Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Råd med hingst val..

M

maneger

Till våren har jag ev tänkt att betäcka mitt sto, Hannoveranare med lång stam bakom sig med både hopp och dressyr. Hon är ganska lång i kroppen och maffig utan att vara det minsta tung. Hon har mkh 163cm.
"problemet" för mig är att jag inte vill om det är möjligt att få en avkomma som är över 168 i mkh. (jag har korta ben :crazy:) Dessutom har jag en del till önskemål, som antagligen inte är möjligt att lösa till fullo, men ni kanske kan ge mig några/ något hingstnamn som ni tycker kanske skulle passa. :idea:
Jag vill ha en hingst på henne som har bra/mkt bra både hopp och gångarter. Gärna inte över 168 cm/mkh och bra psyke, tja när vi ändå är på gång gärna svart/mörkbrun... :)

Några tips :confused: :confused:
 

Görel

Moderator
Artist och Nostradamus är bara 1,61 men är ändå framgångsrika i hoppning :)

Vet inget om deras avkommor dock :(
 
M

maneger

Tack.. :bow:

Nämn gärna om ni vet hemsidorna till de hingstar som ni föreslår, så att jag kan ta en närmare till :idea:

mera förslag mottages gladeligen :D :D
 
X

Xeline

Acacio

Jättefin som inte verkar ge överdrivet stort. *Mycket* bra stam. Både hopp och gångartshästar på treårstester har kommit fram.
 
M

Millis22

Flyinges hemsida är ett ex, sedan finns det ju Tullstorps
Jag tycker att Martinis avkommer ger rätt små men endå BRA hästar, vi har en med jasper-Martinin han är runt 152 och har en enorm kapacitet både i hoppning och framförallt i dressyr!!!Han är då fux,men Jag har sett många Martini avkommor och dess avkommor,som är mörka.

Sedan vet jag en på flyinge,kommer ej ihåg vad den heter,det va en svart,hm ska kolla upp det.. vänta ngr minuter! ska kolla upp hingsten åt dig!!
;)
 
M

Millis22

Vi har : Rotspon som är 169-svart (Flyinge)jag hittar inte den hingsten jag tänkte på till dig där.. ska kolla på en annan sida.. hm hm... :idea:
 
M

Millis22

M

maneger

Tack så mycket för allhjälp!! :bow: :bow:

Skall nu sätta mig och läsa igenom alla era förslag.... :D

Om någon mer kommer på något såå ja säg bara till :banana:

Maneger :bump:
 
M

Millis22

Förresten omdu vill ha en liten hingst,så ta en ridponny hingst! med fullblod/halvblod i sig? om du vill ha chans att få en liten häst.
Fast när jag gick på gymnasiet så läste vi just om uppfödning osv,då är det endå 50 % chans att fölet får sin mors storlek... men kanske fadersn smäcker het.. man kan ju alltid hoppas på det bästa ;)
Som sagt det finns ridponny hingstar.. ska kolla upp en bra sida åt dig oxå ;)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6458 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Avel Jag har ett sto som jag haft i 11 år, hon är 19 år, haft 2 avkommor tidigare. Hon har knappt tävlat pga mina dåliga nerver men hon har...
2 3
Svar
49
· Visningar
5 220
Avel Efter trettioelva muskelskador så börjar jag tröttna. Till våren tänkte jag ha en hingst redo, ifall att. :meh: helt ärligt, jag har...
2
Svar
35
· Visningar
3 856
Avel Jag har letat som en galning på nätet efter en hingst jag tror passar mitt sto . Finns aldelles för många bra. Mitt stos svagheter är...
Svar
12
· Visningar
1 304
  • Låst
  • Artikel
Dagbok ;) :laugh: Jag har ganska länge längtat efter att ta det mer lugnt, vara mer obokad och vara hemma mer. Jag har tappat lusten att åka...
Svar
5
· Visningar
791

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp