Bukefalos 26 år!

registrering av föl

S

Scottsman

har blivit lite osäker på vad som egentligen ska skickas och vart...Jag känner inte igen pappret jag har fått ifrån hingsthållaren. Det står Födelsebevis som rubrik och man ska fylla i födelsedata, färg, tecken och namn. Längst ner så finns det en rad där en godkänd ID kontrollant ska skriva under. Tilläggas bör att jag har skickat ett liknande papper till hingsthållaren där uppgifter om födselen har angivits osv..Ska det inte vara att papper med konturdiagram som heter betäckningsrapport Så har det varit förr har jag för mig eller har kontrollanten ett sådant?
 

ameo

Moderator
Vad är det för ras det handlar om?

Jag såg förvisso också nåt som såg konstigt ut när jag gjorde ID-koll på en halvblodsunge häromdagen. Kanske samma typ av papper? (från en fler-hingsthållare i Skåne)
Fanns inte ens ett betäckningsrapportsnummer angivet och föräldrarna till fölet stod skrivna utan stamboksnummer. HUR sjutton ska JAG som ID-kontrollant kunna sköta mitt jobb med ett sånt substitut???
 
S

Scottsman

Är du själv ID-Kontrollant (Ameo)? Om man vänder på det vad är det som behövs?
 

ameo

Moderator
Ja, jag är IDkontrollant..

Det du ska skicka in är konturdiagarammet (det IDkontrollanten gjort) och någon form av registreringsunderlag. Det brukar ju vara betäckningsrapporten, där man fyller i födelsebeviset.
Har aldrig tidigare sett den typ av papper jag såg häromdagen, kallades för födelsebevis, men HUR kan man använda DET till registreringen, undrar jag???
 
S

Scottsman

Räcker då mitt sk födelsebevis som underlag att skicka in till ASVH tillsammans med ett konturdiagram?? Ni (IDkontrollanter) har alltså, om jag har förstått rätt, underlag för konturdiagram?
 

Liknande trådar

P
Ekonomi & Juridik Hej, Jag har en del saker som jag skulle vilja få lite synpunkter och kanske till och med svar på. Det rör en vän som haft häst i...
2 3
Svar
45
· Visningar
6 706
E
Hästvård Jag har ingen aning om detta hamnar i rätt forum, om inte så ber jag om ursäkt. Jo jag har hittat en häst som jag ska ha på foder för...
Svar
3
· Visningar
745
· Empooo
Avel Fick igår papperen, på mina föl, från hingsthållaren. Fick då med papper för DNA test. Jag har inte riktigt fått någon rätsida på detta...
Svar
11
· Visningar
1 231

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp