Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Rakad katt?

G

glee

Jag vet inte alls mycket om katter men jag måste fråga.. Inatt när jag var på väg hem träffade jag en jättefin långhårig katt, men den var rakad på kroppen. Brukar man raka långhåriga katter :confused: Det såg verkligen konstigt ut... Den hade alltså lång päls på huvudet och svansen men kroppen var rakad så den såg lite ut som en pudel..
 
G

Gulig

Det finns de katter som inte tillåter att man borstar bort tovorna, så man rakar istället.
Kallas lejonklippning och görs på klinik på sövd katt. (Kan nog finnas andra varianter på detta..)
 
Under sommaren kan man även raka vissa katter, med riktigt lång och tjock päls, för att pälsen är för tät för att huden ska andas ordentligt. Jag vet mer än en skogis/perser-korsning som har de problemen.
En del katter tycker det är jätteskönt, andra skäms något fruktansvärt :o
 
R

Rallebralle

:love: fint!!
jag har rakat min skogis så att han ser ut som en pudel.manen kvar,halva benen o svansen!
det tog två o en halv timme,men det var det värt.
han är jättefin! :D
 
R

Rallebralle

näää.han e jättesöt. :love:
dessutom så var det så varmt i sommras så när han var ute låg han bara o flåsade.detta blev ju såklart avsevärt bättre när han blev rakad.
han är ju inte renrakad :eek:.mer som en siames typ.
 
Det är inte ovanligt att man får raka långhåriga katter. Särskilt om dessa är utekatter. Många gånger klarar ägarna inte av att ge katten den pälsvård som krävs vilket resulterar i tovor. Dessa tovor kan göra mycket ont och den kan få svårt att röra sig om de sitter dumt till.
Dessa tovor är näst intill omöjliga att kamma ut och det är få katter som går med på den behanlingen om det gått så långt.
Alltså rakar man bort tovorna. Jag har själv varit med och gjort detta på toviga katter.
Man behöver inte alltid söva på klinik som någon sa, det har vi inte gjort på nån av katterna fast visst finns det sådana katter som inte går att raka utan att söva.
För att kritisera lite så tycker jag att de som måste söva sina katter för att de inte klarar av att hålla pälsen i trim ska ta sig en riktig funderare på om det inte är dax att lägga ner lite tid på att kamma istället med tanke på vilken risk det trots allt är att söva en katt.
HD
 
V

veronican

*fnissar vilt*
Jag förstår att det nog var skönt (VARFÖR gjorde inte vi så på vår New Foundland-hund när han levde?!) för kissen men hihi personligen tycker jag ju de ser dödslöjliga ut sådär ;) :angel: :D Ser siameser ut som pudlar?? :eek:
;)
 
S

Stoppard

Många gör det samtidigt med en munhåleundersökning
och slår då två flugor i en smäll.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6480 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Katt Det här är en fristående fortsättning på min tråd om att kastrera hemlös katt. Den katten, S, är numera kastrerad, vaccinerad och...
Svar
11
· Visningar
595
Katthälsa Lång historia kommer efter det jag egentligen undrar över, någon med erfarenhet av ”kronisk” /återkommande UVI på katt? För 2 år sedan...
Svar
10
· Visningar
537
Hundavel&Ras Hej! Det börjar bli aktuellt att skaffa en hund men vet inte alls vilken ras jag vill ha. Har tidigare ägt en lagotto och hon var...
2
Svar
30
· Visningar
1 489
Katthälsa För att göra en lång historia kort blev jag jourhem åt en honkatt akut. Den hade levt ett hårt liv. Jag frågade flera gånger om det...
2 3
Svar
45
· Visningar
3 462

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp