Ryttarutrustning Ridbyxor

Ananazen

Trådstartare
Jag undrar vad folk tycker om olika ridbyxor.
Själv kan jag inte rida i skodda byxor alls! Helskodda byxor är hemska, jag kan inte sitta ner ordentligt i sadeln och dem är obekväma som tusan. Har ett par helskodda just nu men eftersom att dem har blivit för små nu så ska de säljas och jag ska köpa ett par nya imorgon. Har aldrig testat knäskodda men vet inte om de är någon större skillnad.
Jag har alltid haft problem med att sitta ner ordentligt i sadeln tills en dag då mina ridbyxor blev riktigt smutsiga och jag var tvungen att ha mina vanliga idrotts leggings och det var så bekvämt att sitta ner. :laugh:
Numera tar jag mina idrottsbyxor mer än gärna, dock så vill ju jag använda dem till min ordentliga idrott så jag ska åka till Hööks imorgon. Tänkte kolla efter beiga byxor då det passar super med blå som min ridjacka.
Är det bara jag som avskyr helskodda byxor? Vad har ni för ridbyxor? Hur mycket spenderar ni på ridbyxor?
 
Jag älskar helskodda byxor.
Kan iofs rida i helt oskodda också. Det enda jag avskyr är knäskodda. Vill inte bli låst med knäna.
 
Jag har nästan bara helskodda, eller sådana med grepp i sitsen iaf.
Jag har lite olika ridbyxor. Några från hööks, några från Horze, Maya Delorez, ett par väldigt gamla Pikeur, Horselife..
Lägger helst inga jättesummor men kring tusenlappen per ridbyxa får man ju räkna med om det inte är rea. Mina billigaste är från Horze men passformen är sådär..
 
Älskar helskodda. Kan inte rida utan skoning eller med bara knäskoning. Har alltid haft såna med daewoo eller vad det nu heter. Är lite skeptisk till silikoskoning. Köper bara på hööks. Dom modellera har passat mej hittills. Men funderar på att prova annat då dom sista har varit väldigt knepiga i storlek och hållbarheten har varit mindre än ett år. Köper inte dom dyraste modellerna. Har köpt på rea det sista men har för mej att dom ligger på 7-800.
 
När jag började rida var det bara knäskodda som gällde, men sen jag provade helskodda har jag inte kunnat gå tillbaka, älskar dom och tycker jag får bra grepp i sadeln och kan sitta ner ordentligt. Mina knäskodda har ingen silikon i sig, så vitt jag vet, möjligen att de nya jag köpte från Pikeur har någon form av silikon men inget jag märkt av, gillar lite det gamla "mocka" skoningen som var på ridbyxorna, ett par av mina favoriter håller på att ge sig i sömmarna och det verkar va svårt att hitta nya som sitter lika bra. :/
 
Bortsett från ett par vattentäta ridbyxor använder jag aldrig ridbyxor. Har alltid billiga löpartights. Så skönt, avskyr att sitta fast med en massa "klister" i sadeln!
 
Helskodda är det bästa tycker jag! Helst ska det vara helskodda med skinn men silikon funkar också.

Helst vill jag inte ha vanliga ridbyxor med gylf och knapp utan leggings med bredresår i midjan. Låg midja. Klarar inte av höga midjor på byxor!
 
Jag har ett par gamla pikeur som jag till och med färgat eftersom de blev så slitna i färgen. (Jeansmodell)

De är helskodda med mocka (men jag vet inte om det är äkta?), de är i alla fall mjukare än vad de gamla var, förr i tiden, alltså 90- tal.

För en tid sedan köpte jag nya ridbyxor, samma storlek som mina gamla, samma märke men annan modell. Supersnygga!

Men- de används inte. Jag hoppar i mina gamla, då de nya är lite lösare och lite mindre sköna, eller för stora, eller för sträva, eller.... Jag vet inte vad...

Jag är trogen favoriten... Jag har andra par också, knäskodda såväl som helskodda och det viktigaste är faktiskt att de sitter skönt. Skoningen är inte avgörande.

Jag lägger inte mycket pengar på ridbyxor eftersom de flesta är över 10 år gamla, några är "fådda" av kompisar eller köpta begagnade på ridklubben för en 50- lapp. De snygga ridbyxorna kostade dock över 2000 kr.

Kanske dags att använda dem?
 

Just nu

Hästfolk

Hästvård

  • Senskada

Träning

  • Födda 2016

Utrustning

Hästavel

  • Dräktiga ston 2019/2020

Tävlingsgrenar

Allmänt

Hem & Hobby

Barn

Hund

Katt

Andra Djur

  • Hönstråden

Bukefalos

Hästnyheter

Upp