Bukefalos 25 år!

Rena Elband!?

A

anna210

Har breda elband i hagarna som förut var vita men är nu mer åt det grågröna hållet - fult :(
Någon som har bra tips på hur man får det vitt igen?
Kanske finns det någor supermedel att tvätta med?
 
M

Moniq

Jag har plockat ner våra 4cm breda band och kört dom i tvättmaskinen en gång. Gick bra om man inte hade för stora härvor. Jobbigt dock att först plocka ner och sen sätta dit igen då vi hade 3 rader.

En annan gång sprayade jag med utspädd klorin och tog sen två rotborstar, en på var sida om bandet, sen var det bara att springa fram och tillbaks ;) Gick bra det med.

Numera kör jag istället med bruna band :D och slipper jobbet. För jobbigt var det, men det blev vitt och fint av bägge metoderna.
 
A

anna210

Kanske skulle testa utspädd klorin då... :p
Plocka ned banden har jag inte lust med - har ganska många meter band ute :crazy:
 
Brrr, klorin är miljövännens värsta fiende. Satsa hellre pengar på brunt eller grönt band och slipp problemet för all framtid.
De är dessutom latmaskens bästa vän för då slipper man jobbet med banden. Och de är mycket snyggare än man kan tro :)
 
A

anna210

Har sett de gröna banden och tycker att de smälter in i miljön lite för bra - kan vara svårt för hästarna att se staketet?
Har dessutom vita stolpar... :smirk:
 
Smuts och beväxtning sker väl på alla band, oavsett färg? Efter några år är alla katter, förlåt stängsel skall det vara, grå. Mossa o dyl kan man få bort någorlunda mekaniskt, men rena blir dom ju inte.
Störs man av det, är det bara att plocka ner och köra i tvättmaskinen. Sen är det snyggt ett par år igen.

LIA
 
M

Moniq

...ett par månader menar du väl ;) Längre tid än så höll inte de vita bandens vita färg här hos oss i Skåne - förutom efter klorintvätten då det blev några månader extra.

Jag hade vita stolpar tidigare, men dem målade vi bruna. Riktigt snyggt med bruna band och bruna stolpar. Verkar dessutom stämma det som påstås, att hästar ser naturfärger minst lika bra, om inte bättre, än vitt.
 
Brrrr. Tänker på luften ni stackare andas in! Hur ser lungorna ut? :p

Vilketdera hästarna ser bäst, har jag ingen aning om. Däremot är det väl troligt, att dom memorerar stängseldragningen in i minsta detalj. Går dom igenom, så är nog inte orsaken att dom inte såg stängslet. Älgar däremot, klampar ofta rätt igenom nyuppsatta stängesel, nattetid.

LIA
 

Liknande trådar

Ekonomi&Juridik Jag har stått ut i 5 år, nu orkar jag inte och behöver lagrum men hittar inget. Jag hyr ett helt stall, kallhyra, stallägaren har ingen...
Svar
10
· Visningar
1 405
Hästmänniskan Hej! Jag får inte rida just nu och min ena ponny är skadad och får bara gå på lite promenader. Så jag kommer tappa jättemycket och...
Svar
18
· Visningar
819
Hemmet Jag har hamnat i något slags ommålningsrus som började under långledigheten i julas. Då bestämde jag mig för att måla om en garderob i...
Svar
12
· Visningar
715
Övr.Hund Har haft en del hundar genom åren, korthåriga, långhåriga, trimraser osv. Så självklart har jag haft hundar som fäller! Trodde jag...
Svar
4
· Visningar
576

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Mata småfåglarna
  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp