Bukefalos 25 år!

rida dressyr i islandssadel?

B

blondi3958

Går det?
Jag hittar ingen dressyrsadel i min prisklass + att dom som jag hittar i min prisklass inte är så som jag vill att dom skall vara.
Hittar fleraislanssadlar som jag gillar.

Dom skall vara till mitt varmblod.
Någon som har en islandssadel till sin häst(annan ras än islänning!) :confused:
 
S

Sesselja

Det går hur bra som helst att rida dressyr i en islandssadel! De är faktiskt ganska lika vanliga dressyrsadlar, det är många som har dressyrsadlar till sina islänningar!
 
precis vad jag gått och funderat på den senaste veckan, när jag provade min kompis islandshästs sadel på mitt stora halvblod och upptäckte att den passade henne alldeles utmärkt!
vet iofs inte vad det är för sadel, bara att det är en henri de rivel, men jag är inte såpass kunnig att jag ser skillnaden på en islandssadel och dressyrsadel. misstänker att det är en dressyrsadel dock, men nu spelar det ju ingen roll, hon gick bra med den och det går tydligen att använda vilken som :)
 
Ring och fråga nån som säljer islandssadlar. Jag vet inte om jag har djupt säte på min nu , men det är i alla fall djupare än det jag hade förut så det finns skillnader.
 
M

Moniq

Jag har sålt flera av våra gamla islandssadlar till "vanliga" hästar. Dels som dressyrsadel när det varit lite djupare säte, dels som långfärdssadel då det finns packöglor och ringar.

Det är många som har islandssadlar hängandes hemma i normal bomvidd, har man en häst som inte behöver extra vidd kan man göra ett kap på begagnatmarknaden.
 

Liknande trådar

Dressyr Hej! jag har efter mycket om och men börjat leta efter en ny kompis att tävla och träna dressyr med. Jag har kollat runt på diverse...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
3 147
  • Artikel
Dagbok Det här kanske låter väldigt oväntat. Men jag har bestämt att jag ska sluta rida. Vet att det kanske verkar som det kommer från...
4 5 6
Svar
112
· Visningar
3 541
Hästmänniskan Hej, har ett stort beslut just nu. Jag har haft fram och tillbaka tanken av att sluta rida (vilket jag tror vi alla har haft) men har...
Svar
4
· Visningar
505
  • Artikel
Dagbok Jag har haft tre hästar hemma sedan jul, men nu är det bara två igen. Vilket är dels skönt, för det har känts för mycket med tre, men...
Svar
5
· Visningar
420

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp