Bukefalos 26 år!

Rätt form?

Status
Stängd för vidare inlägg.
T

Thuja

Jag har ett sto som endast är grundriden. Köpte henne för 1 år sedan men inte kunnat börja träna henne ordentligt förrän nu. Det går bra men hon vägrar gå i "rätt form" (höja ryggen, trampa under sig osv..). Jag har fått en ny sadel utprovad till henne (den gamla var totalslut!). Vad ska jag göra? Ibland när jag rider på en volt lyckas jag få henne att trampa under sig men det är väldigt kort.
Vad gör jag för fel?? :cry:
 
Väldigt svårt att säga när man inte ser hur du rider.
Gör som Nyx sa, skaffa en tränare, det är det bästa sättet!
 
Tag hjälp av en person som är duktig på att tömköra också, det är bra speciellt för hästar som inte har muskler att bära både sig själv och ryttaren i rätt form.
 
Troligen behöver hästen mer muskler, den orkar helt enkelt inte några längre stunder. Klättra i branta backar, ev avsuttet i början. Och tömkörning. Det kommer med tiden. Lycka till.
 
T

Thuja

Tack för alla svar. Jag hade gärna haft en privattränare men bor totalt avlägset så det är väldigt svårt att få upp någon hit! Bara att locka hit hovslagaren är svårt!!

Ska prova det där med tömkörning. Är det något speciellt jag ska tänka på då?
 
Det fel du gör är nog att ni inte lagt den viktiga grunden på rätt vis i rätt ordning för att hitta styrkan till rätt bärighet.

Då du bor långt från hjälp så gå in på www.riskonst.nu och följ ridtrappan så ska du se att det kommer lossna regält för er.

MVH/
 
B

**BORTTAGEN**

Hon orkar kanske inte behöver kanske mer muskler.
rid för tränare!
Du kan kanske använda gummisnodd!!
 
Om Din hast bara ar grunriden sa har hon antagligen ingen aning om hur hon ska balansera sig for att kunna ga i en avslappnad form. Har du kunskapen att lara henne det? Annars maste du hitta en tranare, eller lata det ta den tid det tar att soka reda pa all fakta och trana dig sjalv.

Ratt form i hennes fall ar att hon maste borja lara sig vad bojning runt skanklarna innebar, att lara sig svara pa latta halvhalter med saetet sa att du kan reglera hennes tempo utan att behova stora henne i munnen mer an nodvandigt.

Vad du vill ar att hon ska vaga soka sig framat nerat med nacken for att finna en mjuk kontakt med bettet, detta kommer forst nar hon lart sig att ga ett jamnt, lugnt och avslappnat tempo, lart sig att boja sig genom hela kroppen, och att folja latta tygeltag.

Detta kan ta lang tid och du nar aldrig dit om du forsoker tvinga hals och huvud i form med hjalp av handen eller hjalptyglar. For hur ska en hast lara sig att soka kontakt med bettet framat nerat om handen ar hard och ber den att backa undan och boja pa nacken??

Nar nacken sjuker nerat och munnen sjalv soker kontakt med bettet sa kommer aven ryggen att slappna av och borja jobba korrekt. Med olika ovningar, mycket tempovaxlingar och halvhalter sa kommer tids nog aven bakbenen att jobba langre in under hasten, med det tar tid!

Lycka till

Frida
 
det viktigaste tycker jag att man får en riktigt bra tränare! som värkligen hjälper en..och det ska vara en utbildad A-B-C tränare! med mycket kunskap.
 
M

mossssan

Sv: Rätt form?

hitta en duktig person som kan hjälpa dig med ridningen, som du och din häst trivs med, så ska du se att hästen kommer hitta formen.:D
 
Sv: Rätt form?

Eftersom denna tråd är FEM ÅR GAMMAL, så får vi hoppas att trådskaparen hittat en bra instruktör åt sig och sin häst.

Mvh

IngelaH
moderator, som låser tråden.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Skulle behöva lite tips… Runt år 2000-2001 kanske så blev jag sparkad i ländryggen i en fotbollsmatch, oprovocerat. Jag ramlade framåt...
2
Svar
22
· Visningar
947
Hästhantering Jag äger sedan snart 1 år ett nordsvenskt sto på 17 år. Tanken var att hon skulle få gå som avelssto hos mig men hon blev tyvärr inte...
Svar
19
· Visningar
2 050
Hästhantering Hejsan. Känner att man ibland fastnar i tänket med att ingenting funkar och ingenting utvecklas och jag kan tycka att det är viktigt att...
Svar
1
· Visningar
532
Utrustning Hejsan, jag är nybliven ägare till min första Lusitano, jag har i alla år haft kallblod men drömmen om en iberisk pålle har alltid...
Svar
3
· Visningar
450

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Våld i relation
  • Vinterföräldrar 21/22 del 2
  • Rumsväxter

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hopplös hoppare - hjälp!
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Bro i hage
  • Dressyrsnack 15

Omröstningar

Upp