rida dressyr i islandssadel?

B

blondi3958

Går det?
Jag hittar ingen dressyrsadel i min prisklass + att dom som jag hittar i min prisklass inte är så som jag vill att dom skall vara.
Hittar fleraislanssadlar som jag gillar.

Dom skall vara till mitt varmblod.
Någon som har en islandssadel till sin häst(annan ras än islänning!) :confused:
 
S

Sesselja

Det går hur bra som helst att rida dressyr i en islandssadel! De är faktiskt ganska lika vanliga dressyrsadlar, det är många som har dressyrsadlar till sina islänningar!
 
precis vad jag gått och funderat på den senaste veckan, när jag provade min kompis islandshästs sadel på mitt stora halvblod och upptäckte att den passade henne alldeles utmärkt!
vet iofs inte vad det är för sadel, bara att det är en henri de rivel, men jag är inte såpass kunnig att jag ser skillnaden på en islandssadel och dressyrsadel. misstänker att det är en dressyrsadel dock, men nu spelar det ju ingen roll, hon gick bra med den och det går tydligen att använda vilken som :)
 
Ring och fråga nån som säljer islandssadlar. Jag vet inte om jag har djupt säte på min nu , men det är i alla fall djupare än det jag hade förut så det finns skillnader.
 
M

Moniq

Jag har sålt flera av våra gamla islandssadlar till "vanliga" hästar. Dels som dressyrsadel när det varit lite djupare säte, dels som långfärdssadel då det finns packöglor och ringar.

Det är många som har islandssadlar hängandes hemma i normal bomvidd, har man en häst som inte behöver extra vidd kan man göra ett kap på begagnatmarknaden.
 

Liknande trådar

Utrustning Jag vill ha en stocksadel, så jag köpte en, den passade bättre än min dressyr sadel sa min sadelmakare/utprovare så jag blev jätteglad...
Svar
2
· Visningar
414
Senast: Baffa
·
Utrustning Hej allihopa! Jag letar efter en ny kavaj eftersom jag snällt får inse att den jag har inte passar mig :banghead: idag har jag varit...
Svar
1
· Visningar
535
Senast: MiniLi
·
Utrustning Kan vi inte ha en bettråd där vi kan diskutera olika bett? Jag tycker det är kul med olika bett och deras inverkan och gillar att testa...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
3 090
Senast: Gimlan
·
Hästhantering I maj 2022 så hittade vi en underbar 16 årig Irländsk sporthäst som vi bestämde att vi skulle köpa. Efter godkänd besiktning så köpte vi...
Svar
17
· Visningar
2 050

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp