påverkar kattens vikt negativt, det kan ge katten övervikt. Det i sin tur kan leda till ännu mer komplikationer. Ytterligare en allvarlig nackdel med för hög kolhydrathalt i ett foder är att det kan ge katten högt blodsocker och därmed diabetes. När det gäller kattfoder, så bör katten inte ha mer än 10% kolhydrater i sitt foder."
Vad jag förstår (som vanlig "Svensson") men intresserad av foder, är att köttätare helt enkelt inte är byggda för att för att kunna ta hand om ex.vis spannmål till skillnad från allätare. Men det är billigare för foderföretagen att stoppa in spannmål och vegetabilisk protein istället för kött och fett.