Aliide

Trådstartare
Om jag vill ha en hund som är energisk och social. Den ska även vara byggt för att klara långa promenader, bad i sjön samt agility. Hunden bör dock ej vara en "mes" hund (dvs. allt för undergiven) samt att den ska gå minst över knähöjd. Vad är det för ras jag söker då? :confused:
 
V

Vaccan

Rätt många :smirk:
Jag lovar och svär att alla har precis hunden för dej (eftersom dom råkar ha en själv av ras X med humör och temp. Y) .
Syrrans polare har en rätt kul Softie ,fast hon går under knähöjd :p
Sök på SKK förslagsvis ,du kan få mindre partiska svar där "Min hund är en _ och underbar ,därför borde du också ha en" .
 
det finns mängder av hundar som passar in på din beskrivning! :), den ras som jag kom å tänka på när jag läste inlägget är flat coated retriever. Har själv haft en sån. Men som sagt, det finns mängder av olika raser.
 

Aliide

Trådstartare
Men om det är så många ge mig lite tips då ;)

Hunden får också gärna ha lite vaktinstinkt.
 

Aliide

Trådstartare
Jo det är en rätt fin ras. Men har fått för mig att den behöver mycket psykisk stimulans.

Har själv funderat på en Golden Retriever :confused:
 
B

blondi3958

Jag skulle tippsa om en Border Colli eller en Colli.
Lätt lärda och bra familje hundar, MEN dom är lätt att förstöra om man inte uppfostrar dom rätt!

Det finns säkert många hundar som passar in på din beskrivning, men jag har bara erfarenhet av Border Colli och en blandras(med 7 raser i sig :D)
 
Bordercollie ska valla och bör inte köpas av någon utan intresse för vallning. De är rent ut sagt usla som familjehundar och riktiga arbetsnarkomaner.
Förstår inte att du kan rekommendera en sådan extrem vallras utefter Alides kriterier.
 
jag håller verkligen med Jadzia. En border collie SKA valla och inte vara "rena" sällskapshundar. Även om man använder dom till ex. lydnad och agility så bör dom ändå få valla för att må bra. Sen finns det ju vissa individer som inte alls gillar att valla, men dom är inte många. Nä, en BC ska hamna hos nån som SKA valla med den, ingen annanstans. (detta e va jag tycker)
 
Jo det behöver dom iofs, men inte mkt mer än ex. golden och alla andra hundar. Dom är ju inte alls lika krävande som ex. border collie. Det är ju samtidigt lite mer "fart" i en flat coated än en golden.
 
Satsa på en spaniel, snäll mot alla, älskar allt den får göra bara den får vara MED! (Hatar att vara ensam)
Jag har själv en engelsk springer spaniel och en kompis har en eng. cocker helroliga hundar båda två mycket lättlärda och med lite mer utrymme för förarfel.
Att vi skaffade en springer var en kompromiss i familjen, jag ville ha en riktig brukshund, gubben ville ha en fågelhund och samtidigt skulle den passa att ha tillsammans med många barn.
Och jag måste säja att jag blivit positivt överraskad, den passar bra till allt! Den gör det man ber om, med stor glädje.
Men för att få en bra springer tror jag att man ska satsa på en working eller dual-purpose springer (den finns även som show och den verkar ha mest ett attraktivt yttre och lite mindre under pannbenet).
Jag vet att polisen fått upp ögonen för springern som sökhund i olika former något jag förstår eftersom den är så lycklig när den får vara tillags.
 
R

Raven

Skulle själv tipsa om rhodesian ridgeback, Det är stora hundar som älskar långa promenader och är trevliga och öppna mot folk om dom socialiseras och dom har en stor portion vaktinstingt
 
P

plastik

En labrador kanske vore något?
Lagom stora, älskar vatten i alla former, vanligtvis väldigt lättlärda och underbart trevliga. Enda nackdelen jag vet och hört andra säga om dem är att de så gärna hoppar på folk när de är glada, vilket inte alltid uppskattas. :smirk:
Går även bra på agility även om det säkert finns hundar som lämpar sig bättre för det.
 

Aliide

Trådstartare
Lejonhunden? Är helt såld på dom! Har en vän som har två.. och jag älskar dom. Men dom ser ut att inte vara direkt byggda för det jag vill.. Ser lite tunga ut och jag är som alltid orolig för höftproblem.
 
P

plastik

Jo det är en rätt fin ras. Men har fått för mig att den behöver mycket psykisk stimulans.

Tror också det. Vi pratade med en uppfödare då det var flat vi var inne på innan vi köpte vår labbe, men han trodde inte vi skulle få ut all glädje som går att få med en flat då vi kanske inte var beredda att lägga ner all den träning som tydligen krävdes på den. Så om jag fattat saken rätt behöver de kanske lite mer psykisk stimulans än exempelvis en golden?

Iofs mår väl ingen hund riktigt bra av att bara gå, men vissa kräver väl mer än andra. Fast det beror säkert på individen också och inte bara rasen?
 
P

plastik

Jo, precis. Det brukar vara så och vet man bara hur och vad man ska göra slipper man säkert det problemet också. :p
 
eh... njaa... en RR ska vara "reserverad" mot folk den inte känner. Den ska vara orädd och tillgänglig men ointresserad. En hund som är totalt ointresserad av andra än folk den känner brukar inte kallas öppen.

De är inte heller särskilt tuffa utan rätt veka (utan att vara mesiga) men det kanske inte var det trädskrivaren menade att hon ville ha i en hund :confused:
 

Liknande trådar

Övr. Hund Hej, Ytterliggare ännu en vilken ras tråd men tänkte kika med experterna ;) Jag har gått ganske länge nu i hundtankar och funderar på...
2 3
Svar
57
· Visningar
4 273
Senast: Praefatio
·
Hundavel & Ras Nu kommer ytterligare en ”vilken ras ska jag köpa” tråd… Jag söker efter en liten, glad hund som älskar långa promenader i skog och...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
6 192
Senast: hundtant
·
Övr. Hund Hej! Jag behöver er kloka hjälp i frågan om vår lilla franska bulldogg ska omplaceras eller i värsta fall avlivas. Hon är bara 2 år...
2
Svar
37
· Visningar
2 812
Senast: Hermelin
·
Övr. Hund Efter många års fundering har jag (i alla fall nästan) bestämt mig för att sluta med hästar och köpa hund istället. Men, jag kan inte...
Svar
4
· Visningar
1 416
Senast: Red_Chili
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp